Založ si blog

Politický vizionár Danko

Dnešný výkon Danka v diskusii na jednej z televízií nebol excelentný. Danko vyzeral byť premotivovaný, roztržitý, unáhlený. Motal jednu tému cez druhú: prokuratúru so štátnym zastupiteľstvom, špeciálnu prokuratúru so špeciálnym súdom, špeciálne zákonodarstvo s inštitúciou tzv. „kajúcnika“ a pod. To, čo by Taraba vysvetlil divákom za dvadsať sekúnd Danko zo seba vypotil za dvadsať minút. Jednoducho povedané, počúvať Danka kvôli faktografii a jasným politickým stanoviskám je „mission impossible“.

Vyjadrenia Andreja Danka treba napriek tomu počúvať veľmi pozorne. Je v nich -trochu v pomotanej podobe, čosi podobné ako bolo v slovách nebohého Žirinovského. Je v nich občas čosi také ako POLITICKÁ VÍZIA. Kto sledoval Danka dnes na obed a čakal takúto „víziu“, mohol byť spokojný.

O čo išlo ? Danko dnes vyhlásil, že SNS nie je veľmi spokojná s kandidatúrou Pellegriniho na post prezidenta. Paradoxne najmä preto nie, že ak by Pellegrini kandidoval, potom by určite vyhral. Nuž a toho sa SNS na počudovanie veľmi obáva. Odchod Pellegriniho z postu predsedu Hlasu na post prezidenta by totiž podľa Danka znamenal rozpad Hlasu, následný rozpad vlády a potom celkom logicky – nové parlamentné voľby.

Skoré nové voľby by boli pre Danka malá národniarska tragédia. Prečo ? Lebo strana Republika už v preferenciách znovu predbieha SNS a rastie pravdepodobnosť, že by sa SNS po voľbách do NRSR nedostala. Dnešné zlaté časy, v ktorých A,Danko ako tretí do partie aj keď s minimom „žetónov“ tu a tam politicky vydiera sociálnych demokratov, osobitne liberálnejšie ladených hlasistov /Dolinkovú, Tomáša/, by sa skončili.

Danko to vie. Nehľadí na neveselú perspektívu so založenými rukami, ale snaží sa jej zabrániť. Po prvé tak, že nabáda partnerov v koalícii /najmä v Hlase/, aby Pellegrini za prezidenta nekandidoval a aby sa koalícia ako celok radšej dohodla na inom spoločnom kandidátovi. Napríklad na Ficovi. Ten to samozrejme odmieta, lebo vie že by voľby nevyhral. – Na kom inom ? To vizionár Danko zatiaľ nevie…

Druhý spôsob ako sa vyhnúť novým voľbám je Dankov plán „B“. Je to kurizovanie KDH a mámenie ho do súčasnej vlády. Vstup KDH do súčasnej vlády , -napr. potom čo Pellegrini vyhrá voľby a Hlas sa rozpadne na skupinu vracajúcu sa do Smeru a skupinu /okolo Druckera/, ktorá to neakceptuje a radšej prejde do opozície, by obnovila 76-ku súčasnej vlády a zabránila novým voľbám.

Danko to dnes v diskusii o praktických otázkach vládnutia zase riadne pomotal. Na druhej strane však Danko ponúkol tým, čo radi tvorivo a slobodne politizujú, zaujímavú tému na premýšľanie. Zopár slovami, gramaticky nie príliš učesanými naznačil veci, ktoré sa nad Slovenskom vznášajú. Nie každý je schopný ich „citlivo vnímať“. Danko je jeden z tých, čo to vedia.

A čo majú dosť „prostorekosti“ a „politickej nerozvážnosti“, aby to prezradili slovenskej verejnosti „na plnú hubu“…

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Černák stojí pred súdom a žiada prepustenie: Uvedomujem si skutky, ktoré som spáchal a hanbím sa za ne. Žiaľ, nedá sa vrátiť minulosť

02.05.2024 07:15, aktualizované: 10:25

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 762
Celková čítanosť: 2842580x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie