Založ si blog

Včera by Smer SSD a spol. vyhrali parlamentné voľby

Áno, ako som už v predchádzajúcom blogu spomenul, s počtom 1 193 000 voličov by včera Smer SSD vyhral parlamentné voľby. Priemerná účasť na parlamentných voľbách býva v SR 58-65%. Pri účasti 60% z 4,45 oprávnených voličov by 1 193 000 voličov predstavovalo vyše 42% hlasov. Opozičné ľavicovo-národné strany by dosiahli takmer 45% /44,7%/ % hlasov a pohodlne by prevzali vládu nad Slovenskom.

Čaputová v r. 2019 dostala v prezidentských voľbách 1 056 tis. hlasov. Ak by boli takéto voľby včera, Fico by Čaputovú s 1 193 000 hlasmi porazil a stal sa prezidentom.

Včerajšie referendum malo spomedzi 8 neúspešných referend tretiu najvyššiu účasť.

Ukazuje sa, že pri kvóre 50% žiadne referendum bez súčasnej podpory vládnych a opozičných strán na Slovensku nikdy nebude úspešné. Kvórum treba znížiť na 25-30%.

Zaujímavé údaje, že ? – Uvádzam ich pre tých, čo chcú včerajší výsledok Fica a spol. bagatelizovať, alebo dokonca označovať za hanebné fiasko. Prípadne defetisticky, masochisticky nadávať na slovenský národ ako na celok.

Na vec sa dá pozerať, samozrejme, aj inak. Napríklad aj tak, že sa včera slovenskí voliči znovu postavili za Igora Matoviča a jeho spoluvládcov. Matoviča svojou neúčasťou na referende podržalo 3,3 milióna občanov SR.

Občania SR včera rozhodli. Predčasné voľby asi nebudú. Pravdepodobne ani NRSR ich neodhlasuje. Nastúpi Čaputovej úradnícka vláda. Mnohí Slováci počas jej vládnutia zabudne na väčšinu príkorí, na covidovú alebo energetickú šikanu, na neschopnosť, na chyby, na korupciu, na prenasledovanie opozície, na hlúposť, šialenosť, nekultúrnosť Matoviča a spol. Veľká časť Slovákov sa dá Igorovými atómovkami znovu ohlúpnuť. A ak by aj nie, dá sa ošialiť liberálom z PS, SaS a nejakým novým dzurindovským subjektom a pod. Časť národa má krátku pamäť. Najmä jeho mladšie zložky.

Nič proti tomu. Slováci mali včera možnosť všetko zmeniť. Nevyužili ju. Nuž, bude ako bude…Ľud má takú vládu, akú si zaslúži.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2822558x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie