Založ si blog

Ministerka Šimkovičová sa bude smiať onedlho možno ešte lepšie

Malí nevzdelaní do seba zaľúbení kaviarenskí pseudointelektuáli a ich nedoštudované deti sa radi pasujú do role pánov naďšágošúrov, ktorí ironizujú slovenskú bedač, čo pobehuje po ulici v krpcoch a smrdí pečenými zemiačikmi a kapustou. Sluhovia cudzích pánov si liečia svoje servilácke komplexy tým, že zo slobodných Slovákov robia „sedlácku“ spodinu. A tak, ako páni po tisíc rokov zosmiešňovali slovenský pospolitý ľud, pokúšajú sa ich imitovať a zosmiešňujú ich tiež. Robia to dokonca aj vtedy, keď sami ešte pred pár rokmi medzi tento ľud patrili. Ba práve vtedy to robia dvakrát tak intenzívne.

Takýto dávno obohrávaný no stále ešte našou „panskou“ prozápadnou politickou a mediálnou elitou používaný vzorec liečenia si vlastných komplexov sa dal na Slovensku vo väčšej miere očakávať po porážke samozvanej slovenskej „elity“ v septembrových voľbách. A naozaj, už po pár hodinách od momentu vytvorenia ľavicovej a národnej slovenskej vlády sa zakomplexovaní pseudovzdelanci a kvázi-humoristi začali ozývať. Na verejnosť začali vyprdkávať svoju „panskú iróniu“. Za pomoci médií začali zosmiešňovať tých akože zadubených krpčiarov, čo sa vďaka hlúpym masám slovenských voličov ujali moci.

Terčom výsmechu sa stali najmä vládni nominanti za SNS. SNS bola už v minulosti ich obľúbený terč a tak sa nenamáhali a zaútočili na tento podľa nich ľahký terč aj teraz. Začali to s vtipkovaním na účet populárneho tribúna spod Poľany-pána Ing. Huliaka. Progresívni polovzdelanci na neho postupne /do rôznych verejných diskusií/ nasadali dve svoje environmentálne „esá“. Nevyšlo im to-Ing. Huliak ich šokoval znalosťou ekologickej problematiky, znalosťou o lesných ekosystémoch, o skutočnej činnosti mimovládok a o legislatíve v oblasti životného prostredia. Keď sa na post ministra životného prostredia dostal pán Taraba, po preštudovaní jeho CV-čka, jazykových znalostí, vzdelania nadobudnutého na dvoch našich a jednej zahraničnej VŠ to už ani neskúšali. Zamerali teda svoj ostrovtip aspoň na štátneho tajomníka Filipa Kuffu. Ten sa im zdal byť ľahší terč, lebo podobne ako Huliak aj on hovoril autentickou vidieckou slovenčinou. Mäkčil akoby bol ešte dakde v 19.storočí. Bohužiaľ, pri podrobnejšom pohľade na jeho vzdelanie museli kaviarenskí mudrlanti stiahnuť chvost. Kuffa ich-prevažne nedoštudovaných flákačov, -prevyšoval poctivým formálnym vzdelaním a vecným štýlom vyjadrovania. Zase narazili…

Do tretice všetkého dobrého. Kaviarenskí dandyovia sa rozhodli skúsiť to so zosmiešňovaním aspoň pri snsáckej blondínke – ministerke kultúry Dr.Šimkovičovej. Prostredníctvom svojich ľudí, ktorými sa to na ministerstve kultúry vďaka minulým dvom vládam len tak hemží sa im podarilo získať a na verejnosti prezentovať osobný list, ktorý Šimkovičová poslala svojmu českému ministerskému partnerovi.

Šimkovičovej list sa končene ukázal ako tá správna „trefa“. Proti-slovenské protivládne médiá ho ozdobili demagogickými dezinformačnými komentármi „odborníkov“ na slovenskú gramatiku a štylistiku. Samozvaní arbitri elegancie v Šimkovičovej texte červenou ceruzkou vyznačili akože chyby a nedostatky. Našli ich – to je prekvapenie-celé červené more. A už aj sa po kaviarňach, po redakciách liberálnych médií, medzi slniečkárskym študentstvom a po nimi živených sociálnych sieťach začalo masové pochechtávanie. Začal sa festival nahlúplej zábavy. Samé hahaha a hihihi. Jednoducho konečne sa začala „sranda“, ktorá je pre volebnou porážkou ubolené progresívne a liberálne duše taká blahodarná.

Nuž, hahaha hihihi posmievačikovia – koľkí z vás ste ten Šimkovičovej text naozaj čítali ? Koľkí z vás ste ho čítali s porozumením : Koľkí z vás viete, čo sú to historické jazykovedné reálie /napr. pôvodné označovanie „spoločného“ štátu ako štátu Česko-Slovensko ?/ Koľkí z vás viete, čo je to uvoľnený neoficiálny štýl ? Koľkí z vás viete, čo sú to príznakové slová a príznakové slovné spojenia ? Podľa mňa to viete iba máloktorí. A aj tí, čo to poznáte si radšej zahryznete do jazyka a spolu s ostatnými /z politických dôvodov/ robíte radšej hahaha a hihihi.

Suma sumárum, -netvrdím, že v texte dr. Šimkovičovej nie sú nejaké slabšie miesta či dokonca chyby. Sú. Ibaže ich tam určite nie je viac, ako bolo v obdobných neoficiálnych písomnostiach napísaných predchádzajúcimi „vašimi“ ministerkami Milanovou a Hroncovou. Oficiálne texty, ktoré sa z ich podpisom dostali na verejnosť nie sú pravdivý obraz ich schopností. Tieto texty boli už upravené úradnými korektormi a jazykovými redaktormi.

Škoda je sa tomuto ďalej venovať. Každý čo len trochu zorientovaný človek vie, o čo išlo a o čo ide. Vôbec nejde o nejakí jazykové nedostatky. Vôbec nejde o štylistiku. Ide o niečo úplne iné. – O neskrotnú túžbu polovzdelanej pseudointelektuálnej „kaviarne“ liečiť si bolesť z porážky lacným ironizovaním víťazov.

Nuž doprajme pravicovým liberálno-progresívnym lúzerom trochu toho liečivého hahaha hihihi. Nech sa zasmejú. Dúfajme, že keď sa nová vláda rozbehne, už nebudú mať na smiech veľa príležitostí. Dúfajme, že potom sa budú smiať tí, čo túto vládu volili. – A ako je známe, kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

bobor, mokrad, dubrava, zahorie

Podľa svedkov sú v okolí Zlína už tri medvede

13.05.2024 17:58

Podľa polície by mali byť obyvatelia regiónu pri pobyte v lese opatrní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2861920x
Priemerná čítanosť článkov: 3746x

Autor blogu

Kategórie