Založ si blog

Pán „politológ“ Štefančík, prečo klamete ?

Je neuveriteľné, ako môže človek s titulmi pred menom i za menom s ľahkosťou motýlieho letu šíriť po médiách všakovaké nepravdy, vulgo klamstvá. Spomedzi množstva takýchto klamstiev vyberám aspoň jedno. To najnovšie, čo na spravodajskom kanále JOJ24 vyriekol pán Štefančík dnes.

Podľa pána Štefančíka sa súčasná vládna koalícia v parlamente zaoberá vecami, čo Slovákov nezaujímajú a nijako im pri riešení ich veľkých problémov v zdravotníctve, školstve a i. nepomôžu. Konkrétne sa vraj zaoberajú vecami okolo polície a jej vnútorného fungovania. – Toto je podľa Štefančíka dôkaz, že súčasná sebastredná slovenská vláda kašle na problémy obyčajných ľudí a miesto toho sa zaoberá iba sama sebou.

Fíha, takže nie opozícia, nie PS, SaS, HS/Hnutie Slovensko/ či KDH navrhli už viac ako druhý týždeň trvajúce odvolávanie ministra vnútra Šutaja-Eštoka. Takže nie opozícia sa usiluje, aby mlátenie prázdnej slamy v parlamentnej rozprave k odvolávaniu /ktorého výsledok je vopred jasný, lebo koalícia má hlasovaciu väčšinu/ trvalo čo najbližšie. Podľa Štefančíka asi Hlas a Smer sami navrhli odvolať Šutaja-Eštoka, aby sa v NRSR nemuseli venovať tvorbe legislatívy nevyhnutnej pri schvaľovaní štátneho rozpočtu na 2924. Podľa Štefančíka sa asi vláda chce venovať iba sama sebe a tak v NRSR každý deň len tára a tára, až do podvečerných hodín.

Každý súdny človek v skutočnosti vie, že k odvolávaniam sa utieka opozícia, aby sa sebaprezentovala na verejnosti /najmä nováčikovia poslanci PS/ a aby – a to je najdôležitejšie, odvádzala vládu od skutočnej práce: od tvorby zákonov, tvorby rozpočtu a od každodenného riadenia štátnych záležitostí. Opoziční poslanci a ich novinárski poskokovia ako jastraby striehnu na to, koľko členov vlády sedí na verímboha v NRSR, drieme pri hejtovačkách opozície, miesto toho, aby sa konečne začalo venovať vládnutiu.

Šutaja-Eštoka samozrejme v NRSR neodvolajú. Opoziční deštruktori však už majú urobený zoznam ďalších členov vlády. Len čo sa „eštokiáda“ skončí, prídu návrhy na odvolanie povedzme Tarabu, Sakovej, Dolinkovej, Šimkovičovej, Kaliňáka a i. Cirkus na pokračovanie z NRSR neodíde. Deštrukčná opozičná šou predsa „must go…“

Rozbíjačskú činnosť opozície je zjavne jej trvalým programom. Čo už, s takýmto programom musí rátať a musí sa s ním vysporiadať každá vláda. Verím, že sa s ním vysporiada aj štvrtá Ficova vláda. Na veci je čudné iba to, ak docent politológie, ktorý má identifikáciu zámerov vlády ale aj opozície v popise práce hrubo zavádza. Mení príčinu za dôsledok, akciu za reakciu a zákonnú povinnosť vlády venovať sa /hoci aj hlúpym/ návrhom opozície označuje za vládnu pasiu, za egocentrickú zábavu a za prejav nezáujmu o riešenie skutočných problémov bežných občanov.

Pán Štefančík, prečo toto robíte ? Prečo si zatvárate oči pred skutočným dianím v parlamente ? Prečo hádžete opozičný bordel na tričko vlády ? Pán Štefančík prečo sa znižujete na úroveň krčmového demagóga ? Prečo, -prepáčte za úprimnosť – klamete ?

Upozornenie pre simplexnejších čitateľov a diskutérov: Tento blog nie je o činoch Šutaja -Eštoka a merite veci pri jeho odvolávaní v parlamente. Blog je o tom, kto podružné témy okolo bežných personálnych výmen v polícii využíva na mlátenie prázdnej slamy v NRSR a odvádza vládu od práce ku prázdnej polemike. Je to vláda -ako tvrdí Stefančík alebo opozícia, ktorá chce narúšať normálne fungovanie vlády ?

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52, aktualizované: 12:18

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2843279x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie