Založ si blog

Politický vizionár Danko

Dnešný výkon Danka v diskusii na jednej z televízií nebol excelentný. Danko vyzeral byť premotivovaný, roztržitý, unáhlený. Motal jednu tému cez druhú: prokuratúru so štátnym zastupiteľstvom, špeciálnu prokuratúru so špeciálnym súdom, špeciálne zákonodarstvo s inštitúciou tzv. „kajúcnika“ a pod. To, čo by Taraba vysvetlil divákom za dvadsať sekúnd Danko zo seba vypotil za dvadsať minút. Jednoducho povedané, počúvať Danka kvôli faktografii a jasným politickým stanoviskám je „mission impossible“.

Vyjadrenia Andreja Danka treba napriek tomu počúvať veľmi pozorne. Je v nich -trochu v pomotanej podobe, čosi podobné ako bolo v slovách nebohého Žirinovského. Je v nich občas čosi také ako POLITICKÁ VÍZIA. Kto sledoval Danka dnes na obed a čakal takúto „víziu“, mohol byť spokojný.

O čo išlo ? Danko dnes vyhlásil, že SNS nie je veľmi spokojná s kandidatúrou Pellegriniho na post prezidenta. Paradoxne najmä preto nie, že ak by Pellegrini kandidoval, potom by určite vyhral. Nuž a toho sa SNS na počudovanie veľmi obáva. Odchod Pellegriniho z postu predsedu Hlasu na post prezidenta by totiž podľa Danka znamenal rozpad Hlasu, následný rozpad vlády a potom celkom logicky – nové parlamentné voľby.

Skoré nové voľby by boli pre Danka malá národniarska tragédia. Prečo ? Lebo strana Republika už v preferenciách znovu predbieha SNS a rastie pravdepodobnosť, že by sa SNS po voľbách do NRSR nedostala. Dnešné zlaté časy, v ktorých A,Danko ako tretí do partie aj keď s minimom „žetónov“ tu a tam politicky vydiera sociálnych demokratov, osobitne liberálnejšie ladených hlasistov /Dolinkovú, Tomáša/, by sa skončili.

Danko to vie. Nehľadí na neveselú perspektívu so založenými rukami, ale snaží sa jej zabrániť. Po prvé tak, že nabáda partnerov v koalícii /najmä v Hlase/, aby Pellegrini za prezidenta nekandidoval a aby sa koalícia ako celok radšej dohodla na inom spoločnom kandidátovi. Napríklad na Ficovi. Ten to samozrejme odmieta, lebo vie že by voľby nevyhral. – Na kom inom ? To vizionár Danko zatiaľ nevie…

Druhý spôsob ako sa vyhnúť novým voľbám je Dankov plán „B“. Je to kurizovanie KDH a mámenie ho do súčasnej vlády. Vstup KDH do súčasnej vlády , -napr. potom čo Pellegrini vyhrá voľby a Hlas sa rozpadne na skupinu vracajúcu sa do Smeru a skupinu /okolo Druckera/, ktorá to neakceptuje a radšej prejde do opozície, by obnovila 76-ku súčasnej vlády a zabránila novým voľbám.

Danko to dnes v diskusii o praktických otázkach vládnutia zase riadne pomotal. Na druhej strane však Danko ponúkol tým, čo radi tvorivo a slobodne politizujú, zaujímavú tému na premýšľanie. Zopár slovami, gramaticky nie príliš učesanými naznačil veci, ktoré sa nad Slovenskom vznášajú. Nie každý je schopný ich „citlivo vnímať“. Danko je jeden z tých, čo to vedia.

A čo majú dosť „prostorekosti“ a „politickej nerozvážnosti“, aby to prezradili slovenskej verejnosti „na plnú hubu“…

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

Pellegrini, Čaputová, Fico, atentát, vyhlásenie

Pellegrini prehovoril o emotívnych detailoch stretnutia s Ficom: Existuje Slovensko do atentátu a Slovensko po ňom

17.05.2024 07:00

Pellegrini označil stretnutie s Ficom v nemocnice za veľmi emotívne.

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 06:52

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2867492x
Priemerná čítanosť článkov: 3739x

Autor blogu

Kategórie