Založ si blog

Pozor,- plyn !

Staré štruktúry z čias minulej vlády tu ešte stále riadne smrdia. Nielen v polícii ale takmer v každom rezorte. Najnovšie riadne zasmradli v rezorte hospodárstva. Konkrétne v URSO. Skôr, než vedenie URSO stihla ministerka Saková vymeniť, vyparatilo Slovákom poriadne chrapúnstvo. V štýle „po nás potopa“ verejne ohlásilo možné drastické zvýšenie cien plynu pre domácnosti. Bez predbežnej konzultácie s vládou, -zato za masívneho lamentovania opozičných politikov a opozičných médií.

Protivládne naladené televízie včera večer oznamovali nikým nepotvrdené zdraženie plynu na 120% – ako hlavného sólokapra hlavných večerných správ. Disproporčne, ako inak. Potom čo sa na zdraženom plyne odbavovalo 8 predstaviteľov opozície zhruba 6-7 minút, dostala na záver, akoby pod čiarou, slovo aj ministerka Saková. Tá oznámila, že žiadne zdraženie cien plynu vláda nedopustí a že občania môžu rátať zhruba s rovnakými cenami ako v tomto roku.

Ministerka upozornila, že sa práve v týchto dňoch chystala urobiť v URSO personálne upratovanie. Naznačila, že Jóbova zvesť z vedenia URSO asi nebola náhoda a súvisela práve s chystanými zmenami v manažmente URSO. Po slovensky povedané, manažéri URSO sa tesne pred odchodom z dobre platených funkcií pomstili novej vláde vypustením smradľavého plynu, vypustením poplašnej zvesti.

Saková v stručnom vyhlásení oznámila, že skôr než sa dohodnú definitívne ceny plynu pre r.2024 prikročí k zmene manažmentu URSO. S týmto novým manažmentom potom bude Sakoví resp. Ficova vláda ako taká rokovať o reálnych cenách plynu a kompenzáciách. Tento manažment oznámi obyvateľom konečný verdikt. Netreba pochybovať, že ceny stanovené novým URSO a vládou budú pre obyvateľov primerane pro-sociálne, potešiteľné a zodpovedajúce platobným možnostiam občanov Slovenska.

Cien plynu sa teda netreba báť. Báť sa treba úradníkov spojených ešte s Matovičovou, Hegerovou a Odorovou hrôzovládou. Nie ceny plynu pre domácnosti, ale plyn, ktorý tu títo páni úradníci sami vypúšťajú, bude nás v SR ešte chvíľu otravovať. Najvyšší čas, aby nová vláda nechala týchto úradníkov postaviť do prievanu a odviať kade ľahšie. A aby po nich poriadne vyvetrala.

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52, aktualizované: 12:18

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2843296x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie