Založ si blog

Kedy opozícia a médiá pochvália Ficovu vládu ?

Za tie dva týždne fungovania novej vlády R.Fica a spol. sme vo vystúpeniach bývalých vládnych t.č. opozičných politikov a ich mediálnych poskokov svedkami toľkých vyčudovaností a toľkých absurdností, že by ich nepochopil azda ani prefíkaný a frontovými bojmi ošľahaný major Haluška.

V prvom rade sa opoziční politici a ich médiá nekonečne čudujú, že ministri za Smer, za Hlas a za SNS chcú v praxi napĺňať svoje programy, s ktorými vyhrali voľby. To je teda ale arogancia, – čo si to dovoľujú ? Prečo aj naozaj a v praxi robia to, čo ľuďom avizovali pred voľbami ?

Rozmenené na malé mince, Dolinková chce udržať v prevádzke aj malé vidiecke pôrodnice. Drucker chce prispôsobiť študijné odbory potrebám slovenskej ekonomiky. Raši a Kmec chcú preveriť kam idú európske peniaze a chcú v tom urobiť poriadok. Ráž sa chce pozrieť na príčiny pomalej výstavby diaľnic, Takáč chce bojovať o európske peniaze pre slovenských roľníkov, Suska zaujíma primeranosť trestov za vraždy a za daňové pochybenia, Saková rieši zahraničné investície v netradičných regionoch a rezortoch, Kamenický dáva zo stola návrhy odorovcov a prednostne nebude sanovať dlh ale biedu ľudí, Blanár podporuje ideu samostatnej slovenskej zahraničnej politiky, Tomáš obnovuje projekt 13-teho dôchodku, Taraba vidí životné prostredie nielen v národných parkoch ale aj na zvyšku Slovenska, Šimkovičová sa cíti byť ministerkou kultúry a nie iba ministerkou umenia resp. ministerkou pre otázky bratislavskej hereckej kaviarne; chystá rozdeliť RTVS na rádio a televíziu a pomôcť Matici, Kaliňák odmieta vývoz zbraní a nábojov zo zdrojov armády na Ukrajinu, -nuž a Šutaj-Eštok chce začať očistu polície a nahradiť lipšicovcov vlastnými ľuďmi.

V rámci prirodzených povolebných aktivít nových ministrov sa opoziční politici a ich mediálni spolubojovníci najviac čudujú personálnym zmenám, aké v rámci svojich kompetencií rozbehol minister Šutaj-Eštok. Čudujú sa tomu, že si minister, ktorý voľby vyhral kritikou praktík predchádzajúceho lipšicovsko-matovičovského vedenia polície a OČTK, nechce teraz spolupracovať s tými, ktorých do funkcií dostali Lipšic, Mikulec, Matovič etc. Predstavte si to: Šutaj-Eštok nechce de-čurillovať vyšetrovateľov s pomocou čurillovcov ! Nechce očistiť NAKA od daňkovcov za pomoci Daňka a spol. Nechce sa zbaviť chybných praktík bývalých viceprezidentov PZ za pomoci týchto viceprezidentov samotných. Šutaj-Eštok je taký drzý, že nechce de-hamranizovať políciu za pomoci Hamrana…Absurdné, nepochopiteľne paradoxné.

Naši opoziční politici a novinári by zrejme chceli, keby sa po voľbách, potom, čo do vlády prišli kritici predchádzajúcej vlády nič nestalo. Keby všetko bežalo po starom a keby všade na ministerstvách a v dôležitých inštitúciách zostali ľudia nominovaní tam bývalou, toľko kritizovanou matovičovsko-hegerovskou vládou.

Zmenu bez akejkoľvek zmeny ! – To by asi naši opoziční politici a novinári od Fica a jeho ministrov chceli. Chceli by to už aj preto, lebo potom by mohli na Fica a spol. zaútočiť z druhej strany. Potom by zase mohli ficovcov obviniť z vierolomnosti, z dvojtvárky, z oklamania voličov a z prázdnych predvolebných sľubov.

Opozícii a ich médiám nevyhovieš – Robíš veci v súlade so svojim víťazným volebným programom /v súlade s mienkou väčšiny Slovákov/ a oni jačia, – že sa rúcajú doterajšie základy „liberálnej demokracie“ resp, právneho štátu. Nerobíš to, čo sa nepáči opozícii, médiám a Bruselu, – a oni pištia, že si sa spreneveril svojich vlastných predvolebným sľubom.

-Opozícii a médiám Fico a spol. nikdy nevyhovejú. Keby opozícia a a jej médiá chválili vládu, bolo by to choré. Bude preto najlepšie, aby sa Fico a spol. na opozíciu a médiá zvysoka vykašľali a aby si všetko urobili po svojom. V súlade s víťaznými volebnými programami, s legislatívou a s vôľou väčšiny občanov Slovenska.

PS: Milí psychicky normálni pravičiari , – to si naozaj myslíte, že by Šutaj-Eštok mohol a mal pracovať obkolesený Lipšicom, Hamranom, Čurilovcami, podpredsedami a i. funkcionármi z čias Matoviča ? To by podľa vás bolo v poriadku ? Za to by ste Šutaja-Eštoka pochválili ?

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2921932x
Priemerná čítanosť článkov: 3765x

Autor blogu

Kategórie