Založ si blog

Klaus vidí na Ukrajine vojnu USA s Ruskom, NRSR je asi slepecký ústav

Včera sa u nás udialo veľa zaujímavých vecí. Napríklad nezmyselné hlasovanie NRSR o akomsi vyhlásení k agresii Ruska na Ukrajine. A napríklad skvelá beseda „Do kríža“ s moderátorom Daniškom, exprezidentom Klausom, politikom Beblavým a podnikateľom Világim.

Vyhlásenie NRSR o Ukrajine je plné faktografických, logických i politologických nezmyslov. Že vraj „agresia Ruska“ vo februári 2022 nebola ničím vyprovokovaná – akoby 7 rokov ostreľovania Donecka banderovcami, sedem rokov žiadostí RF o ukončenie presunu NATO na Ukrajinu, odstúpenie UA od dvoch minských dohôd, vyhrážky Zelenského získaním jadrových zbraní s doletom do Moskvy a záverečné prípravy banderovcov na ozbrojený útok na Krym /plánovaný na 8.marec 2022/ neboli ničím…

Charta OSN vraj odôvodňuje akúkoľvek našu pomoc UA. – Nie, nie je to pravda. V prípade občianskej vojny /tá je na UA od 2014/ to tak nie je. Pomoc je možná,-ale iba humanitárna a diplomatická a nárokovateľná pre obe strany. Územná celistvosť krajín sveta /a teda aj UA/ je vraj navždy nemenná. Nie nie je. Priklady ? – Kosovo, Cyprus, Guantanámo, Tchajvan, Sýria…Atď. atď. V celom dokumente „nášho“ parlamentu sa vraví ibao obrannej vojne hrdinskej Ukrajiny proti agresívnemu Rusku. Nikde nie je ani slovo americkej a britskej -čoraz väčšej, otvorenejšej a nebezpečnejšej- účasti v boji proti ruským ozbrojeným silám. Nikde ani slovo o čo najskoršom zastavení paľby, o prímerí, o začiatku mierových rokovaní a diplomatickom urovnaní konfliktu. Nikde ani slovo o faktickej vojne USA s Ruskom a o nutnosti rokovania aj – a predovšetkým- medzi nimi dvoma.

Pravdu v dnešnom slovenskom parlamente neuvidíš. Je to t.č. prevažne slepecký ústav. Kto tam chce vidieť pravdu, bude si musieť počkať na nový parlament, ktorý vznikne 1.októbra. V ňom budú mať azda prevahu slovenskí „pravdovidní“ poslanci.

Dovtedy treba za jasnozrivými, reálnymi a racionálnymi postojmi ku konfliktu na Ukrajine chodiť po alternatívnych zdrojoch informácií. Ale zriedkavo a výnimočne aj po stále ešte nezakázaných diskusných reláciách napr. takých, aké ponúka občas ta3 a aj RTVS vo formáte „Do kríža“. Tu bolo včera možné občerstviť sa normálnymi názormi aj na tému konfliktu na UA. A zmyť zo seba kýbel lží, čo na nás včera vyšplechli z NRSR.

Exprezident Klaus to včera povedal presne a jasne. Na UA je geopolitický stret USA a Ruska. Je tam ozbrojený konflikt USA a Ruska, aj keď prevažná väčšina vojakov bojujúcich proti Rusku sú Ukrajinci. Peniaze na vojnu, zbrane na vojnu, vojnový tyl, vojenské informácie, vojenskí velitelia a špecialisti pre „ukrajinskú“ vojnu sú ale z USA /príp.UK/. Preto ide o vojnu Ruska s USA a jeho západnými spojencami. A PRETO TIEŽ TREBA O MIERI ROKOVAŤ PREDOVŠETKÝM NA ÚROVNI USA a RUSKA. Iba takéto rokovanie umožní prejsť od prímeria k dlhodobejšie zameraným mierovým rokovaniam a trvalejšiemu mieru.

Ex-poslanec Beblavý Klausovi vo včerajšej diskusii uznal, že na UA ide o nepriamy zápas USA s Ruskom, ale že tá vojna je stále vojnou ukrajinsko-ruskou. Aj vojny Izraela s Arabmi mali vraj v sebe rozmer konfliktu ZSSR a USA, no podľa Beblavého sa napriek tomu volali vojnami izraelsko-arabskými, nie americko-sovietskymi.

Klaus a ďalší účastníci besedy však Beblavého „úradný“ názor spochybnili: Izrael využíval v boji s Arabmi /na rozdiel od UA/ prevažne vlastné zbrane, vlastný tyl, prevažne vlastné peniaze a hlavne vlastných vojakov. Na strane Izraela nebojovali žiadni americkí, poľskí, britskí…žoldnieri. Operácie Izraela neriadil Pentagon. Rakety a drony nenavádzali na cieľ americké družice či americkí operátori pôsobiaci na území Izraela. Izraelským brigádam nevelili americkí dôstojnici.

Na UA je to inak: bez zapojenia USA a jeho spojencov do vojny proti RF by vojna na Ukrajine za pár hodín skončila úplnou kapituláciou Kyjeva. Vláda v Kyjeve je nesvojprávnym mechanickým nástrojom geopolitických zámerov USA. Vláda v Kyjeve nie je autonómna ani vojensky, ani ekonomicky, ani politicky. – Zastavenie paľby a prímerie môžu zabezpečiť aj ukrajinskí dôstojníci. Rozhodnutie o ňom a rozhodnutie o mierových rokovaniach sa však určite dohodnú iba na priamych rokovaniach USA a Ruska.

Takže takto to tu momentálne máme. Slovenský parlament je ako slepecký ústav. Nevie či nechce vidieť skutočnú realitu na Ukrajine. A tak zatiaľ /do 1.októbra 2023/ musí na Slovensko chodiť starý okuliarnatý „děda“ Klaus, aby nám sformuloval jasný a presný pohľad na vec.

Chvalabohu, že nám to občasné záblesky verejnoprávnosti v RTVS resp. v STV2 aspoň na pár minút sprostredkovávajú. – Keď z toho informačného „cloudu“ nad Slovenskom neprší, nech aspoň kvapká.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2823047x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie