Založ si blog

Patálie Rusov s mariupolskými banderovcami len tak ľahko nepominú

Rusi si od problémov, ktoré majú s likvidáciou neobanderovských nacbatov Azov,- ich presunom do ruských zajateckých táborov, zrejme neoddýchnu. Tému záchrany týchto „ukrajinských hrdinov“ budú mediálni klauni Arestovič a Zelenskij vďaka západnej mediálnej mašinérii ďalej živiť. Už teraz tvrdohlavo odmietajú pojem „zajatie“ a vytrvalo používajú pojem „evakuácia“, -odvolávajúc sa na akési /neexistujúce/ tajné dohody Putina s Macronom a Erdoganom. A „naše“ slovenské médiá následne tie ich absurdné táraninky o „evakuácii“ azovských banderovcov poslušne opakujú. Akurát „zabudnú“ spomenúť, že tá „evakuácia“ Ukrajincov smeruje do ruských zajateckých táborov….

Manželky príslušníkov pluku Azov, podozrivých z ťažkých vojnových zločinov sa budú ďalej na medzinárodnej scéne dožadovať ich prepustenia. Budú chodiť od čerta k diablovi, od recepcie u Bidena, ku recepcii u Guterrésa, či rímskeho pápeža Františka. V ich zastúpení bude Medzinárodný červený kríž, OSN, EU, G-7, WHO, OBSE, všetky možné svetové organizácie, -azda až po Svetovú úniu esperantistov a Svetovú ligu záhradkárov žiadať ich výmenu za ruských zajatcov.

Rusi sú pripravení prepustiť v rámci výmeny zajatcov aj všetkých 8 000 ukrajinských vojakov,-príslušníkov regulárnej ukrajinskej armády a príslušníkov tzv. Teritoriálnej domobrany. /Medzi nimi aj kuriózne prípady odvedencov vo veku nad 70 rokov…/. No s prepustením zajatých príslušníkov nacbatov ako Ajdar a Azov budú mať problém. Moskovský vláda by možno za istých okolností zahrnula do politicko-humanitárnych rokovaní a tajných medzi-veľmocenských kšeftov aj Azovcov-neobanderovcov, – no obyvatelia Doneskej a Luganskej ľudovej republiky sú a budú kategoricky proti. Požadujú, aby sa každý banderovec podrobil dôkladnému vyšetrovaniu. A aby sa každý príslušník pluku Ajdar či Azov zodpovedal za používanie občanov Donbasu ako živých štítov, za údajné znásilňovanie, mučenie, vraždenie…pred súdmi v Donecku a Lugansku. Budú trvať na tom, aby bol KAŽDÝ za svoje zločiny potrestaný podľa zákonov DNR a LNR. Podľa tých zákonov, ktoré predpokladajú aj udelenie a výkon trestov smrti.

Prvotné patálie, ktoré Rusko v tejto situácii môže očakávať, budú spojené so začlenením resp. vyčlenením Azovcov do rámca rusko-ukrajinskej výmeny zajatcov. Následne prídu ďalšie starosti. Vo svete sa budú organizovať obrovské tlaky-ak naozaj dôjde ku organizovaniu event. súdnych procesoch s Azovcami, najmä ak to bude v DNR či LNR. Tretie kolo nátlaku akože medzinárodnej verejnosti na Rusko bude potom spojené s udeľovaním a príp. aj výkonom absolútnych trestov. Už teraz vidím, akú mieru hystérie svetové /Američanmi riadené/ médiá vyvolajú v Amerike, Európe a áno, aj na Slovensku, -ak azovskí zločinci dostanú trest smrti a bude sa pripravovať jeho exekúcia. To budú uplakané tváre manželiek, matiek, detí, to bude kriku a náreku.

Som odporca trestu smrti. Vždy a všade. Aj v Thajsku, Číne, Saudskej Arábii, aj v DNR, LNR aj v Bielorusku, – ale aj v Japonsku či v USA. Zo skúseností viem, že tieto barbarské metódy vždy narážajú na odpor angažovaných skupín obyvateľov a aktivistov. A že sa o konkrétnych popravách vždy veľa hovorí, protestuje, demaršuje; že sa o tom veľa píše, že sa nakrúcajú filmy. Ak ide napr. o austrálskych či francúzskych narkomanov, ktorým hrozí trest smrti v Thajsku, tak je to priam búrka protestov. Ak ide o mladistvého Čečenca, ktorý pomáhal s bostonským maratónskym atentátom svojmu nebohému bratovi, tak pomenej a aj to dokonca v schvaľujúcom tóne. Spomínam si, ako bez protestov pápeža, OSN či MČK a politikov Západu prebehla poprava či skôr lynč bývalého irackého prezidenta Saddáma Husajna. – Už vidím, čo tieto orgány a organizácie urobia, ak by mal byť popravený za konkrétne zločiny proti konkrétnym občanom Donbasu veliteľ pluku Azov z mariupolského Azovstalu Denys Prokopenko. O poprave nejakého kanadského, poľského, amerického či francúzskeho dôstojníka, čo akcie Azovcov riadil, ani nehovoriac.

Je to smutné, ale z hľadiska informačnej vojny by pre Rusov bolo jednoduchšie, ak by všetci Azovci z Mariupola zahynuli v boji v areáli Azovstalu. Vzatím banderovcov do zajatia si ruská strana koleduje o ďalšie kolá informačného boja a veľmi pravdepodobne, o ďalšie porážky v prvej celosvetovej informačnej vojne.

Keby bolo na mne, urobil by som po ukončení bojov za všetkým jednu veľkú humánnu a uzmierovaciu čiaru. Radových bojovníkov bez zjavnej /spolu/ viny na zločinoch by som poslal k rodinám. Konkrétnych páchateľov konkrétnych vojnových zločinov /na oboch stranách !/ by som odsúdil na roky vo väzení resp. pri obnove vojnou zničeného Donbasu. No siahnuť na život ani u tých najväčších zločincov by som ruským, ukrajinským, doneckým či luganským štátnym orgánom NEODPORÚČAL.

Mne sa tu však ľahko mudruje. Mne nikto nezavraždil matku, neznásilnil dcéru, nestiahol z kože brata, či neodrezal hlavu môjmu synovi. Som príliš objektívny, príliš OSOBNE NEZAUJATÝ. Mal by som sa teda vylúčiť z posudzovania veci pre svoju osobnú nezaujatosť.

A čo vy priatelia ? Ako by ste tento smutný epilóg každej vojny riešili vy ?

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

Jančkárová – generátor politickej nenávisti

14.04.2024

Každému súdnemu človeku, ktorý sledoval dnešný“moderátorský“ výkon Marty Jančkárovej na STV1 musí byť už jasné, prečo je potrebné spravodajské a publicistické relácie RTVS totálne prekopať, vymeniť v nich dramaturgiu a personál. Jančkárová väčšinu svojho „moderátorského“ času venovala politickej polemike s podpredsedom NRSR a poslancom [...]

Šimečka je najkrajší, najmúdrejší a najlepší hasič

14.04.2024

Dementi /toto nie je oslovenie nikoho dôležitého, toto späťvzatie článku, ktorý tu mal byť ešte do obeda no už nie je…/. Nie je pravda, že pán Šimečka je čosi ako „pyroman“. Nie je pravda, že pán Šimečka chodí do Bruselu zakladať ohníky, v ktorých majú zhorieť peniaze pre SR, – aby potom vyzýval vládu SR hasiť. Pravda je, že pán Šimečka je [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 755
Celková čítanosť: 2811507x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie