Založ si blog

Likviduje Fico podnikateľov ?

Podľa politikov opozície a podľa novinárov, čo im slúžia, tak áno. Ako ? Napríklad tak, že Ficova vláda obnovila paušálnu daň z prijmu aj pre spiace firmy resp. pre firmy vykazujúce akože stratu. Alebo napríklad aj tak, že zvýšila zdravotné odvody za zamestnanca o 1%, teda v priemere o niečo vyše 150 eur na zamestnanca ročne. -Hrôza, že ?

Podľa hlupáčikov z opozície sa tým u nás dramaticky zvýši nezamestnanosť príp. zamestnávatelia odmietnu zvyšovať platy svojim zamestnancom. Páni opozičníci asi zabudli, kde žijú. Zabudli na to, že u nás už de facto nie je žiadna nezamestnanosť. Nezamestnaní sú dnes v SR v drvivej väčšine iba nezamestnateľní ľudia /nevzdelaní a nemotivovaní Rómovia, osoby ktoré nechcú alebo nemôžu za prácou cestovať, špeciálne rodinné prípady, asociáli, bezdomovci, ľudia uprednostňujúci prácu na čierno a pod/. Podniky sa bijú o kvalifikovanú pracovnú silu a „preťahujú“ si ju prostredníctvom vyšších miezd či benefitov z iných firiem. Nestačí to, -preto chýbajúcich ľudí nahrádzajú gastarbeiteri z Ukrajiny, Srbska, Rumunska…dokonca Ázie. Iba debil bude tvrdiť, že v takejto situácii kvôli cca 150 eurám na rok bude slovenský podnikateľ prepúšťať. Ak by to aj urobil, po jeho pracovníkoch siahnu iní „hladní“ zamestnávatelia.

Kvôli konsolidačným opatreniam Ficovej vlády k nám vraj odmietnu chodiť investori zo zahraničia. Ďalší nezmysel. Slovensko je v porovnaní s potenciálnou konkurenciou v hľadaní investorov stále dosť vyhľadávané. Dokonca aj pokiaľ ide o lokality bez diaľnic. Príkladom sú viaceré nové akvizície na Gemeri a na Východe, no najmä čínska mega-investícia do baterkárne pri Šuranoch. SR je atraktívna kvalifikovanou pracovnou silou, cenami energií, lokalizáciou a z nej vyplývajúcou logistikou, sieťou možných subdodávateľov, relatívne nízkymi mzdami, nízkym výskytom štrajkov, sociálnym zmierom atď.

Slovensku veria aj finanční investori. Napriek strašidlu bankových odvodov. Dve renomované ratingové agentúry /Moodys, Standard&Poors/ napriek katastrofálnemu stavu slovenských financií novej Ficovej vláde veria. Veria, že hoci pomalšie ale aj tak bude Fico financie postupne konsolidovať. Včera oznámila svoje nové hodnotenie Slovenska aj ratingová agentúra Fitch. Ako jediná z troch agentúr rating SR znížila. Zdôvodnila to stavom financií, zapríčinených nie novou vládou ale troma poslednými vládami z minulosti /Matovič, Heger, Odor/. Napriek zníženiu na A- má však aj rating Fitch-u stabilný výhľad.

Pre opozičných politikov a novinárskych diverzantov prišlo zníženie ratingu od Fitcha /mimochodom, zaujímavo načasované , vzhľadom na súčasné opozično-koaličné prekáračky…/ v pravý čas. Vrhli sa naň ako na mannu nebeskú – a lížu a lížu. Nespomínajú už dva ratingy z minulého mesiaca, ktoré naznačujú dôveru v schopnosť SR zvládnuť svoje problémy. Rýpu sa s pôžitkom iba v tom jednom ratingu z troch, -v tom, ktorý im dáva nádej, že Ficovi a spol. pribudnú pri predaji štátnych CP isté problémy.

Nič nie je úbohejšie, ako keď opozičný politický subjekt, neschopný priniesť krajine alternatívnu a POZITÍVNU víziu, neustále zveličuje ekonomické, sociálne, politické a i. problémy vo svojej vlasti. Nič nie je poľutovaniahodnejšie, ako keď opozícia /ktorá nedávno priviedla SR na kraj priepasti/ vyťahuje proti vláde každý problémik, každú smietku. Nič nie je odpudzujúcejšie, keď sa opozícia dokonca podieľa na produkovaním takýchto „problémikov“ či „smietok“. Napríklad žalobami v Bruseli.

Ešte šťastie, že Fico a spol. majú s takouto opozíciou dlhodobé skúsenosti. Ešte šťastie, že vedia, ako takýchto ľudí uzemniť. Čím ? Nuž najmä reálnymi výsledkami svojej práce,- práce zameranej na úspešnú konsolidáciu a rozvoj nášho štátu.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

Čaputová, Pellegrini, vyhlásenie, atentát

Kuciak, Tepláreň a útok na Fica. Expert vysvetľuje, či sa násilie môže stať na Slovensku normou

17.05.2024 06:05

Český expert na extrémizmus Jan Charvát hovorí o tom, aký vplyv môže mať na Slovensko atentát na premiéra Roberta Fica.

vojna na Ukrajine, Sevastopol

ONLINE: Ukrajinské drony mohutne zaútočili na ruské čiernomorské základne

17.05.2024 06:05, aktualizované: 06:28

Ukrajina udrela vzdušnými a námornými dronmi na prístavné mestá, kde má základne ruská Čiernomorská flotila. Rusi zase bezpilotnými lietadlami útočili na Charkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2867280x
Priemerná čítanosť článkov: 3738x

Autor blogu

Kategórie