Založ si blog

Heger a Čaputová v stopách Zelenského-zavierajú vodcu opozície-Fica…

Heger sa bol nedávno v Kyjeve podučiť technikám demokracie. Zelenskij mu odovzdal svoje skúsenosti pri likvidácii parlamentnej opozície- pri likvidácii druhej nasilnejšej strany Ukrajiny, zastupujúcej ruskojazyčné obyvateľstvo. Vodcu tejto strany „Za život“ poslanca Medvedčuka už rok bez súdu väznia jeho kyjevskí politickí oponenti. V poslednom čase ho prezentovali v médiách,- zničeného, na tvári s evidentnými známkami mučenia. Zelenskij to urobil preto, aby ponúkol Ruskej federácii Medvedčukovu výmenu za niekoľko tisíc zajatých ukrajinských vojakov.

Heger je zjavne učenlivý žiak. Lebo neuplynul ani mesiac a už aj Slovensko nastúpilo cestu budovania demokracie na ukrajinský spôsob. Pred pár hodinami uväznilo podpredsedu najväčšej slovenskej opozičnej strany a de iure už jedinej parlamentnej opozície – JUDr. R.Kaliňáka. Vládne orgány zároveň požiadali „parlament“ /v ktorom už onedlho nebude žiadna parlamentná opozičná strana-len vládni poslanci/ o umožnenie uväznenia aj doc.dr.R.Fica, predsedu najväčšej slovenskej politickej strany Smer SSD.

Demokratická Európska únia bude samozrejme mlčať. Demokrati z Bruselu budú ticho, tak ako sú ticho pokiaľ ide o bezsúdne väznenie Medvedčuka na Ukrajine. A Washington ? Ten si odškrtne v notese ďalšie meno „zlého chlapca“, ktorý bol zatiaľ aspoň takto „neutralizovaný“. Možno nie až tak radikálne, ako bol neutralizovaný v Chile Allende, v Bolívii Che Guevarra, v Kongu Lumumba…Možno iba tak „jemne“ ako boli v USA a Západnej Európe vo väzeniach neutralizované stovky a tisícky nepohodlných zlých chlapcov.

Možno to s Kaliňákom a Ficom nedopadne až tak zle, ako s Allendem. Možno ich Heger a Čaputová ponúknu Ruskej federácii na výmenu za ďalších zajatých ukrajinských vojakov. Pravdepodobnosť tohto obchodu naznačil minulý týždeň sám Edko Heger-keď označil R.Fica za „Putinovho agenta“.

A čo slovenská verejnosť ? Jej ekonomicky aktívna časť je trikrát zavakcinovaná, medikamentózne a mediálne utlmená. Bude sa teda ako omámená na všetko iba pozerať. Bude si na upokojenie svedomia opakovať mediálne mantry o „zločineckej skupine“ . Neurobí nič, pretože sa bude báť mafie, ktorá sa maskuje tým, že za mafiánov vydáva a likviduje tých, čo proti mafii bojovali.

Pravda sa vydáva za lož a lož za pravdu. Bez okolkov. Moderne. „Ale že brutálne, fest brutálne…“

PS: Dávam tomuto článku pár minút života. – Ale čo už s takým životom, bez pravdy, bez demokracie a bez právneho štátu…

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

28.03.2024

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by… Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, [...]

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 743
Celková čítanosť: 2763256x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie