Založ si blog

Podvod vládnej koalície s predčasnými voľbami

Ak by bolo včerajšie referendum úspešné, mali by sme tu ozajstné predčasné voľby. Na jar: na začiatku mája. Podľa dnešnej dohody bývalej a stále fungujúcej vládnej koalície však voľby budú v skoro najposlednejšom možnom termíne-v posledný septembrový deň. Miesto skrátenia času bačovania tejto vlády o 10 mesiacov to bude skrátenie sotva o 5 mesiacov. A to už vlastne potom ani nie sú predčasné voľby. To je skôr parodia na predčasnosť. To je fraška.

A možno ide iba o prvý diel frašky, Možno bude ešte nasledovať zlepenec ústavných zákonov o veciach, ktoré s predčasnými voľbami nesúvisia: napr. zabetónovanie jednomandátovosti, zabetónovanie špeciálnej prokuratúry, limit 90 hlasov na schvaľovanie skrátenia funkčného obdobia a ktovie , čo ešte. Skúste si však typnúť, či v ústavnom zákone bude možnosť skracovať funkčné obdobie vlády prostredníctvom referenda…

Máme pred sebou skoro 9 mesiacov nivočenia SR touto vládou. Pokrivené OČTK dostali ešte 9 mesiacov na kriminalizáciu, naháňanie, démonizovanie a možno aj uväznenie vedúcich predstaviteľov opozície.

Ak sa OČTK nepodarí Fica a Smer zastaviť, bude musieť 1,2 miliónmi z referenda vystrašená vláda siahnuť po niečom inom. Predpokladám, že pred voľbami vybuchnú udalosti typu kuciakiády. Tie vyženú do ulíc mládež, prvovoličov, na maximum sa zaktivizujú prozápadné mimovládky, rozbehnú sa mediálne kampane . – všetko s cieľom zvýšiť počet voličov čo najbližšie k 70%. Politizáciou škôl sa budú ficobijci pokúšať získať na svoju stranu PRVOVOLIČOV. Cieľom je cez politicky nevyzretých ľudí dohnať k urnám aspoň 3 milióny voličov. Neskúsených, neschopných kriticky hodnotiť kvality vládnutia súčasnej vlády, no dostatočne citlivých na mediálnu manipuláciu vyše miliónový Ficov referendový zlatý poklad sa rozpustí v mori mladistvej naivity.. A prozápadná, euroatlanticky povoľná vláda bude na jeseň znovu na svete.

Extrémne neskorý termín „predčasných“ volieb pomôže samozrejme tiež zabúdaniu Slovákov na hrôzy vládneho boja proti covidu, na zmluvu s USA a odsúhlasenie prítomnosti cudzích vojakov NATO v SR, na kriminalizáciu opozície, na energetickú šikanu, na zničujúci rast cien…Pravicové politické novotvary dostanú čas aby vznikli a prenikli do povedomia voči propagande menej odolných ľudí. Väčšie šance na úspech dostane aj mediálna a bilbordová manipulácia. Slovom, – fraška s predčasnosťou volieb umožní skutočným vládcom SR, aby si tu dosadili svojich správcov, svoje biele kone.

Súčasná de facto vládna koalícia so Slovákmi zase začína babrať. Podhodila im fetiš predčasných volieb. Volieb, ktoré nebudú ani predčasné a vlastne ani skutočné, ani demokratické čiže nebudú slobodné a spravodlivé.

Bohužiaľ, fraška zvaná 30.september je dôsledok toho, ako sa väčšina občanov včera rozhodla. Rozhodla sa sedieť doma, nechať veci na pánov poslancov. Nuž a už je tu prvý dôsledok. Prvý, ale určite nie posledný.

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Prečo nejaký admin nemaže prítomnosť novinárov-aktivistov na TB vládnej koalície ?

25.03.2024

Nápad mazať politicky nepríjemné články je skvelý. Pre autora blogov osobitne príjemný, najmä ak sa to deje neférovo. Ja mám s tým len dnes trojnásobnú skúsenosť. Napriek tomu nereptám. Dokonca odporúčam, aby sa mazanie čiže cenzúra v médiách ešte viac rozšírila. Napríklad aj na novinárov-aktivistov, ktorí zabudnú, čo je ich profesionálna povinnosť a [...]

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 742
Celková čítanosť: 2760395x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie