Založ si blog

Páni sa zabávajú, chudoba trpí

Médiá zoširoka komentujú hádky medzi členmi súčasnej vládnej koalície. Používajú pri tom rôzne triky politického marketingu ako napr. boj s infláciou, pomoc viacdetným rodinám, zvýšenie platov učiteľom resp. zlepšenie odmeňovania pracovníkov v zdravotníctve, blokácia rastu daní a pod. Na konci dňa -samozrejme,- nikomu nič podstatné nedajú. Nanajvýš malé kozmetické úpravy, o ktorých sa ale v médiách bude vravieť od rána do večera. – No veď pánom o to ide. O politický marketing v médiách. A o víťazstvo v každodennej súťaži o najväčšieho dobráka a ľudomila. A o očiernenie konkurencie.

Matovič chce dať pár eur úbohým detičkám a mamičkám príp. učiteľom. Sulík chce pomôcť trpiacim podnikateľom, obciam a mestám, vydrancovaným lokdavnami a ochrániť národ pre vyššími daňami. Kollár už tretí rok koldokola krúti nájomné byty. Vykrútil zatiaľ iba zmenu zákona, ktorá ich výstavbu umožní – ale to mu neprekáža, aby celý Gemer. Malhont, Novohrad a Abov zasypal bilbordmi s farebnými vyobrazeniami luxusných bytoviek, pravdep. kdesi na Kolibe. Rómovia majú o čom snívať…

Chudoba sa podvečer pri televízoroch pozerá na vzájomné súboje politických matadorov, chvastúňov a krasorečníkov /keď hovoria o sebe/ a okydávačov a podpichovačov /keď hovoria o tých druhých/. Na koaličnej rade je vraj čistá psychiatria, vládni partneri si tu nadávajú do chrapúňov a nímandov. Čudné je iba to, že obe strany sporov majú oblečený dres toho istého vládneho klubu. – Proatlantickej, pro-bruselskej a pro-americkej súčasnej vládnej koalície. A ešte čudnejšie je, že na lavičke náhradníkov sedia opozičníci: Šimečka a Majerský, dokonca aj Pellegrini a Fico,-oblečení v rovnakých pro-euroatlantických dresoch. Rovnaký klub, rovnaký systém, rovnaké žabo-myšie spory.

Chudobe ich spory nepomôžu. Benzín, naftu či plyn a elektrinu nezlacnejú. Ba ani čoraz drahšie potraviny, vodu, dopravu, ubytovacie služby, zdravotné služby, rekreácie, ale už aj ošatenie a priemyselný tovar. Analytik VUB straší chudobu ďalším rastom životných nákladov. V prípade energií o +150%.

Vydesenú chudobu páni politici upokojujú. Pripravujú vraj pre nich rôzne balíčky, systémové riešenia, sociálne výpomoci, a ostatné blablabla. -Asi také, aké dávajú obce a charita bezdomovcom na Štedrý deň. – Akoby tanier kapustnice v decembri zabránil bezdomovcovi umrieť od zimy a hladu v januári-februári.

Chudoba tuší, že jej dnešní páni nepomôžu. A čaká, kedy sa nájde medzi politikmi niekto smelý, kto jej naozaj bude chcieť pomôcť. Bude hľadať riešenie, tam kde je /napr. na Východe/ A nájde tam cestu k lacnej energii a lacným potravinám, k zníženiu zbytočných vládnych výdavkov – najmä na armádu a kadejaké členské poplatky v čoraz zbytočnejších a škodlivejších organizáciách.

– Zatiaľ sa nikto taký veľmi nahlas nehlási. A tak si frfľajúca chudoba len z akéhosi podmieneného inštinktu podvečer zase zapína televízor a sleduje bezobsažné politické prekáračky. Páni sa zabávajú- a chudoba ďalej trpí.

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2819296x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie