Založ si blog

SaS je nadriadený orgán generálneho prokurátora Žilinku ?

Asi áno. Magisterka Kolíková, právna expertka SaS totiž dnes prezentovala požiadavku, aby generálny prokurátor Žilinka zverejnil svoje pripomienky ku novele Trestného zákona a ku zrušeniu Špecializovanej prokuratúry. Ráznosť požiadavky SaS a magisterky Kolíkovej prekvapila. Kolíková bola pri nej oveľa ostrejšia než onehdy bola Čaputová. Tá si -ako si iste ešte pamätáte, tiež dovolila úkolovať Žilinku, hoci generálna prokuratúra nie je prezidentovi podriadená.

Žilinka slušne ale dôrazne plniť úlohy od Čaputovej odmietol. Slušne ale dôrazne poslal milú Zuzanu Č. do — veď viete kam. – Čo myslíte priatelia, – kam by mal generálny prokurátor poslať s jej požiadavkou pani magisterku Kolíkovú ? Kam by mal poslať jej SaS ?

Šum okolo Žilinkových pripomienok k novele trestného zákona je klasická informačná hra. Spustila ju „novinárka“ Benedikovičová z Denníka N. Zo Žilinkom akceptovanej skutočnosti, že Susko a spol. neakceptovali všetky jeho návrhy urobil Denník N aféru. Podľa Denníka N sa vraj Žilinka tvrdo ohradil proti praktikám vlády a skritizoval fakt, že väzenské tresty za korupciu chce vláda znížiť. Žilinka vo vyhlásení pre tlač predvčerom naozaj protestoval, – no nie proti konaniu vlády. Protestoval proti konaniu opozičných politikov a médií, snažiacich sa zatiahnuť ho do politického boja opozície s vládou. Na margo svojich návrhov Žilinka rešpektoval, že vláda časť jeho pripomienok prijala a časť nie. Podľa Žilinku má vláda plné právo takto konať. Bodka.

Pre Žilinku a normálnych Slovákov je toto bodka. Pre politicky nenormálnych predstaviteľov SaS, ako sú Kolíková a spol. to ale bodka nie je. Tvrdohlavo a nevychovane ďalej dobiedzajú do Žilinku a arogantne od neho žiadajú čosi, na čo nemajú právo.

-Ešte raz preto poznamenávam, že keby Žilinka nebol decentný právnik a slušný človek, pošle pani magisterku Kolíkovú a jej suitu z SaS tam, kam už dávno patria. Kam ? No veď vy viete kam…

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Izrael Palestína Gaza tank

Hamas tvrdí, že vývoj rokovaní o prímerí v Pásme Gazy má v rukách Izrael

10.05.2024 08:04

Delegácia Hamasu, ktorá sa v Káhire zúčastňuje na rokovaniach o prímerí v Pásme Gaze, odcestovala z egyptskej metropoly do Kataru.

aktivisti, Tatranská Lomnica,

Ako je to s prepúšťaním v národných parkoch? Aktivisti voči nemu protestovali, Taraba to považuje za pseudoaktivitu

10.05.2024 08:00

Približne 150 aktivistov v Tatranskej Lomnici protestovalo proti prepúšťaniu v správach národných parkov, spojilo sa do živej reťaze.

Ramón Fonseca, panama papers

Zomrel kľúčový aktér kauzy Panama Papers

10.05.2024 07:07

Významný aktér finančného škandálu známeho ako Panama Papers, panamský právnik Ramón Fonseca, zomrel vo veku 71 rokov.

vojna na Ukrajine, 2. svetová vojna, Kyjev

ONLINE: Rusi prudko útočia, kým Ukrajincom na fronte prídu nové zbrane. V Rusku horela ďalšia rafinéria

10.05.2024 06:30, aktualizované: 07:34

Pozemné útoky ruskej armády na Ukrajine sa výrazne zvýšili. Ich intenzitu môže otupiť príchod nových západných zbraní na front.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2858930x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie