Založ si blog

Smer+Hlas+SNS dnes zapchali ústa klebetníkom

Dnešné jasné prihlásenie sa strany Hlas SD k trojkoalícii Smer+Hlas+SNS zapcháva ústa zlomyseľným klebetníkom. Pellegrini a spol. sa rozhodli ako sa mali. V záujme Slovenska, v záujme sociálno-ekonomického rozvoja občanov SR a v súlade s postojom zhruba deviatich desatín svojich voličov.

Hlas dnes pohrdol sulíkovskou predstavou politiky ako handlovania sa o pozície a pretekania sa o „ponuku ,ktorá sa nedá odmietnuť“. Hlas ukázal, že je hodnotová strana, strana v ktorej je na prvom mieste dobro Slovenska, na ďalšom mieste program a až na ďalších miestach boj o pozície a moc.

Po dnešnom vyhlásení Hlasu klebetní analytici, komentátori, publicisti …a aj blogeri strácajú svoju konšpiračnú základňu. Klebetníci si na klebetenie nejaké svoje témy samozrejme vždy nájdu. Budú to však témy pre Slovensko a jeho budúcnosť menej nebezpečné- Budú to problémy takpovediac podružné, komunálne. Klebetenie o budúcnosti Slovenska a jeho vláde sa skončilo.

Samozrejme, koalíciu Smeru, Hlasu a SNS ešte čaká veľa roboty. Musia sa dohodnúť na rozdelení moci vo vláde, na počtoch rezortov a ich personálnom obsadení. Musia priniesť povestnú 76-ku prezidentke. Musia prezidentku presvedčiť o konkrétnom personálnom obsadení. Musia vypracovať programové vyhlásenia vlády, musia požiadať NRSR o dôveru a musia s vervou začať konečne robiť. Musia začať rýchlo riešiť aspoň tie najnaliehavejšie problémy. Musia sa čo najskôr pustiť do záchrany Slovenska, topiaceho sa v mori ekonomických a sociálnych ťažkostí, rizík a hrozieb.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Bundestag v Berlíne, Spolkový snem

Berlín verzus Bonn. Druhé „hlavné mesto" stojí Nemcov milióny

08.05.2024 14:15

Aj keď sa Nemecko zjednotilo už v októbri 1990, spolková vláda má stále dve pracoviská. V Bonne dodnes sídli šesť zo 14 ministerstiev, druhé sídlo tam má i spolkový kancelár.

okresny sud, Bratislava II, Ba II, Drienova 5

Bombovú hrozbu bratislavským súdom poslal 25-ročný Myjavčan

08.05.2024 14:11

Zadržaný Nikolas H. sa ku skutku priznal.

keketi

Keketiho ministerstvo má po mesiacoch sídlo. Na 10 rokov si ho prenajme od J&T

08.05.2024 12:57, aktualizované: 13:57

Žiadne vyhovujúce priestory patriace štátu sa nájsť nepodarilo.

Evakuácia školy Senica

Vrátia sa deti vo štvrtok do škôl? Odpovedá štátna tajomníčka Kurilovská i rezort školstva

08.05.2024 12:29, aktualizované: 12:39

Podľa predbežných zistení polície išlo o kybernetický útok, respektíve indikátor hybridnej hrozby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857193x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie