Založ si blog

Psychologický profil Joe Bidena

V USA sa dnes venujú psychologickej profilácii ruských politických lídrov, samozrejme predovšetkým profilácii V.V.Putina desiatky psychológov a psychiatrov. Na Putina sa vypracúvajú nie iba dlhodobé ale aj krátkodobé psychologické snímky, takpovediac denné „zvodky“ jeho psychickej kondície a aktuálnej nálady. Keď sú peniaze, môžu sa odborníci rýpať v čomkoľvek.

Trochu menej peňazí na takéto zábavky majú odborníci v Rusku. Nejaké rublíky sa však aj v Moskve nájdu – a tak sa aj na stôl ruskej rozviedky a následne na stôl v Kremli dostávajú psychologické snímky či profily amerických politikov. A zase predovšetkým top lídrov, – medzi nimi na prvom mieste prezidenta Joe Bidena.

V interview pre jedno ruské médium sa psychologickej profilácii nedávno venovala ruská gestalt terapeutka Alena Gorbunová. Ak si myslíte, že sa jej profilácia hemží zosmiešňujúcimi konštatovaniami alebo urážlivými útokmi na prezidenta Bidena, mýlite sa. Gorbunová podáva vcelku vyrovnaný obraz o súčasnom stave psychických pracovných spôsobilostí amerického top lídra.

Gorbunová konštatuje, že kognitívne funkcie /pamäť, pozornosť, reč. cieľavedomosť činnosti, orientácia v priestore a čase, myslenie/ nie sú u Bidena vzhľadom na jeho vek, nadmerne poškodené. Bidenov rečový prejav svedčí o tom, že rečové spojenia má ešte logické a neuropsychicky vzájomne dostatočne prepojené. Dlhoročná skvelá rečnícka prax vypracovala dostatočne pevné jazykové zručnosti. Funkčné sú aj tie tie myšlienkové operácie, ktoré sú zodpovedné za produkovanie jazykového humoru.

Horšie je na tom kognitívna zložka, zodpovedná za cieľavedomosť činnosti, náhle rozpoznávanie vecí a osôb, orientáciu v priestore a čase /gnózia/. Tu sa dajú pozorovať isté degeneratívne zmeny. Takéto zmeny sa u drvivej väčšiny ľudí masívne prejavujú po 70-ke, keď napr. zraková pamäť funguje už len zhruba na polovičný plyn. . U 80-ročnéhoBidena, možno pod vplyvom kognitívne náročnej práce, stressu, životosprávy, genetických daností…sa prejavili len v trochu viac a vo zvýšenej miere. Mediálne často uvádzanými prípadmi sú Bidenovo zmätkovité až panické formy správania, pri ktorých nedokáže rýchlo rozpoznávať ľudí, nevie im adekvátne podávať ruku na zvítanie, Tzv. gnózia a praxia sú tu evidentne ovplyvnené zhoršujúcou sa pamäťou.

Ku prvým prejavom zniženia mentálnej výkonnosti dochádza u ľudí už po 40-ke. V prípade dlhodobého vykonávania intelektovo náročných činností dochádza neraz aj ku zníženiu motivácie /vyhorenie/. U Bidena to tak nie je, no vývinovo prirodzenému poklesu výkonnosti sa ani on neubránil.

Obsah Bidenových prejavov je stále logicky štrukturovaný. Bohužiaľ, reč Bidenovho tela kvalitu jazykových prejavov znehodnocuje. Ľudia, ako je známe prijímajú iba 7% informácií prostredníctvom slovno-logických kanálov. Zvyšok posolstva prijímajú z non-verbálneho správania sa druhého človeka. Keď Američania pozorujú svojho vodcu, čo vidia ? Neistého, ľudí nespoznávajúceho, v priestore tápajúceho až dezorientovaného starca so zhrbenou postavou, sklopeným zrakom, občas padajúceho na zem…Takéto prejavy Američanov nepresviedčajú o tom, že ich krajinu vedie schopný líder ktorého by chceli v dobrom či zlom nasledovať.

Joe Biden je skúsený skvelý rečník. Svoje prejavy vie spestriť živými gestami, mimikou, humorom. Ale „zlomené kroky“ /dôsledok kĺbových ochorení ?/ , nemotorné pohyby, drobčenie, zohnutá hlava…to všetko Američnom nedodáva „vlasteneckú energiu“. Nepôsobií na nich motivačne.

.Jednoducho povedané, – Joe Biden pre väčšinu Američanov nepôsobí ako človek, na ktorého by mohli byť hrdí. Skôr naopak…

/Ale dosť už bolo slov. Les je dnes mimoriadne voňavý. Už aj beriem plecniak – a hajde do hory. Pekný letný azda aj dovolenkový deň, priatelia !/.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835726x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie