Založ si blog

Haló pápež, haló Mikloško !

Haló pápež František, haló Ferko Mikloško, haló biskup pravoslávnej cirkvi v SR, haló šéfovia všetkých slovenských kresťanských strán ! Haló Čaputová ! Zobuďte sa. A povedzte aspoň voľačo na obranu svojich bratov v Kristu, ktorých dnes pod samopalmi a guľometmi vyháňajú banderovci z takmer tisícročnej pečorskej lavry v Kyjeve.

Áno dnes sa prenasledovanie najväčšej kresťanskej cirkvi na UA, – ukrajinskej pravoslávnej cirkvi dostáva na ďalšiu,. ešte brutálnejšiu úroveň ako doposiaľ. Pravoslávnych mníchov vyháňajú banderovci, tak ako v ČSR kedysi boľševici z kláštorov, ktoré si pred takmer tisíc rokmi sami postavili a ktoré si po stáročia sami zveľaďovali. Koľká nespravodlivosť, aký to útok na náboženské slobody ! – A čo na to tzv. liberálnodemokratický a slobodný svet, ktorého predstavitelia mávajú plné ústa ľudských a náboženských práv ? -Nuž nič. Až na hlavu srbskej pravoslávnej cirkvi z najvyšších miest kresťanstva zaznieva iba ušitrhajúce TICHO.

Ticho je aj Ferko Mikloško. Bojovník za cirkevné a občianske slobody, ktorý mal minulý týždeň plno rečí o útlaku kresťanov v totalitnom zriadení odrazu čuší ako voš pod chrastou. Možno si myslí, že protestovať treba iba ak kresťanov prenasledujú ruskí a proruskí komunisti. Keď to ale robia -a oveľa brutálnejšie, – proamerickí fašizoidní ukropi, Ferko Mikloško je tichúčko. Zdá sa, že to s tým kresťanským a katolíckym cítením Ferka Mikloška nikdy nebolo až také horúce, ako nás o tom on sám presviedčal. Možno celá tá jeho odbojná aktivita v podzemnej cirkvi nebola ani tak vecou čistej religiozity ako skôr dôsledkom jeho dobrodružnej povahy a silnej rusofóbie…

Vyháňaniu pravoslávnych mníchov z kláštorov predchádzali mesiace a mesiace razií prakticky vo všetkých kláštoroch na celej Ukrajine. Príslušníci ukrajinskej tajnej služby SBU sa snažili v kláštorných priestoroch nájsť čosi, čo by dnešné vyháňanie mníchov posvätilo. – A ajhľa, – našli. Našli veruže našli. A viete čo ? Nuž našli údajne pro-ruskú literatúru, pro ruské písomnosti a korešpondenciu opátov s patriarchom pravoslávia v celej Rusi. Z čias, keď sa ešte ukrajinská pravoslávna cirkev slobodne mohla začleňovať pod pravoslávne cirkevné riadenie metropolitu moskovského a celej Rusi.

Okolo kyjevskej pečorskej lavry sa dnes zhromaždili tisíce veriacich, ktorí nechcú dovoliť po zuby ozbrojeným ukrajinským „gestapákom“ vstúpiť do kláštorných budov. Možno dôjde ku krviprelievaniu, možno nie. O tom sa my tu na Slovensku veľa nedozvieme. A nie každý vie, ako sa dostať k ničím nehateným zdrojom informácií „z druhej strany“.

Akokoľvek, podstatné nie sú ani tak počty hrdinov, brániacich dnes v Kyjeve svoju cirkev, ako skôr to ticho, to mlčanie svetovej a slovenskej kresťanskej vrchnosti, čo sa k brutalite banderovských bojovníkov proti pravoslávnej cirkvi nijako nevyjadruje. Podstatné je to ticho rozliehajúce sa z prezidentského paláca, z úradu vlády, z parlamentu…- a zo sídiel jednotlivých slovenských biskupov a arcibiskupov.

Slovenskí kresťania, – bratia a sestry, – počujete to strašné, dušu drásajúce a zahanbujúce TICHO nás všetkých ?

Počuli a videli sme budúceho prezidenta

18.03.2024

Tak sme dnes večer videli a počuli v televízii dvoch kandidátov na prezidenta SR. Jeden kandidát bol vynikajúco pripravený, erudovaný v ekonomike, práve, sociálnych veciach a bezpečnostnej politike. Hovoril pokojne ale pútavo. Nie ako autistický uspávač hadov. Ten jeden bol budúci prezident Slovenskej republiky. -No a ten druhý ? To bol Ivan Korčok…….

Grohling nie je dobrý človek do politiky-ale na čelo SaS pasuje ako …

17.03.2024

Sulíkov favorit Grohling sa stal predsedom SaS. Pripomeňme si, čo je s ním spojené: Obuvnícka škola v Partizánskom-nuž nie je to tá najlepšia kvalifikačná príprava na vrcholovú politickú funkciu. Ani prax holiča a manažéra v barbierstve nie je čosi, čo by človeka kvalifikovalo na post ministra školstva a najnovšie na post predsedu SaS. Tobôž je to potom čudne získané [...]

Medveď s krvavou papuľou a Kuffovci sú nešťastím tejto vlády

16.03.2024

Prefíkaný podpredseda vlády Taraba dnes vyhlásil, že na základe jeho iste veľmi exaktných údajov /od Kuffovcov/ operuje okolo Jasnej 200 kg medveď s krvavou papuľou. Ten, ktorý onehdy plašil ľudí na golfovom ihrisku na Táľoch, na ihrisku nota bene nazvanom po medveďovi. Ten, ktorý „spôsobil, že v N.Tatrách zahynula 31-ročná bieloruská turistka. Vyplašená [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 735
Celková čítanosť: 2733854x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie