Založ si blog

Zeman je Ficov omyl

Je mi to ľúto, ale musím to urobiť- po včerajších koninách, ktoré starý Zeman natáral, nemôžem mlčať.

Tvrdím, že R.Fico je jediný v súčasnosti aktívny slovenský štátnik, ďaleko presahujúci úroveň ostatných politikov SR. Napriek tomu sa ale nazdám, že aj Fico sa občas pomýli v odhade, ba tu a tam aj riadne sekne. Je mi to ľúto, ale ako povedal starý dobrý Aristoteles: Amicus Plato sed magis amica est veritas.

O čo ide ? V prvom rade o to, že R.Fico nevyužil šancu a tesne pred uväznením sa ani na veľkých demonštráciách neodhodlal čo len naznačiť zmenu svojho postoja k NATO. A pritom Fico určite vie, že práve jeho neoficiálny postoj k NATO, k americkým základniam, k vývozu zbraní na UA, k migrantom a častá kritika USA sú skutočnými dôvodmi jeho perzekúcie a uväznenia. Aj Fico musí vedieť, že sa ho nechystá uväzniť nejaká prepytujem NAKA, ale dlhoprsté štruktúry USA.

R.Fico sa však občas mýli nielen programovo, ale aj v personálnej oblasti. Jeho najväčším personálnym omylom bol bývalý minister kultúry a bývalý ideológ strany pán Marek Ma´darič. Ten ho mediálne zoťal a odcudzil od autentických ľavicovo orientovaných más. Ďalšími omylmi bola a sú Beňová, Lajčák, Zala, Raši… no a samozrejme Pellegrini.

Ficove personálne omyly sa neobmedzujú iba na Slovensko. Spomedzi jeho zahraničných omylov je najväčším omylom pán Milouš Zeman. Starý čechoslovakista, ktorý keby mal v 1992 moc, skončí proces slovenskej štátotvornej emancipácie krviprelievaním. Povrchný táraj Zeman bol povestný svojimi teatrálnymi výrokmi ešte v časoch perestrojky a pokračoval v nich aj po 1989-ako funkcionár sociálnej demokracie. Humanitne nepríliš rozhľadenému mladému Ficovi Zemanove pseudoľavicové bonmoty „rezali“ a bohužiaľ režú mu dodnes. Škoda. Škoda, že ho od koketovania so Zemanom neodhovoril R.Fica ani sčítanejší Ľ.Blaha.

Po prekonaní poslednej choroby sa vlani Zemanova mentálna kondícia prudko zhoršila. R.Fico to akoby nepostrehol a ďalej Zemanovi koketoval a koketuje.

Potom, čo sa v Česku zmenila vláda a hrozilo, že sa predčasne vymení aj prezident, sa Zeman zľakol a z posledných síl sa rozhodol o svoj prestížny post prezidenta /možno i o honor úmrtia vo funkcii prezidenta/ zabojovať. Začal pochlebovať novej vládnej zostave a pokúsil sa vyprosiť si od nej zhovievavosť voči „invalidnému starcovi“. Zeman prudko zmenil svoje zahraničnopolitické politizovanie. Odklonil sa od kedysi obľúbenej Číny a po 24.februári urobil aj salto mortale vo vzťahu k Rusku. Tak ako R.Fico, aj on sa postavil k špeciálnej vojenskej operácii RF na UA negatívne. No nielen to. Zeman začal zo dňa na deň na Rusko a Rusov tak brýzgať, akoby bol nejakým slaboduchým proamerickým trolom v diskusii denníka Pravda…

Včerajšie Zemanove bonmoty o Rusku – to je ohňostroj neinformovanosti a arogancie. Zeman si vraj myslel, že RF neurobí takú hlúposť, aby poslala svoje vojsko na UA. Ale vraj sa mýlil, a Rusi tú hlúposť naozaj urobili. Teraz však Rusi podľa neho robia ďalšiu hlúposť a nechcú na UA kapitulovať /čo je vzhľadom na sústavný postup ruskej armády naozaj „čudné“/.

Ruská armáda sa na UA ukázala slabšia, ako si Zeman myslel. Nevie si vraj poradiť ani len s „malou“ ukrajinskou armádou. Senilnému Zemanovi akosi uniklo, že „malá ukrajinská armáda“ má po všeobecnej mobilizácii v zbrani takmer milión mužov, že je po zuby ozbrojená zbraňami NATO a že jej čelí „neschopná ruská armáda“ v počte šesťkrát nižšom /asi 160 tisíc mužov/ ako má UA. Zemana nemal kto poinformovať, že RF nevyhlásila pri akcii na UA ani len čiastočnú mobilizáciu a nezapája do bojov ani len regulárnych vojakov, vykonávajúcich povinnú vojenskú službu. Dôstojníci NATO odhadujú, že ruské ozbrojené sily využívajú na UA asi 15% svojich kapacít. Rusko vďaka tomu žije svoj štandardný mierový život a trápia ho predovšetkým sankcie a rast cien tovarov a služieb. Zeman toto buď nevie, nechce vedieť alebo z kariéristických dôvodov robí zo seba hlupáčika-čecháčika. Táraja, ktorý žuje svoje knedlíky, popíja pivečko a „kecá“ a „kecá“ a „kecá“.

Bohužiaľ, R,Fico na Zemanovu politickú degeneráciu zatiaľ nereagoval. A ktovie, či bude mať ešte čas, aby tak urobil. Pred Ficovými očami sa jeho idol zmenil na pro-bruselskú kolaborantskú trosku asi tak, ako sa hrdina francúzskeho viťazstva nad Nemcami vo Veľkej vojne – maršal Petain, zmenil na úbohého pro-hitlerovského vichystického kolaboranta.

So Zemanom to v učebniciach dejepisu nedopadne dobre. Po svojom politickom prevrátení kabáta od svojich tradičných nepriateľov úctu a rozhrešenie nedostane. Skôr sa mu od nich dostanú iba úškrny a posmech. A čo je horšie, svojich voličov nechutne sklame, ba možno nejedného z nich prinúti si aj poriadne odpľuť.

R.Fica čaká v najbližších hodinách ťažká politická ale aj charakterová životná skúška. Držím mu palce, aby ju čestne a chlapsky zvládol. A aby si pri jej prekonávaní nebral príklad zo svojho pochybného vetchého idolu – starého dedka Milouška Zemana.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2825874x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie