Založ si blog

Zbláznime sa aj na Slovensku ?

Vážme si dnešný nedeľný otčenáš v slovenskom kostole. Vážme si, že stále máme Otca, ku ktorému sa stále môžeme obracať. V Anglicku to už tak nie je. Alebo už dlho nebude.

Anglický arcibiskup z Yorku Stephen Cottrell nedávno /podľa novín The Guardian/ zverejnil svoju nevôľu nad tým, že najstaršia kresťanská modlitba má príliš patriarchálny nádych. Cottrell argumentuje tým, že pre niektorých moderných kresťanov, najmä z radov genderovo orientovaných žien ale aj pre ľudí, čo mali v detstve nedobré skúsenosti so svojimi otcami, môže mať slovo „otec“ negatívne konotácie. Pre zástancov gender-ideológie /medzi ktorých sa zaraďuje aj arcibiskup/ môže byť oslovenie „otec“ vraj dokonca urážlivé.

Zástancovia kresťanských tradícií protestujú proti tomuto arcibiskupovmu vyjadreniu, Argumentujú tým, že modlitba „Otče náš, ktorý si na nebesiach…“ pochádza priamo od Ježiša Krista. Pýtajú sa Cottrella, či si teda spochybňovaním Kristovho textu myslí, že sa Kristus mýlil. A obviňujú ho z toho, že uprednostňuje posvätnosť Biblie pred módnymi kulturálnymi zvykmi.

Nech je akokoľvek, – v anglikánskej cirkvi sa už dlhšiu dobu medzi cirkevnými teoretikmi skúma možnosť ako na Boha ale aj na iné základné piliere viery použiť „rodovo neutrálne“ a teda aj pre komunitu genderistov a LGBTI+ ľudí korektnejšie výrazy.

V Anglicku sa teda ľudia čím ďalej tým viac bláznia. -Príde táto pandémia ducha aj k nám na Slovensko ?

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836076x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie