Založ si blog

Haló pápež, haló Mikloško !

Haló pápež František, haló Ferko Mikloško, haló biskup pravoslávnej cirkvi v SR, haló šéfovia všetkých slovenských kresťanských strán ! Haló Čaputová ! Zobuďte sa. A povedzte aspoň voľačo na obranu svojich bratov v Kristu, ktorých dnes pod samopalmi a guľometmi vyháňajú banderovci z takmer tisícročnej pečorskej lavry v Kyjeve.

Áno dnes sa prenasledovanie najväčšej kresťanskej cirkvi na UA, – ukrajinskej pravoslávnej cirkvi dostáva na ďalšiu,. ešte brutálnejšiu úroveň ako doposiaľ. Pravoslávnych mníchov vyháňajú banderovci, tak ako v ČSR kedysi boľševici z kláštorov, ktoré si pred takmer tisíc rokmi sami postavili a ktoré si po stáročia sami zveľaďovali. Koľká nespravodlivosť, aký to útok na náboženské slobody ! – A čo na to tzv. liberálnodemokratický a slobodný svet, ktorého predstavitelia mávajú plné ústa ľudských a náboženských práv ? -Nuž nič. Až na hlavu srbskej pravoslávnej cirkvi z najvyšších miest kresťanstva zaznieva iba ušitrhajúce TICHO.

Ticho je aj Ferko Mikloško. Bojovník za cirkevné a občianske slobody, ktorý mal minulý týždeň plno rečí o útlaku kresťanov v totalitnom zriadení odrazu čuší ako voš pod chrastou. Možno si myslí, že protestovať treba iba ak kresťanov prenasledujú ruskí a proruskí komunisti. Keď to ale robia -a oveľa brutálnejšie, – proamerickí fašizoidní ukropi, Ferko Mikloško je tichúčko. Zdá sa, že to s tým kresťanským a katolíckym cítením Ferka Mikloška nikdy nebolo až také horúce, ako nás o tom on sám presviedčal. Možno celá tá jeho odbojná aktivita v podzemnej cirkvi nebola ani tak vecou čistej religiozity ako skôr dôsledkom jeho dobrodružnej povahy a silnej rusofóbie…

Vyháňaniu pravoslávnych mníchov z kláštorov predchádzali mesiace a mesiace razií prakticky vo všetkých kláštoroch na celej Ukrajine. Príslušníci ukrajinskej tajnej služby SBU sa snažili v kláštorných priestoroch nájsť čosi, čo by dnešné vyháňanie mníchov posvätilo. – A ajhľa, – našli. Našli veruže našli. A viete čo ? Nuž našli údajne pro-ruskú literatúru, pro ruské písomnosti a korešpondenciu opátov s patriarchom pravoslávia v celej Rusi. Z čias, keď sa ešte ukrajinská pravoslávna cirkev slobodne mohla začleňovať pod pravoslávne cirkevné riadenie metropolitu moskovského a celej Rusi.

Okolo kyjevskej pečorskej lavry sa dnes zhromaždili tisíce veriacich, ktorí nechcú dovoliť po zuby ozbrojeným ukrajinským „gestapákom“ vstúpiť do kláštorných budov. Možno dôjde ku krviprelievaniu, možno nie. O tom sa my tu na Slovensku veľa nedozvieme. A nie každý vie, ako sa dostať k ničím nehateným zdrojom informácií „z druhej strany“.

Akokoľvek, podstatné nie sú ani tak počty hrdinov, brániacich dnes v Kyjeve svoju cirkev, ako skôr to ticho, to mlčanie svetovej a slovenskej kresťanskej vrchnosti, čo sa k brutalite banderovských bojovníkov proti pravoslávnej cirkvi nijako nevyjadruje. Podstatné je to ticho rozliehajúce sa z prezidentského paláca, z úradu vlády, z parlamentu…- a zo sídiel jednotlivých slovenských biskupov a arcibiskupov.

Slovenskí kresťania, – bratia a sestry, – počujete to strašné, dušu drásajúce a zahanbujúce TICHO nás všetkých ?

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2921749x
Priemerná čítanosť článkov: 3765x

Autor blogu

Kategórie