Založ si blog

Topiaci sa Lipšic sa aj slamiek chytá

Pokúsim sa byť čo najstručnejší, lebo hlava protismeráckej mafie Lipšic si veľa pozornosti nezaslúži. Lipšic cíti, že sa slučka okolo neho zužuje a tak sa pokúša o čokoľvek, čo by jeho agóniu predĺžilo.

V boji s víťaznou vládnou koalíciou sa Lipšic v týchto dňoch pokúsil použiť personálne a mediálne zbrane, ktoré má ešte k dispozícii. Po prvé pokúsil sa pomocou „svojich ľudí“ na Mestskom súde Bratislava IV právne nenáležitým spôsobom zaútočiť na personálne rozhodnutia nového ministra vnútra Šutaja Eštoka. Priatelia z bratislavského súdu prijali neodkladné rozhodnutie k kauze postavenia mimo službu zatiaľ u dvoch členov Lipšicovej skupinky /viceprezidenta Kišša a vyšetrovateľa Mašina/. S Lipšicom spojená opozícia a najmä jeho médiá toto vydávajú za epochálny úspech boja proti novej smerácko-hlasistickej neprávosti.

V hluku osláv akosi zanikli dva fakty 1/ ide o prvostupňové rozhodnutie, voči ktorému sa MV SR odvolalo, 2/ odvolanie MV SR voči predbežným rozhodnutiam bude takmer isto úspešné, lebo vecne kompetentný správny súd už konštatoval, že bratislavský súd nielenže nemal právo vydať predbežné opatrenie ale nemal o veci ani rozhodovať. Prečo ? Lebo v danom prípade nešlo o obyčajný pracovnoprávny vzťah ale o o vzťah verejnoprávny /vzťah medzi policajtom a služobným úradom/. Rozhodovať nemal civilný bratislavský mestský súd ale správny súd. To po prvé. A po druhé, predbežné opatrenie sa v sporoch okolo verejnoprávneho vzťahu nemôže uplatniť.

Lipšic zrejme rozložil kampaň proti Šutajovi-Eštokovi na niekoľko etáp. Postavenie čurilovcov mimo službu nebude bratislavský súd riešiť en bloc ale jeden prípad po druhom. Dôvod ? Naťahovať „aféru“ čo najdlhšie a dávkovať mediálny útok proti Šutajovi-Eštokovi a novej vláde až do podoby akejsi chronickej mediálnej mega-kampane.

Lipšic sa včera pokúsil aj o ďalší mediálny trik. Tentokrát priamo voči nenávidenému Smeru , osobitne proti R.Ficovi. Lipšicovi priatelia z kriminalisticko-expertízneho ústavu /manažment ústavu je stále rovnaký ako za čias Matoviča a Mikulca/ vydali stanovisko k páskam, ktoré Fico a spol. asi dva roky využívali proti „hrdinským“ resp. „elitným“ členom Lipšicovej skupinky: Šurekovi a Repovi resp. aj proti „čurilovcom“. Lipšic a jeho médiá /teda vlastne všetky súčasné „slovenské“ mienktovorné médiá: televízie, rádiá, spravodajské portály/ odvčera unisono tvrdia, že „ficovci“ podľa expertízy manipulovali záznamy resp. využívali účelovo zostrihané a upravené záznamy.

-Aká je pravda ? Posudok kriminalisticko-expertízneho ústavu posudzoval záznamy, ktoré neboli originálmi. Išlo o skrátené verzie záznamov, zhotovených vo viacerých kópiách z originálu. Originál nemajú OČTK k dispozícii. Pravdepodobne ho má ako poistku ex-policajt Kučerka žijúci t.č. v bosnianskom úkryte. „Ficovci“ záznamy dlhé niekoľko hodín pre účely TB prirodzene skrátili a vybrali z nich iba pasáže, ktoré boli relevantné. Skracovanie a výber sa robili tak, aby išlo o vecne zmysluplné segmenty. Nikto do záznamu nepridával slová, ktoré osoby na zázname nevyslovili. Nikto s obsahom výpovedí nič nerobil. Ak by to urobil, expertíza by to konštatovala. No v expertíze sa hovorí iba o tom, že záznamy sú výsledkom spojenia dvoch či viac ucelených nahrávok. To sa odráža na zvukovom pozadí a hlasitosti nahrávok. Nič menej a nič viac.

-Žiadnu obsahovú či významovú manipuláciu expertíza neuvádza. Uvádza iba niekým nepopieraný fakt, že 1/nejde o originál, 2/že nejde o celý niekoľkohodinový záznam ale iba o jeho časť, 3/že vybrané segmenty nahrávky pochopiteľne majú inú dikciu, hlasitosť a zvukové pozadie.

– Nuž ak je expertíza Lipšicových priateľov z kriminologického ústavu hlavným obranným nástrojom Lipšica, ak je to tá „osudová slamka“, ktorá má Lipšica zachrániť pred utopením sa vo vlastnoručne vytvorenom mori lží, dezinformácií, konšpirácií a iných protificovských zákerností, – tak potom to s pánom špeciálnym prokurátorom dobre nevyzerá…

Potom teda dovidenia, pán Lipšic. Využite čas, v ktorom sa nová vláda venuje rokovaniu o PVV a schvaľovaniu rozpočtu na r.2024, – pobaľte si svoje caky-paky, šúchajte nožičkami a čakajte na to, pokiaľ vás nová moc nezoberie na zodpovednosť. Alebo využite čas, vezmite nohy na plecia a utekajte smerom na Západ. Ku svojim riadiacim dôstojníkom, tútorom a chlebodarcom.

Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť, -potom milý Daniel, – báj báj…

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

koláž, fotky, mReportér

Takto nádherne nebo hralo farbami. Jedny z najkrajších záberov na polárnu žiaru boli zachytené na strednom Slovensku

18.05.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Pápež František

Za uzdravenie Fica sa modlí aj pápež, poslal list Čaputovej

17.05.2024 21:49

Pápež František zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej.

Robert Kaliňák, odkaz

Kaliňák: Vykreslili ste Fica ako zlo, takto to dopadlo. Očakávame jedno úprimné prepáčte

17.05.2024 19:11

Spoločenský zmier sa nedá postaviť na falošnej politickej korektnosti, uviedol Robert Kaliňák. Žiada od tých, ktorí vykreslili Fica ako zlo, jedno úprimné prepáčte.

kosovo nato

Baerbocková: Kosovo patrí do Rady Európy. Srbsko v takom prípade hrozí odchodom

17.05.2024 18:25

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v piatok vyzvala lídrov Kosova, aby čo najskoršie splnili podmienky na prijatie do Rady Európy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2871012x
Priemerná čítanosť článkov: 3743x

Autor blogu

Kategórie