Založ si blog

Ukrajina tu bola už pred 7500 rokmi

Minimálne pred 7500 rokmi. Myslí si to hlavný ukrajinský historik prof. Valerij Bebik. Ten Bebik, čo sa podieľal na budovaní ministerstva informácií Ukrajiny a je považovaný za jedného z hlavných ideológov ukrajinstva.

Včera stály delegát Ruskej federácie pri OSN pán Nebenzija prezentoval v New Yorku Bebikove historické teórie, ktoré sa stali súčasťou školských učebníc na Ukrajine. Podľa Bebika za vznikom silných dynastií faraónov v Egypte napr. Tutanchamona, treba hľadať Ukrajincov. Ukrajincom bol aj antický Herkules. Podľa Bebika sa narodil na riečnom ostrove na Dnepri. Iný Ukrajinec sa stal dôležitou dejinnou osobnosťou o pár tisíc rokov neskôr. Jeho meno bolo Bogdan , neskôr Bogdanchán – až ho napokon ľudia začali volať Džingischán. Džingischán mal na tvári husté ochlpenie, čo je pre Mongolov netypické. Vzhľadom bol podobný slávnemu kozákovi Tarasovi Buľbovi. Usilovnou analýzou budhistických textov sa prof. Bebikovi podarilo zistiť, že ukrajinský pôvod mal aj Siddhártha Gautama, zvaný Buddha.

Historik Valerij Bebik sa nebojí smelých teórií. Najodvážnejšia je však tá, podľa ktorej bol rod Ježiša Krista pôvodom z ukrajinskej Haliče. Bebik vraví, že dôkazom na toto tvrdenie je samotný Nový zákon. Len ho treba správne a tvorivo naštudovať.

Za veľké zásluhy pri odkrývaní veľkej minulosti Ukrajincov dostal prof. V.Bebik ešte od bývalého prezidenta Porošenka cenu Tarasa Ševčenka. Bebik si finančnú prémiu s tým spojenú nenechal na svoj luxus. Kúpil si nový počítač a na ňom tvorí ďalšie vynikajúce historiografické výtvory.

Máme sa na čo tešiť.

Mimochodom, bolo by aj pre nás prínosné, keby po pútavom seriále s pánom Zelenským v hlavnej úlohe spracovala niektorá z našich televízií aj dielo, inšpirované ideami profesora Valerija Bebika.

Poznámka autora: Tento článok je venovaný vysokováženému pánovi profesorovi Valerijovi Bebikovi.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2829349x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie