Založ si blog

Predvolební ľudoví rozprávači nastupujú

Zvolebnieva sa. V štáboch niektorých strán, kandidujúcich do NRSR nasadili o.i. aj influencerov, aktivistov na sociálnych sieťach, novinárov ochotných písať adevertorial…a áno, aj blogerov. Predvolebných blogerov spoznáte veľmi jednoducho. Sú to tí, čo sa zaregistrovali asi tak mesiac dozadu a odvtedy produkujú jeden politicky tendenčný článok za druhým- Zvyčajne je zameraný na určitú cieľovú nepriateľskú stranu, do ktorej sekajú, až íverčoky lietajú…

Jeden z takýchto umelcov slova /hvizdik, 69 výplodov/ používa proti najsilnejšej opozičnej strane techniku otvorených listov. Tak ako väčšina z predvolebných blogerov, štylizuje sa do podoby ľudových rozprávačov, opierajúcich sa o akože vlastné životné skúsenosti. Výtvory insitných mysliteľov na počudovanie oslovujú celkom slušné /asi tiež dosť insitné/ publikum. Aj ja ich rád čítam. Tak ako kedysi som rád čítal či počúval uja Zelienku spod Poľany či strýca Marcina z Majcichova. Títo „umelci“ mi ponúkajú dadaistický „pata-pôžitok“. Čítať ich recesia. Divadlo absurdity. Najviac ma pobavia janizol /55 príspevkov/, dubrava /10/, realista /64/, pavolsokol /4/. V póze nadstraníckeho negativizmu sa snaží javiť vreckový génius volajte 112 /samozvaný syn Borisa Kollára/ ai…Snažím sa si to s nimi užívať. Lebo, – obávam sa,- v októbri už so svojou tvorbou asi skončia. Múza v podobe straníckej pokladničky od nich odíde, tak ako odíde nádej niektorých strán dostať sa do vlády alebo aspoň do parlamentu.

Som zvedavý, kto s predvolebných blogerov ma dnes prekvapí a čím. Bude to rozprávka o fašistoch z Republiky a SNS ? Alebo rozprávka o znásilňovačovi a mafiánovi Borisovi ? Alebo povesť o mafiánoch zo Smeru či o slniečkároch z Hlasu ? Alebo hejtovanie o niečom úplne inom ? Neviem. Deň sa iba začína. A je sa teším, čím ma dnes tribúni z ľudu prekvapia a pobavia.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835736x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie