Založ si blog

V Bruseli /v USA/ si nedajú pokoj

Ukrajina je pod vplyvom udalostí po 24.februári náchylná vzdať sa ambície byť členom NATO. Aj USA a EU to navonok už vraj akceptujú. VRAJ.

Vraj preto, lebo v Bruseli a vo Washingtone si nedajú pokoj. V EU chcú Ukrajinu urýchlene prijať aspoň do EU. A čuduj sa svete, v EU v rovnakom čase, ako urýchľujú proces prijatia Ukrajiny do EU, urýchľujú aj projekt spoločenej armády EU. Jej úlohou by bolo intervenovať vo vybraných krajinách sveta, kde má EU svoje záujmy. – No najmä majú intervenovať v záujme obrany ČLENSKÝCH ŠTÁTOV EU, ak tieto o to požiadajú. A sme doma – vykľulo sa šidlo z vreca. To, čo na Ukrajinu nebude môcť prísť cez dvere NATO, príde na Ukrajinu cez okno EU. Ukrajina síce formálne nebude v NATO, no jej status nástupiska na útok proti Rusku jej zostane vďaka členstvu v EU zachovaný.

A aby bolo čertovo kopyto plne funkčné, do štatútu NATO sa doplní nový bod v rámci článku č.5 o spoločnej obrane krajín NATO. EU sa stane novým členom NATO. A napadnutie člena EU -aj keď by nebol členom NATO, bude dôvod na intervenciu proti krajine, ktorá členskú krajinu EU napadla.

V poslednom čase sa hovorí o prerastaní NATO do EU. EU sa stáva akoby logistické, ženijné a tylové oddelenie NATO v Európe. V Bruseli a vo Washingtone si nedajú pokoj. Stále rovnaká protiruská pesnička. Aj keď trochu v inom , európskom, pre naivných Európanov trochu prijateľnejšom aranžmáne.

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Prečo nejaký admin nemaže prítomnosť novinárov-aktivistov na TB vládnej koalície ?

25.03.2024

Nápad mazať politicky nepríjemné články je skvelý. Pre autora blogov osobitne príjemný, najmä ak sa to deje neférovo. Ja mám s tým len dnes trojnásobnú skúsenosť. Napriek tomu nereptám. Dokonca odporúčam, aby sa mazanie čiže cenzúra v médiách ešte viac rozšírila. Napríklad aj na novinárov-aktivistov, ktorí zabudnú, čo je ich profesionálna povinnosť a [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 742
Celková čítanosť: 2760472x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie