Založ si blog

Informačné hry alebo realita ?

V posledných dňoch sa na východnom fronte stali dve pozoruhodné udalosti. V osade Jelenskoje ktosi zo vzduchu napadol zajatecký tábor pre ukrajinských bojovníkov z plukov „Azov“. Usmrtených bolo údajne viac ako 50 ukrajinských zajatcov. OS RF a OS UA sa pred očami sveta dohadujú, kto z nich ten masaker urobil.

Ruská verzia:

Na zajatcov zaútočili salvovými ďalekonosnými raketometmi Himars Ukrajinci, aby sa pomstili zbabelcom, čo sa pred ďalšími bojmi na fronte skryli v ruskom zajatí a aby zavreli ústa zajatcom poskytujúcim pre Kyjev nepríjemné svedectvá. Na mieste činu boli nájdené úlomky zo striel Himars, potvrdzujúce vinu Ukrajincov.

Ukrajinská verzia:

Zajatcov zmasakrovali Rusi, aby sa zbavili hladných krkov a aby mohli uplatniť v RF zakázaný trest smrti. A tiež preto, lebo Rusi sú už raz takí-sú to krvilační, necivilizovaní aziati. Úlomky zo striel Himars pozvláčali Rusi na miesto činu až dodatočne z iných miest frontu, aby vinu zhodili na Ukrajincov.

Poznámka: Úlomky zo striel z Himarsu sú kľúčový dôkaz, ktorý budú skúmať experti OSN a MČK. Rusi nedávno tvrdili, že 4 Himarsy zničili a jedného úplne funkčného sa zmocnili. USA a UA sa za to Rusom vysmiali. Teraz by sa im priznanie faktu, že Rusi majú v rukách funkčný Himars aj zišlo. Mohli by tvrdiť, že z Himarsu strieľali Rusi, aby si ho vyskúšali na ukrajinských zajatcoch. -Keby Ukrajinci vedeli, že im bude dnes výhodné priznať prechod aspoň jedného Himarsu do rúk Rusov, stratu funkčného Himarsu by nepopierali. – Lenže kto vie, ako sa jeho informačné hry budú v interakcii s informačnými hrami protivníka vyvíjať ? -Iba génius. Kde teraz ten génius sedí – v moskovskom FSB alebo v kyjevskom SBU ?

Ktosi dronom zaútočil na štáb čiernomorskej ruskej flotily v Sevastopole. Boli 2 stredne a 3 ľahko ranení.

Ruská verzia:

Pôvodnú verziu útoku útoku vyspelým americkým či izraelským dronom, schopným obchádzať PVO a letieť na dlhú vzdialenosť Rusi museli upraviť. Ak by totiž priznali katastrofálny stav PVO nad jedným z najdôležitejších ruských vojenských centier, bola by to strategická chyba. Upravená verzia dnes hovorí, že útočiaci dron nepriletel z UA, ale zvnútra mesta Sevastopol. Sevastopol je plný utečencov z UA. Medzi nimi sú bezpochyby aj agenti ukrajinskej tajnej služby. Jeden z nich si v Sevastopole zhotovil primitívny dron a vyzbrojil ho nepríliš účinným výbušným zariadením /bol na to školený/. Útok na ruské vojenské centrum prvej veľkosti teraz možno pomstia OS RF útokom na riadiace centrá OS UA v Kyjeve.

Ukrajinská verzia:

Útok na štáb ruskej čiernomorskej flotily si Rusi pripravili a zrealizovali sami. Prečo ? Aby mali dôvod na letecké údery na najvyššie centrá riadenia OS UA v Kyjeve. Rusi hľadajú zámienku na podstatné zaktivizovanie útok na UA, vrátane ruských útokov na vládne a centrálne vojenské budovy v Kyjeve.

Poznámka:

Ukrajinci v minulosti viackrát chválili svoje drony. Hovorili, že sú schopné zaútočiť a zničiť nielen ruské objekty na Kryme ale aj vec najväčšej dôležitosti – „Krymský“ most spájajúci polostrov s Južným Ruskom. Ukrajinci sa tiež radi vystatovali existenciou „partizánskych“ skupín ukrajinských vlastencov v Sevastopole a na Kryme. Teraz by si asi radšej zahryzli do jazyka, že sa tak chválili. Rusi to možno využijú na informačnú operáciu, ktorou zdôvodnia zostrenie útokov na Kyjev a Ukrajinu vôbec.

Informačné hry sú pútavé aj preto, že nikdy na sto percent neviete, ako dopadnú. A či z víťazstva nie je na konci dňa prehra resp. z prehry v konečnom dôsledku nebude víťazstvo.

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Prečo nejaký admin nemaže prítomnosť novinárov-aktivistov na TB vládnej koalície ?

25.03.2024

Nápad mazať politicky nepríjemné články je skvelý. Pre autora blogov osobitne príjemný, najmä ak sa to deje neférovo. Ja mám s tým len dnes trojnásobnú skúsenosť. Napriek tomu nereptám. Dokonca odporúčam, aby sa mazanie čiže cenzúra v médiách ešte viac rozšírila. Napríklad aj na novinárov-aktivistov, ktorí zabudnú, čo je ich profesionálna povinnosť a [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 742
Celková čítanosť: 2760251x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie