Založ si blog

Pápež, pápež…škoda reči

Pápež František má 86-rokov. Vysoký vek. Mnohí v rkc preto vravia, že by mal nasledovať svojho predchodcu a kvôli limitovanej osobnej kompetentnosti abdikovať. Prečo konkrétne ? Nuž napríklad aj preto, ako vníma a ako sa stavia ku každodenným problémom v súčasnom svete.

Ukrajinská tajná polícia SBU včera zase podnikla razie v pravoslávnych kláštoroch. Zase brala do väzenia pravoslávnych teda kresťanských popov. Ako na toto prenasledovanie bratskej kresťanskej cirkvi reaguje pápež ? Nuž nijako. Mlčí.

V Moldavsku včera pro-západný nedemokratický režim prezidentky Sanduovej zakázal vysielanie 6 televízií v ruskom jazyku. Hoci jedna z týchto televízií šírila kresťanský program ortodoxnej cirkvi, pápež je aj na tento nehorázny útok na slobodu slova a cenzúru ticho. Nereaguje, aj keď ide o evidentný atak na slobodu slova, na etnické a náboženské slobody.

V kresťanskom Peru nelegitímna vláda, ktorá sa chopila moci po zvrhnutí a uväznení legitímneho prezidenta Castilla masakruje nespokojných demonštrantov. Na uliciach už silové zložky usmrtili desiatky ľudí-kresťanov a katolíkov. A čo na to pápež ? Zase nič. Zase „anjelské“ ticho.

Pápež však predsa len nie je až taký úplne pasívny. Predsa len niečo robí. Dnes pápež označil vojnu na Ukrajine zo strany Kyjeva za „mierovú vojnu“. To je čosi také, ako „humanitárne bombardovanie“ českého slobodomurára a prezidenta V.Havla… Minulý týždeň sa napríklad pri modlení za ukrajinský ľud teatrálne rozplakal. A následne začal veľkú charitatívnu akciu, zameranú na zabezpečenie termooblečenia pre kyjevský režim. Pre nasledovníkov banderovcov. Tých banderovcov, čo prenasledovali a zavraždili v Haliči a na Volyni stotisíc poľských kresťanov-katolíkov.

Nuž taký je pápež František, dnešný jubilant. Čo mu zaželať ? Pevné zdravie a dostatok jasnozrivosti – aby vedel, čo má pre blaho katolíckej cirkvi urobiť -a aby čo najskôr abdikoval. Pápež údajne podpísal ešte v 2013 abdikačný list pre prípad, ak by mu zdravotný stav nedovolil kompetentne a čestne vykonávať svoju funkciu. Nazdám sa, že tento čas už nastal.

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

28.03.2024

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by… Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, [...]

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 743
Celková čítanosť: 2763362x
Priemerná čítanosť článkov: 3719x

Autor blogu

Kategórie