Založ si blog

Weiss, Šumichrast a spol.-koľko článkov ste napísali o skutočných fašistoch ?

Pán Šumichrast, – publikovali ste v Pravde „veľmi“ anti-fašistický, „veľmi“ zásadový a „veľmi odborný“ článok o tom, ako bolo štátne vyznamenanie nezaslúžene a omylom udelené trom českými šovinistami a boľševikmi zavraždeným príslušníkom tzv. Bielej légie. Nebudem tu opakovať, v čom ste sa mýlili,-lebo to tu v Pravde presne a jasne napísal už J.Fígeľ, mimo nej dr. Letz a i. Dám vám iba kontrolnú otázku – koľko anti-fašistických, zásadových a pro-demokratických článkov ste napísali o skutočných fašistoch, čo tu po vojne šarapatili, kradli, mučili a vraždili – o BANDEROVCOCH ?!

Že je to mimo rámca vášho „odborného“ proti-fašistického záberu ? Héééj ? A prečo ? Necítite v súvislosti s dianím u našich východných susedov, že je to u nás spoločensky oveľa dôležitejšie, ako bojovať proti „klérofašistickým revanšistom“ a podobným výmyslom slniečkárskej propagandy ? Že na to nie je na wikipédii či inde na internete dosť informácií ? Aha, nuž áno. Tak to býva, keď sa niekto chystá na dizertáciu za „doktora wikipedických vied“.

Pán Šumichrast, ste iba na začiatku odbornej kariéry, – ale už ste vlastne aj na jej konci. Vy ste sa totiž svojim príspevkom do „kauzy Biela légia“ ako vedecký pracovník a odborník v oblasti histórie úplne diskvalifikovali. Vy ste ukázali, že na nestrannú, nezaujatú, nepredpojatú vedeckú analýzu nemáte. Treba však uznať, že ste štylisticky zdatný a politicky presvedčený „bojovník proti fašizmu“, neoliberál, jednoducho slniečkár. Odporúčam vám preto, aby ste sa prestali hrať na historika, urobili svoj profesionálny „coming out“ a naplno sa stali politickým propagandistom. – Pán Šimečka ml. vás vo svoje pseudo strane /ďalej skratka PS/ iste rád prijme a rád vaše odborné a morálne predpoklady využije. Pán propagandista Šumichrast – užite si to tam, na „slnečnej strane ulice“. Publikujte v Denníku N či Sme. Pravdu nechajte pre tých, čo hľadajú pravdu.

Peter Weiss, – s tebou to mám jednoduchšie. Teba poznám už desiatky rokov. Ešte z čias, ke´d tvojím najväčším problémom bol tvoj „kennedyovský“ účes. Ešte z čias, keď si sa šplhal ku päťcípej hviezde ako podržtaška pána Plevzu na ÚML ÚV KSS. Keď si skúšal chytiť správny vietor vo víre glasnosti a perestrojky. Ešte z čias, keď si na chvíľu ten správny smer aj chytil a prispel si hlasmi tvojich do skutočnej roboty dosť ľavých súdruhov prispel k obnove štátnosti SR. Bohužiaľ aj z čias, keď si sa opäť vrátil na trajektóriu politického kariérizmu a definitívne sa pridal do kŕdľa európskej kozmopolitnej pseudoľavice a začal gániť na všetko naozaj národné, národniarske, vychádzajúce z autentických tradícií boja za samostatnú slovenskú štátnosť.

Odvtedy, čo si sa pridal do svorky liberálkozmopolitných mladomarxovských frankfurtských PES-ov si už definitívne stratil slovenský smer. Všetko slovenské a národné začalo byť pre teba náckovské, klérofašistické, antisemitské…jednoducho nebruselsky kakané. U teba som preto nedávny „anti-fašistický“ článok démonizujúci „Bielu légiu“ logicky očakával. Zodpovedá tvojmu rodinnému pôvodu, tvojej osobnej anamnéze, očakávaniam tvojej ideovej bubliny. Len ťa, Peter, prosím-buď úprimný. Nepleť tu čosi o klérofašizme mladých študentov-Tunegovcov. A nehraj sa na antifašistu. Ak by si bol taký veľký anti-fašista, potom by si počas svojho pobytu v Budapešti onakvejšie protestoval proti tamojšej „horthyovskej legende“, proti jobbigovským a „župným“ maďarským fašistom. Keby si bol ozajstným anti-fašistom, už dávno by si všade kde chodíš a píšeš vystupoval proti ukrajinskému neo-banderizmu.

-Spýtam sa aj teba,- Peter-koľko článkov či verejných vystúpení -tak razantných ako bol ten proti „Bielej légii“ si vyprodukoval o zločinoch banderovcov na povojnovom Slovensku ?

Fígeľ a Čaputová mi nikdy politicky nevoňali. A to som pri tom použil silný eufemizmus. No ak platí „Amicus Plato sed magis amica est veritas“ , platí aj opak. Aj keď Figeľ a Čaputová nie sú politici podľa môjho gusta, neznamená to, že budem odsudzovať všetko, aj to správne – čo /možno účelovo, možno omylom/ povedali, napísali príp. urobili.

Takže, páni Šumichrast, Weiss a ostatní slniečkári,-prestaňte zneužívať pre svoje aktuálne politické zámery historické udalosti a pamiatku troch mladých slovenských vlastencov, zavraždených českými šovinistami v temných časoch slovenskej neslobody. Prestaňte sa hrať na to, čo nie ste. Nie ste demokrati, lebo nemáte radi pluralitu názorov a toleranciu voči inak zmýšľajúcim. Prestaňte sa hrať na anti-fašistov, keď vám súčasné priam obludné príklady liberalistickej intolerancie, antipluralitnej mediálnej pseduodemokracie a fašizmu neobanderovcov a rusofóbov neprekážajú. Píšte si svoje slniečkárske traktáty a namotávajte na ne ľudí, čo sa dajú. Ja vám to dožičím.

Buďte však aspoň trochu slušní a korektní. Nechajte troch mladých hrdinov odboja proti totalite a národnému zotročeniu ležať v pokoji, tam kde ležia. Nechajte ich na PRAVDE božej.

PS: Čítali ste najnovší článok blogera v polo-ilegalite pána „cyrila“ ? Týka sa najnovších spôsobov odvádzania pozornosti slovenskej verejnosti zo strany kúzelníka %Seligu a kúzelníka Matoviča. Celkom fajn. Skúste to na „hľadať v blogoch“ kliknutím na „cyril blog“.

Príjemný víkend, priatelia !

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Prečo nejaký admin nemaže prítomnosť novinárov-aktivistov na TB vládnej koalície ?

25.03.2024

Nápad mazať politicky nepríjemné články je skvelý. Pre autora blogov osobitne príjemný, najmä ak sa to deje neférovo. Ja mám s tým len dnes trojnásobnú skúsenosť. Napriek tomu nereptám. Dokonca odporúčam, aby sa mazanie čiže cenzúra v médiách ešte viac rozšírila. Napríklad aj na novinárov-aktivistov, ktorí zabudnú, čo je ich profesionálna povinnosť a [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 742
Celková čítanosť: 2760420x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie