Založ si blog

Informačné hry alebo realita ?

V posledných dňoch sa na východnom fronte stali dve pozoruhodné udalosti. V osade Jelenskoje ktosi zo vzduchu napadol zajatecký tábor pre ukrajinských bojovníkov z plukov „Azov“. Usmrtených bolo údajne viac ako 50 ukrajinských zajatcov. OS RF a OS UA sa pred očami sveta dohadujú, kto z nich ten masaker urobil.

Ruská verzia:

Na zajatcov zaútočili salvovými ďalekonosnými raketometmi Himars Ukrajinci, aby sa pomstili zbabelcom, čo sa pred ďalšími bojmi na fronte skryli v ruskom zajatí a aby zavreli ústa zajatcom poskytujúcim pre Kyjev nepríjemné svedectvá. Na mieste činu boli nájdené úlomky zo striel Himars, potvrdzujúce vinu Ukrajincov.

Ukrajinská verzia:

Zajatcov zmasakrovali Rusi, aby sa zbavili hladných krkov a aby mohli uplatniť v RF zakázaný trest smrti. A tiež preto, lebo Rusi sú už raz takí-sú to krvilační, necivilizovaní aziati. Úlomky zo striel Himars pozvláčali Rusi na miesto činu až dodatočne z iných miest frontu, aby vinu zhodili na Ukrajincov.

Poznámka: Úlomky zo striel z Himarsu sú kľúčový dôkaz, ktorý budú skúmať experti OSN a MČK. Rusi nedávno tvrdili, že 4 Himarsy zničili a jedného úplne funkčného sa zmocnili. USA a UA sa za to Rusom vysmiali. Teraz by sa im priznanie faktu, že Rusi majú v rukách funkčný Himars aj zišlo. Mohli by tvrdiť, že z Himarsu strieľali Rusi, aby si ho vyskúšali na ukrajinských zajatcoch. -Keby Ukrajinci vedeli, že im bude dnes výhodné priznať prechod aspoň jedného Himarsu do rúk Rusov, stratu funkčného Himarsu by nepopierali. – Lenže kto vie, ako sa jeho informačné hry budú v interakcii s informačnými hrami protivníka vyvíjať ? -Iba génius. Kde teraz ten génius sedí – v moskovskom FSB alebo v kyjevskom SBU ?

Ktosi dronom zaútočil na štáb čiernomorskej ruskej flotily v Sevastopole. Boli 2 stredne a 3 ľahko ranení.

Ruská verzia:

Pôvodnú verziu útoku útoku vyspelým americkým či izraelským dronom, schopným obchádzať PVO a letieť na dlhú vzdialenosť Rusi museli upraviť. Ak by totiž priznali katastrofálny stav PVO nad jedným z najdôležitejších ruských vojenských centier, bola by to strategická chyba. Upravená verzia dnes hovorí, že útočiaci dron nepriletel z UA, ale zvnútra mesta Sevastopol. Sevastopol je plný utečencov z UA. Medzi nimi sú bezpochyby aj agenti ukrajinskej tajnej služby. Jeden z nich si v Sevastopole zhotovil primitívny dron a vyzbrojil ho nepríliš účinným výbušným zariadením /bol na to školený/. Útok na ruské vojenské centrum prvej veľkosti teraz možno pomstia OS RF útokom na riadiace centrá OS UA v Kyjeve.

Ukrajinská verzia:

Útok na štáb ruskej čiernomorskej flotily si Rusi pripravili a zrealizovali sami. Prečo ? Aby mali dôvod na letecké údery na najvyššie centrá riadenia OS UA v Kyjeve. Rusi hľadajú zámienku na podstatné zaktivizovanie útok na UA, vrátane ruských útokov na vládne a centrálne vojenské budovy v Kyjeve.

Poznámka:

Ukrajinci v minulosti viackrát chválili svoje drony. Hovorili, že sú schopné zaútočiť a zničiť nielen ruské objekty na Kryme ale aj vec najväčšej dôležitosti – „Krymský“ most spájajúci polostrov s Južným Ruskom. Ukrajinci sa tiež radi vystatovali existenciou „partizánskych“ skupín ukrajinských vlastencov v Sevastopole a na Kryme. Teraz by si asi radšej zahryzli do jazyka, že sa tak chválili. Rusi to možno využijú na informačnú operáciu, ktorou zdôvodnia zostrenie útokov na Kyjev a Ukrajinu vôbec.

Informačné hry sú pútavé aj preto, že nikdy na sto percent neviete, ako dopadnú. A či z víťazstva nie je na konci dňa prehra resp. z prehry v konečnom dôsledku nebude víťazstvo.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2966923x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie