Založ si blog

Ramadán a Fico

Dnes začal posvätný mesiac všetkých moslimov – ramadán. Je to posvätný mesiac aj našich moslimov, žijúcich v Slovenskej republike. Je ich tu niekoľko tisíc. Zaujímavé, že príchod ramadánu nikomu v našich médiách nestál ani len za zmienku. Na druhej strane, sviatky napr. Židov sa v našich médiách pripomínajú, akoby ich tu boli státisíce. No čo už, aspoň vieme, na čom sme.

Ramadán je zaujímavý mesiac nielen z religiózneho hľadiska, ale aj z hľadiska spôsobu života a režimu práce a odpočinku. Moslimovia počas ramadánu po východe slnka nesmú jesť a musia sa postiť až do západu slnka. Len čo slnko zapadne, môžu si konečne doplniť svoju energetickú potrebu – tak, aby s ňou vydržali nielen v noci ale aj cez celý nasledujúci deň. Traduje sa, že postiaci sa moslimovia sú počas ramadánu výbušnejší a bojovnejší. Cítia sa bližšie k bohu a toto všetko dohromady údajne spôsobuje, že v období ramadánu bojujú udatnejšie a častejšie docieľujú víťazstvá. Keď si uvedomíme, že ramadán dnes začal aj pre islamských Čečencov, likvidujúcich posledné ohniská odporu v Mariupole, nie je začiatok ramadánu pre nacionalistov z bataliónu Azov tá najlepšia správa.

Podstatou správnej životosprávy počas ramadánu je zákaz konzumácie potravy cez deň. V tomto zmysle dodržuje ramadán – a to nielen jeden mesiac v roku ale celý rok aj RTVS. RTVS sa stará o to, aby nemalá časť koncesionárov RTVS, hlásiaca sa k opozícii, dodržiavala celoročný pôst – aby sa nedostala k svojej duchovnej potrave – k názorom a myšlienkam vodcu najsilnejšej parlamentnej opozičnej strany – Roberta Fica, nielen cez deň ale až na výnimky – ani v noci. Fico je na RTVS taký nedostupný, ako je nedostupná počas ramadánu potrava pre moslimov. S tým rozdielom, že o odriekaní sa od Fica nerozhodli dobrovoľne jeho priaznivci, ale rozhodla o tom všemocná Rezníkova RTVS.

RTVS sa hanbí za to, ako sa stará o duševné zdravie svojich opozičných divákov a poslucháčov. Preto to všelijako zakrýva a kamufluje. Volá si napríklad do politických diskusií druho-treťoradých funkcionárov Smeru /ktovie prečo, ale najčastejšie Kmeca a Takáča/. Alebo miesto predstaviteľov Smeru si volá aspoň raz do mesiaca utečenca alebo „zradcu“ Smeru librálneho pána Pellegriniho. K nemu ako dokonalé slniečkárske aranžmán si potom voláva ďalšieho liberálneho pána R. Sulíka.- Zdá sa, že RTVS takto poskytuje priestor na psychologický výcvik zručností v oblasti kooperatívneho správania nádejným partnerom v budúcej vláde…

Tak či onak, v politickom ramadáne RTVS je pre slovenské opozičné publikum Fico zakázaný a Pellegríni nielen dovolený ale dokonca slávnostne, ceremoniálne servírovaný.

RTVS dopraje voličom Smeru aj tento víkend ramadán a slniečkárom z Hlasu a SaS riadnu žranicu. Dobrú chuť – slniečkári. Môžete sa pri tých Pellegriniho a Sulíkových liberálnych „orgiách“ aj „zadrhnúť“…A vy „rezníkovci“ tiež.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2828831x
Priemerná čítanosť článkov: 3727x

Autor blogu

Kategórie