Založ si blog

Naši novinári: priestor pre Matovičovu exhibíciu a rozoštvávanie vlády

Načo sú u nás ešte novinári, načo sú ešte u nás médiá ako Markíza, Joj, ta3 a pod. ? Dnes sa začala parlamentná rozprava k PVV. Okrem vstupného vystúpenia R.Fica sa ani jedna spravodajská tv /máme ich tri/ neunúvala zabezpečiť nonstop priamy prenos z parlamentu…

Prečo ? Lebo väčšiu hodnotu pre tieto tv a ich majiteľov mali aj dva-trikrát reprízované komentáre samozvaných odborníkov, hodnotiace PVV z pravicového, progresivisticko-liberalistického euroatlantického pohľadu. Tieto tri-štyrikrát vyvarené „informácie“ uprednostnili tv pred živým, ničím nerušeným spravodajským prúdom z parlamentu.

Okrem dezinformačných „analýz“ odborníkov sme dnes boli svedkami už len pokusu novinárov z Markízy a Sme zneužiť TB Hlasu SD na rozoštvávanie vládnej koalície. Naivní novinári, ktorí chceli postaviť postoj Smeru SSD voči médiám proti postoju Hlasu SSD sa však nepodaril. Skúsený politik Pellegrini naopak vyjadril Ficovej stopke voči Markíze a spol. pochopenie. Bum bác, to ste to páni z Markízy a spol. dostali od Pellegriniho riadne K.O.

Po otvorení rokovania k PVV sa o ďalšiu zákernosť pokúsil parlamentný šašo Matovič. Postavil sa pred pult, za ktorým sedel premiér R.Fico s jedným zo svojich hlúpych plagátov. Asi chcel vyprovokovať niečo na spôsob predvolebnej bitky pred Úradom vlády. Nikto z politikov na jeho provokačku ale nereagoval. A tak blázon Matovič musel poslúchnuť napomenutie predsedajúceho schôdze a vrátiť sa do svojej somárskej lavice.

Matovič napriek tomu predsa len čosi dosiahol. Dosiahol svojich 10 sekúnd slávy. Počas nich totiž bol on a jeho plagát v zábere televíznej kamery. Ako je to možné ? Exhibície bláznov sa totiž dnes už aj v živých televíznych prenosoch napr. z futbalu riešia okamžitým odklonením záberov kamery na iné, veci /napr. na divákov, hráčov a pod./. Ide o to, aby televízie nedopriali bláznom typu Matoviča ani jednu sekundu pochybnej slávy. – Ak toto platí pre športových bláznov, malo by to platiť aj pre politických bláznov. Osobitne pre chronických bláznov ako je Igor Matovič, pri ktorých sa patologická exhibícia dá predvídať a na ktorú by mali byť kameramani a režisér pripravení.

Hanbím sa za to, že moje doteraz rešpektované médium, v ktorom publikujem aj tento blog, prinieslo z NRSR na titulnej novinovej stránke práve Matovičov patologický výplod. Ak takto bude Pravda pokračovať aj v budúcnosti, nemala by sa čudovať, ak zákaz vstupu do areálu Úradu vlády dostane spolu s Markízou aj ona. Aj Pravda. Bulvár je čosi nechutné. Ak je to navyše politický bulvár, potom je to čosi, čo do spoločnosti slušných a normálnych vôbec ale že vôbec nepatrí.

Páni novinári, skúste hrať aspoň trochu fér. Dajte občanom SR šancu, aby sa dozvedeli životne dôležité informácie o krokoch vlády. Umožnite občanom SR, aby vedeli čo majú napr. v oblasti daní, dôchodkov, sociálnych dávok, zdravotníctva, školstva, dopravy a pod. od štátnych úradov čakať. Dajte priestor občanom na to, aby sa oboznamovali s nekomentovanými, neupravenými úradnými stanoviskami.

A naopak, zbavte občanov trápnych novinárskych pokusov o rozoštvávanie vlády a mediálnu prezentáciu chorých nápadov nevyliečiteľne postihnutého trnavského pacienta.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834982x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie