Založ si blog

Slovenskí voliči svoju prácu urobili-teraz je na rade elita

Slováci v sobotu vyhrali svoj boj za obnovu národnej suverenity. Dali dvom ľavicovým a jednej národnej strane do rúk kľúče od brány slobodnej vlády slovenského národa. Svoj kľúč má od slovenských voličov Smer, svoj kľúč má od nich Hlas a napokon má ho aj /malý ale dôležitý/ SNS. Brána slobody sa dá odomknúť iba tak, že do zámky strčia svoje od voličov získané kľúče všetky tri strany súčasne.

Smer, Hlas i SNS volili ľudia preto, aby tieto tri strany postupovali jednotne. Preto, aby čo najskôr zostavili sociálnu a národnú vládu. Programy strán im na to dávajú ideový rámec. No nie ani tak program či zákerné spojenie „politické priority“ sú pre nastávajúce dni dôležité. Dôležité je, že podľa niekoľkokrát skúmaných názorov voličov Smeru, Hlasu a SNS chceli a chcú títo Slováci, aby sa strany spoločne ujali moci-aby vrátili vládu nad Slovenskom do rúk Slovákov. Smer, Hlas a SNS majú pred sebou jednu jedinú úlohu – spoločne vládnuť. Na deklarovanie takéhoto záujmu spoločne vládnuť netreba veľa rokovaní. Postačí vlastne iba jedno –

Kadejakí politológovia, analytici by iste nesúhlasili. Tárali by iste niečo zdĺhavom posudzovaní volebných programových prienikov , tárali by čosi akceptovaní aspoń skice vládneho programu a o dôležitosti personálnych nominácií. Nuž hej, takýto je štandardný postup pri tvorbe vlády po štandardných voľbách. Nuž hej, ibaže tento postup v prípade REFERENDA, ktoré sa 30.9. v SR miesto volieb uskutočnilo, toto neplatí. Nie je to dobré riešenie. Je to hazard s mimoriadne dôležitým a cenným „referendovým“ výsledkom.

Treba preto použiť rýchly proces. Fico musí dostať rýchlo do ruky papier, že 79 poslancov podporí jeho vládu. Fico potom na jeho základe musí od Čaputovej dostať poverenie zostaviť novú vládu. Toto musí prebehnúť bleskorýchlo. Až keď bude Fico prezidentom poverený vytvoriť vládu, otvára sa čas pre hľadanie programových, procesných a personálnych prienikov.

Fico, Pellegrini a Danko si, dúfajme uvedomujú svoju dejinnú zodpovednosť -zodpovednosť národnej elity, ktorú momentálne predstavujú. Špekulovanie, hranie na viacero strán, táranie o akýchsi zahraničnopolitických prioritách by dnes bola národná ZRADA. Jedna z najťažších, akú kedy predstaviteľ národnej elity spáchal. Zdržiavanie vyjednávania- nedajbože odmietnutie spoločenskej objednávky vládnuť v bloku Smer-Hlas-SNS by bola vlastizrada. Vinníka by za ňu skôr-neskôr čakal odpudzujúci trest.

Nech je akokoľvek, – Slováci si svoj diel roboty na národnom oslobodení urobili. Teraz je na Ficovi, Pellegrinim a Dankovi či si aj oni svoju robotu urobia.

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Fico atentát predvídal 10.apríla !

16.05.2024

Fico 10.apríla na jednej zo sociálnych sietí hodnotil mediálnu a opozičnú politickú atmosféru po voľbách, v ktorých kandidát progresívno-liberálnej opozície jasne prehral. Fico sa čudoval sa miere depresívnosti a z nej plynúceho hnevu, frustrácie a nenávisti, aká bola vtedy v Denníku N, Sme, Aktualitách…vo vystúpeniach opozičných politikov, opozičných aktivistov [...]

vojna na Ukrajine, Petrohrad, Rusko

ONLINE: Útok na Charkov vyšetrujú na Ukrajine ako vojnový zločin

19.05.2024 07:35, aktualizované: 09:03

Ukrajina obvinila Rusko, že zámerne cieli na civilistov v Charkovskej oblasti a preto raketové útoky vyšetruje ako vojnový zločin.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Akýkoľvek trest môže byť pre strelca doživotný. Vyšetrovanie atentátu na Fica by mali dokončiť o pár mesiacov, hovorí odborník

19.05.2024 07:00

Bývalý elitný vyšetrovateľ vysvetlil, ako by mali vyzerať kroky organov činných v trestnom konaní v najbližších dňoch

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 767
Celková čítanosť: 2872033x
Priemerná čítanosť článkov: 3745x

Autor blogu

Kategórie