Založ si blog

Vzdanie sa do zajatia nie je evakuácia

Musím túto samozrejmosť napísať ešte raz, lebo ju asi v našich médiách nechápu. Takže ešt raz: ak niekto zloží zbrane, ak je niekto uväznený v zajateckom tábore v Ruskej federácii pri Novorossijsku, tak nie je evakuovaný.

Ak Denis Pušilin, líder Doneckej ľudovej republiky dnes vyhlásil, že zajatí príslušníci pluku Azov, ktorí zložili zbrane a vyšli z podzemia mariupolského Azovstalu budú postavení pred donecký súd, tak sa to aj stane. A až potom, podľa miery zavinenia sa bude rozhodovať, či budú vymenení za ruských zajatcov, alebo nastúpia výkon trestu.

RF očakáva v tejto súvislosti nielen terminologické handrkovanie ale aj masový nátlak západných masmédií západných politikov a západom ovládaných „svetových“ organizácií ako je MČK, OSN, Vatikán, WHO a pod. Očakáva možno aj odvetné súdenie ruských zajatcov pred ukrajinskými či medzinárodnými súdmi. No nátlak Západu na Moskvu tu asi nič nezmení.

Za masovým vzdaním sa okolo 2,5 tis.Ukrajincov z Azovstalu sú vraj tajomné dohody Putina s Makronom, Erdoganom, Guterresom, Izraelom a ktovie kým ešte. Tie sa ale týkajú iba príslušníkov regulárnej armády a terobrany UA, nie asi 800 nacíkov z Azova. Tí nepôjdu do výmeny zajatcov. Obyvateľstvo Donecka, Luganska, Mariupolu, Gorlovky, Rubežného a ďalších miest a obcí Donbasu to nedovolí. Smrť ich blízkych bola príliš bolestivá a stále bolí. Overtonovo okno, ba ani dohody veľmocí tu nič nezmenia.

Podrobnejšie na túto tému som písal v článku, ktorý nájdete na konci tohto blogu v článku „Patálie Rusov…“ v kolonke Ďalšie články tohto blogera.

PS: Aj dnes som si prečítal celkom fajn blog od „cyrila“. Skúste kliknúť v blogovej vyhľadávačke na „cyril.blog“. Je krátky, veľa času nezaberie. Mimochodom, šikovné blogy píše aj fabian-cestopisné ale aj fejtónové. Skús ho.

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

28.03.2024

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by… Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, [...]

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 743
Celková čítanosť: 2763170x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie