Založ si blog

Hamran-čo si to dovoľujete ?

Pri počúvaní TB matovičovského policajného prezidenta Hamrana som nevychádzal z úžasu. Videl som straníckeho, proti-opozične naladeného vraj policajného prezidenta v priamom prenose. In natura. Mal som miestami dojem, že nejde o policajného ale o politického prezidenta.

Hamran bez akýchkoľvek škrupulí, bez akéhokoľvek pokusu o objektívnosť a ne-politickosť svojej funkcie najprv kydal a zastrašoval predstaviteľov dvoch najsilnejších opozičných strán -a potom to rozbalil aj na generálneho prokurátora Slovenskej republiky. Na človeka, ktorý v našej formálne stále demokracii a formálne stále právnom štáte zastáva v rámci OČTK funkciu, ktorá je právomociam členov policajného zboru procesne nadriadená.

Hamran sa v generálnom prokurátorovi nevyzná. Nie je mu jasné jeho konanie. A je to logické. Človek s takou úrovňou právnického vzdelania a s takou úrovňou profesionálnej nadstraníckosti a ne-politickosti musí mať problém pochopiť konanie iného človeka – vzdelaného, skúseného právnika, ktorý zostal verný svojmu sľubu. Sľubu konať vo svojej funkcii nadstranícky, nezávisle, prísne odborne, prísne profesionálne.

Hamran, prečo na takéhoto človeka útočíte ? Prečo sa opozícii a generálnemu prokurátorovi nepriamo vyhrážate ? Hamran-čo si to vlastne dovoľujete ?

A ešte poznámka na záver -aby to všetko nezostalo iba na jednoduchom ale všetkého schopnom policajnom dôstojníkovi Hamranovi. – Všimli ste si, vážení, – že naše LIBERÁLNO-demokratické médiá, naši skvelí komentátori, naši bystroumní analytici, naši geniálni „veliceinvestigatívni“ novinári si nič nevšimli ? Akoby sa-povedané textom Kuricovej pesničky,-vôbec ale vôbec nič nestalo. Nuž,-toto je príznačné nielen pre „našu“ novinársku subkultúru, ale aj pre našu zhnitú demokraciu. – Takže vlastne , – pán dedič čo si to dovoľujete ? Prečo sa bŕľate v komposte, v ktorom sa nám pod rukami starostlivých matovičov, mikulcov, lipšicov, hamranov…tak dobre tak dobre žije ?

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

28.03.2024

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by… Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, [...]

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 743
Celková čítanosť: 2763001x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie