Založ si blog

Je územná celistvosť Ukrajiny ale aj Slovenska večná ?

Popredný republikánsky politik, guvernér Floridy a možný americký prezident DeSantis tento týždeň označil vojenský konflikt na Ukrajine za územný spor medzi Ukrajinou a Ruskom. USA by sa v ňom angažovať veľmi nemali.

Sýrsky prezident Bašir Assad včera v Moskve vyhlásil, že Sýria uznáva Ruskú federáciu v jej nových hraniciach, vrátane štyroch nových teritórií. Sýria rešpektuje status quo na svojom severe. Ukrajina by mala rešpektovať starus quo na svojom východe.

V Srbsku sa minister hospodárstva vyjadril v prospech novej územnej reality v Kosove. Podľa neho Srbsko musí zohľadniť vôľu väčšiny Kosovčanov po novom štátnom usporiadaní.

Izraelský premiér Netannjahu podporil anexiu palestínskych území v prospech nových a väčších izraelských osád. Svet by si mal uvedomiť, že Izrael má právo obnoviť svoju vlasť v pôvodných biblických hraniciach.

V roku 1945 prišlo Slovensko v prospech Poľska opätovne o územie Severnej Oravy a Severného Spiša, ktoré bolo tisíc rokov súčasťou Horného Uhorska a bolo osídlené Slovákmi. Na druhej strane po 1945 získalo Slovensko na úkor Maďarska tri zadunajské obce /Rusovce, Jarovce, Čunovo/ osídlené prevažne Chorvátmi. Maďarmi a Nemcami.

Pseudominister Naď vysnoril v mori legislatívnych noriem medzinárodnú normu o možnosti medzivládnych darov. Uplatňuje sa pri vzájomnom obdarúvaní sa štátnikov rôznymi obrazmi a inými malými vecnými darmi. Naď tvrdí, že sa slovenská vláda takto môže Ukrajine darovať aj 12 stíhačiek mig-29. Podľa Naďovej logiky potom jedného dňa môžeme byť svedkom darovania kusiska územia východného Slovenska Ukrajine.

Nič nie je večné. Ani územná celistvosť krajín. O to zodpovednejšie by mali preto konať národné elity jednotlivých krajín: vo vzťahu k menšinám, k susedom, k vyváženosti svojej geopolitickej orientácie.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2830839x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie