Založ si blog

Šialený „pohlávok“ od pána novinára

Zapnem si počítač a čo hneď ráno nezažijem ? „Šialený pohlávok“ od pána novinára ! To , že „naši“ slovenskí športoví novinári a moderátori nevedia po slovensky a všetci mali asi na základnej škole miesto hodín slovenčiny hodiny češtiny, je už dávno známe. Posledným športovým moderátorom, ktorý hovoril po slovensky, bol nebohý Karol Polák. Po ňom je už každé tretie-štvrté slovo v reči „slovenského“ moderátora športu väčším či menším bohemizmom. Niekedy je to slovo, inokedy slovné spojenie, či úslovie, ako vystrihnuté z českého frazeologického slovníka. Úbohosť nad úbohosť.

Dnešný „pohlávok“ od pána novinára, popisujúceho situáciu pri dojazde cyklistických pretekov -to je však už naozaj veľa. Za to by si pán novinár zaslúžil po hlave, keď už nie riadne zaucho, tak aspoň jemnú výchovnú facku od jeho slovenskej mamičky, ktorá ho /dúfam/ učila rodnú reč slovenskú ako prvá. A aj keď sa to nesmie, zaslúžil by si výchovnú facku aj od učiteľky slovenčiny na základnej škole. Pána novinára však asi poriadne slovenčinu neučili a ku slovenčine nevychovávali. Jeho učiteľom chýbali vo výbave asi niektoré dôležité didaktické pomôcky- napríklad aj jemné výchovné facky.

A tak teraz rozdáva brutálne „pohlávky“ on. Každému, kto čo len trochu má rád svoj rodný jazyk-našu prekrásnu slovenčinu. Áno, žijeme v štáte, ktorý upadá politicky, ekonomicky, sociálne. Ale toto sme zažívali my Slováci v minulosti už viackrát. Máme v tom prax. Jediné, čo nám v najhorších chvíľach zostávalo, bola už len tá sladká materinská reč. Tá naša stará dobrá slovenčina. – A teraz nám už, páni neokrôchanci, páni nevzdelanci, páni ignoranti chcete zobrať aj toto posledné -aj našu rodnú reč ?

Na to, že nám naši novinári klamú alebo zatajujú či prekrúcajú informácie, sme si v tomto smutnom čase už takmer zvykli. – No dobre, nech nám píšu kadečo, aj to čo nie je vôbec pravda, -veď sa to dnes inak asi novinárovi ani nedá, -pokiaľ by nechcel ísť za ukladača tovaru do supermarketu. – Ale keď už tára, nech tára, nech trepe-ale nech to robí po slovensky. To menej bolí, ako nejaké čechizujúce „kecy“.

-Páni novinári, zmilujte sa ! Neberte nám našu slovenčinu !

/Autorom foto je autor textu/.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2829596x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie