Založ si blog

Kovačič,- neklam ! Markíza nemanipuluj !

Markizák Kovačič ponúkol aj v túto nedeľu -ako obvykle- slovenským divákom svoju štandardnú dávku klamstiev, lží a dezinformácií. Urobil tak dnes podľa mojich poznámok spolu 46 krát. Ponúkam z nich iba 3 -na ukážku.

Po prvé, Kovačič klamal, keď hovoril, že Slováci vrátane voličov Smeru a Hlasu sú proti novelizácii trestného zákona. Prečo ? Lebo prieskum Focusu, na ktorý sa Kovačič odvoláva, mal totálne chybnú hyperdemagogickú otázku, Na takúto chybnú otázku z troch štvrtín respondenti odpovedali, že nesúhlasia s netrestaním korupcie resp. so znížením trestov za korupciu.- Na samozrejmú otázku samozrejmá odpoveď. Veď kto by súhlasil s beztrestnosťou korupcie. Kovačič samozrejme vie, že novela trestného zákona neznižuje trestnosť korupcie, -iba mení štruktúru trestov /dvadsať násobne vyššie finančné tresty na jednej strane a polovicu nižšie nepodmienečné väzenské tresty/. Kovačič vie, že pri novele trestného zákona nejde o znižovanie trestnosti korupcie. Kovačič preto vie /tak ako to vedia aj podvodníci z Focusu/ , že prieskum nebol validný. Napriek tomu ho demagogicky využíva.

Po druhé, Kovačič zneužil zmanipulované vyjadrenie generálneho prokurátora Žilinku pre Denník N /prekrútené red. Benedikovičovou/. Nie je pravda, že Žilinka vo svojich vyjadreniach skritizoval novelu trestného zákona a jeho tvorcov, lebo nerešpektovali jeho návrhy. DNES poskytol Žilinka jednoznačné vyjadrenie: Žilinka podľa neho rešpektuje spôsob, akým boli využité jeho návrhy na úpravu novely trestného zákona. Žilinka protestuje proti tomu, aby fakt, že jeho návrhy neboli zohľadnené na 100%, médiá interpretovali ako jeho konflikt s vládnou koalíciou. Žilinka protestuje proti tomu, aby ho médiá a opozícia zaťahovali do svojho politického súboja s vládou. Žilinka trvá na tom, že GP pod jeho vedením bola, je a zostane apolitickou inštitúciou.

Tieto Žilinkove vyjadrenia sú známe od dnešného rána. Kovačič mal niekoľko hodín na to, aby sa s nim oboznámil. Neurobil to. Tváril sa, že o nich nevie. Kovačič evidentne zavádza a klame.

Po tretie, Kovačič vsugerováva svojim divákom zjavnú lož šírenú opozičnými politikmi a médiami-že totiž na demonštrácie chodia ľudia bez ohľadu na to, či volili opozíciu alebo nie. Že vraj nie je pravda, že za vládnou koalíciou stojí väčšina Slovákov. Prečo ? Lebo sa vraj politické preferencie prudko zmenili a navrch už nemá opozícia ale opozičné strany…

Tu Kovačiča pristihla pri lži jeho vlastná televízia. Podľa prieskumu verejnej mienky urobeného pre Markízu by totiž sociálnodemokratické strany Smer a Hlas získali v príp.voľbách toľko hlasov, že by mohli vládnuť SAMÉ, bez SNS. Smer + Hlas by spolu mali 78 mandátov, teda iba o 1 mandát menej ako majú dnes v spojení s SNS. Keby sa po nových voľbách pridala k Smeru a Hlasu aj SNS, mali by takmer ústavnú väčšinu 89 mandátov. – Takže takýto je politický efekt z „masových“ demonštrácií opozície. Ľudia by si v opakovaných voľbách opäť zvolili ľavicu príp. koalíciu ľavice a národniarov. Kovačič si aj v tomto prípade šľapol na jazyk. Pri zavádzaní ho pristihla jeho vlastná televízia.

V rozpore s faktami, ktoré Markíza sama prezentovala, je ale nevídane manipulatívny zostrih z diskusie, vysielaný vo večerných televíznych novinách. Z neschopného bejby Šimečku urobili majstra-rétora a zo Sakovej popletenú chudinu. Reálny priebeh diskusie mal ale presne opačný záver. Klamstvo Markízy vyvrcholilo komentárom, podľa ktorého mal tentokrát Smer o 1,5% nižšie preferencie. A že to teda z vládnou koalíciou ide dolu vodou. Klamári z Markízy zabudli dodať, že pokles Smeru je na úrovni obyčajnej štatistickej chyby. Najmä však zabudli na už spomenutý fakt, že Smer a Hlas svoje preferencie zlepšili tak, že by sami, bez SNS vládli a že spolu so SNS by mali 89 mandátov, teda takmer ústavnú väčšinu.

Markíza dnes znovu ukázala svoju hrubú manipulatívnosť. Ukázala, že postoj Smeru k nej je plne opodstatnený. Markíza ukázala, že je vďaka svojmu spravodajstvu a publicistike ale napr. aj kvôli lžiam v „historickom“ seriáli „Dunaj, k vašim službám“ zrelá na prehodnotenie vysielacej licencie.

No a ozdoba klamárskej Markízy, manipulátor pán Kovačič opäť potvrdil že je dominantnou lotrovskou figúrkou na šachovnici opozičnej mediálnej mafie. Dnes jeho ťahy neboli príliš vydarené. No čo už. Azda sa to v najbližšiu sobotu zlepší a Kovačič nás bude klamať či zavádzať uveriteľnejším spôsobom.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

parlament, NRSR

Hlas trvá na Rašim ako predsedovi parlamentu, KDH sa obáva neobsadenia postu

12.05.2024 14:40

Politici sa v diskusnej relácii vyjadrili aj k zmenám v RTVS.

Annalena Baerbocková

Príliš drahí kaderníci. Za účesy nemeckých politikov platí štát tisíce eur

12.05.2024 14:00

Ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková dáva na kaderníčky a vizážistov vyše 11-tisíc, kancelár Olaf Scholz "iba" 3 000 eur mesačne - z peňazí daňových poplatníkov.

Peter Pellegrini,

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je naďalej Pellegrini, Matovič opäť na chvoste

12.05.2024 13:51, aktualizované: 14:39

Predsedov politických strán predbehlo v rebríčku známe meno.

ta3

Smer, Hlas, PS aj SaS dúfajú v čo najlepší výsledok v eurovoľbách

12.05.2024 13:38

Ondruš, E. Kaliňák a Bittó Cigániková sa v diskusii zhodli na odmietnutí migračného paktu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2861087x
Priemerná čítanosť článkov: 3745x

Autor blogu

Kategórie