Založ si blog

Nerozhodnutí si môžu vybrať medzi Matovičom a Šimečkom: starým a novým podvodníkom. Môžu však aj…

Kto včera sledoval diskusiu medzi Šimečkom a Matovičom na JOJke, mohol si dopriať isté porovnanie. Spoločné pre týchto „politikov“ je, že sú príťažliví pre tzv. nerozhodnutých voličov.

Nerozhodnutí voliči sú pliaga Slovenska. Nerozhodnutí voliči sa 3-4 roky o politiku nezaujímajú, resp. zaujímajú sa iba na úrovni sviatočných úvah v Novom čase či podobnom bulváre. Frfľú na každú vládu tak, ako im to predspevujú médiá. Keď však príde čas volieb, ktovie prečo, no odrazu v sebe pocítia silné politické nutkanie. Inštinkt voliť. Za seba, za svoje deti či vnúčatá. Vedia, že musia ísť voliť, lebo takto to už ďalej ísť nemôže, lebo si treba dakoho vybrať, aby bolo lepšie.

-Lenže koho si vybrať, aby bolo lepšie ? Slovenskí nerozhodnutí voliči sa v tejto dileme utiekajú najmä k televízii a tí mladší k displeju PC alebo smartfónu. Tu pre nich politickí podvodníci pravidelne pripravujú špeciálne programy. Ústrednou témou je vždy nejaká zlodejina, nejaké mafiánstvo, alebo nejaké väzby toho či onoho známeho, skúseného a úspešného politika na zločinecký režim napr. v Rusku, v Číne, v Maďarsku a pod. Zlodejiny, mafiánstva a prepojenia na zločincov na východe či na juhu najčastejšie pred nerozhodnutými voličmi odhaľujú neskúsení , nekvalifikovaní alebo neúspešní politici. Vlastne ani nie politici ale skôr kúzelníci, kaukliari. Nerozhodnutí voliči milujú ich triky. Sú také podmanivé, že im vo veľkom počte na Slovensku vždy naletia. Raz je to trik s únosom prezidentovho syna, inokedy trik pod heslom „zachráňme Markízu“, v nasledujúcich voľbách zase kúzla okolo komplexu Bonaparte, tragédia začínajúceho novinára a jeho frajerky, schránky na istej budove na Cypre alebo akási údajne Slovensku patriaca vila na francúzskej Riviére.

Pred tohtoročnými voľbami je v kurze staronový trik o smeráckych zlodejinách, ozvláštnený bitkárskym útokom smeráckych mafiánov na ľaliovočistého „antikorupčného“ Matoviča. Alebo Šimečkovo varovanie pred ficovským zapredávaním Slovenska zločinnému Rusku. Skrachovaný neúspešný politik Matovič sa usiluje predať remake legendy o smeráckej mafii. Nový neskúsený politik Šimečka ponúka nerozhodnutému publiku rozprávku o nebezpečenstve pro-ruskej spoly populistickej a spoly fašistickej vlády Smeru a Republiky.

Včera sa v tv JOJ uskutočnila súťaž staronového kúzelníka=podvodníka Matoviča s ešte panensky neochutnaným kúzelníkom bejby Šimečkom. Matovič zasypával nerozhodnutých voličov prívalom nanovo vyčačkaných táranín o Ficovi zlodejovi, mafiánovi a vrahovi Janka a Martinky. Pre milovníkov hmatateľnejších svetlých zajtrajškov šušťal Matovič 500 a 200 eurovkami. Žiadna ponuka vládneho programu, žiaden atest kvalifikovanosti vládnuť. Iba nadávky na úspešnejších politikov a kupovanie si voličskej spodiny odmenami „v hotovosti“.

Bejby Šimečka mal trochu iný výstup. Namaľoval pred nerozhodnutými voličmi apokalypsu Slovenska ako ruskej gubernie a návrat fašistických gardistov nielen do OD Dunaj ale do všetkých nákupno-zábavných centier a hypermarketov na Slovensku. Opäť žiaden reálny program, iba radikálne až nezodpovedné heslá o totálnej voľnosti pre normálnych i úchylných občanov tejto krajiny. Pravda-s výnimkou tých, čo by tu chceli ďalej pestovať národné a kresťanské tradície a chceli by holdovať normálnemu životu a normálnej výchove detí v normálnej rodine. Tým Šimečka dopredu vraví – skončili ste, fašisti a zaostalí krojovaní zadubenci !

Matovič a Šimečka majú spoločné to, že sú nekvalifikovaní na normálne vládnutie. Nikdy nevládli a keď sa o to aj pokúšali, potom s normálnou kompetentnou vládou to nemalo nič spoločné. Ani Matovič a ani Šimečka nemajú žiaden skutočný program normálneho vládnutia. Majú iba heslá, ktoré obmieňajú pre médiá a majú pár nesúrodých a nezáväzných viet na papieri. Povrchný Šimečka však zrejme tie vety z „programu PS“ ani nečítal. Fanatický rypák Matovič bejby Šimečku včera pristihol, že ani nevie, čo v tom „svojom“ programe má a prečo.

Nech je tak, či tak, – včera si slovenskí nerozhodnutí voliči, ktorí za nič na svete nechcú voliť sociálnych demokratov alebo národniarov na tv JOJ mohli vybrať „demokratické alternatívy“ ku akože mafiánom a fašistom. Mohli si vybrať medzi agresívnym polobláznom, trpiacim na komplex „smerácka mafia“ a povrchným šmejdom, ponúkajúcim neskúseným mladým ľuďom nezodpovedné pseudo-progresívne táraniny.

Nech si už nerozhodnutí slovenskí voliči vyberú ktorúkoľvek z včera ponúkajúcich anti-smeráckych „demokratických“ perspektív, isté je jedno. Naletia podvodníkom tak či tak. Buď tým starým – matovičovským – alebo novým šimečkovským. Isté je, že ak im naletia a jednu z možností PS či OĽaNO si zvolia, garantujem im, že do troch mesiacov od volieb budú sklamaní. Ani nie za pol roka po voľbách sa už budú za svoju voľbu znovu hanbiť a budú ju pred rodinou, známymi či kolegami zatajovať.

-Do najbližších ďalších volieb sa budú potom títo nešťastníci tváriť apoliticky. Potom však príde nové predvolebné obdobie a oni zmagorení kampaňou si zase budú chcieť zvoliť nejakú zázračnú politickú stranu, pod ktorou im konečne bude lepšie.

-Milí nerozhodnutí slovenskí voličia: nedajte sa klamať, nedajte sa šáliť, nedaj sa vodiť za nos staronovými matovičovskými alebo novými šimečkovskými podvodníkmi. Zachovajte si svoju čestnú volebnú nerozhodnutosť. – Ak nie ste dlhodobo rozhodnutí, koho voliť – POTOM NEVOĽTE. Zostaňte doma. Nebudete sa musieť za seba hanbiť. Každému človeku budete môcť s morálnym zadosťučinením povedať: tak vám treba, keď ste volili. Teraz máte, čo ste chceli. Teraz zaslúžene trpte !

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2832638x
Priemerná čítanosť článkov: 3727x

Autor blogu

Kategórie