Založ si blog

Otázky pre opozíciu a médiá, – ktoré sa novinári zabudli opýtať

Iba pár otázok, ktoré sa „naši“ novinári Kolíkovej, Šimečku, Plavákovej, Hajka a spol. nepýtajú, lebo odpoveď je vraj všetkým jasná. /Teda aspoň všetkým voličom opozície/. Mne to jasné nie je. Takže sa pýtam:

  • Úrad špeciálnej prokuratúry /UŠP/ je vraj hlavný nástroj boja s korupciou na Slovensku. V poriadku, -takže ktoré korupčné megakauzy ÚŠP odhalil a za koľko miliárd eur ? – Lebo vo verejnosti sú známe skôr kauzičky, kde išlo o debničku ovocia, o televízor, o plastové okná…prípadne o sumy za pár tisíc eur-výnimočne /v prípade kajúcnikov Imreczeho, Slobodníka atď./ o dva či tri milióny eur.
  • ÚŠP vraj t.č. rieši vyše 1000 živých spisov a po zrušení ÚŠP by sa proces ich riešenia spomalil. Fajn, -prečo sa teda teraz vo väčšine prípadov neurobil na ÚŠP a NAKA žiaden úkon ako je rok dlhý ? Predlžovanie konania na súčasnom ÚŠP nevadí ? Prekážať bude až po preradení prokurátorov ÚŠP na krajské prokuratúry ?
  • Dr. Gašparovi pri jeho obhajobe zrušenia UŠP Kolíková spolu s novinármi neustále hádžu do tváre, že sa o zrušenie ÚŠP usiluje, lebo je obvinený a bojí sa o svoj osud. Prečo sa novinári nepýtajú Kolíkovej, prečo je zubami-nechtami za zachovanie ÚŠP ? Nie je to preto, lebo ak by sa ekonomická kriminalita riešila na normálnej prokuratúre, mohla by sa Kolíková, Sulík, Mikulec, Matovič, a i. opozičníci dostať do hľadáčika prokuratúry a NAKy a sami by sa mohli stať obvinenými z korupcie a ekonomickej kriminality ?
  • Prečo sa v médiách pretriasa iba stanovisko nejakej „rady prokurátorov“, no stanovisko generálneho prokurátora sa spochybňuje či bagatelizuje ? Aké formálno-právne postavenia má v štruktúre našej legislatívy „rada prokurátorov“ ? Ktorý zákon vymedzuje kompetencie rady prokurátorov ? Je to štrukturálna zložka formálneho systému súdnictva a prokuratúry alebo je to iba záujmové profesijné spoločenstvo ?
  • Je z histórie fungovania EU známy precedens, v ktorom by nejaký členský štát prišiel o eurofondy či o hlasovacie práva iba zato, že aplikoval pri tvorbe zákonov v parlamente zrýchlené konanie ? Ako dlhá má byť diskusia podľa požiadaviek EU, EK a EP ? Ktorá európska norma alebo uznesenie stanovuje potrebnú dĺžku diskusie pred schválením nejakého zákona ?
  • Kto sú ľudia, čo protestujú proti zrušeniu ŠP ? Koľko ich je ? Koho volili v posledných voľbách – súčasnú vládu alebo súčasnú opozíciu ? Je ich viac ako 1,3 mil. Slovákov, čo volili súčasnú vládu aj preto, že mali záujem o zmeny v oblasti zákonov, prokuratúry a pod. ?
  • Prečo sa novinári nezaujímajú pri rušení ÚŠP aj o názor advokátov ? Prečo sa nezaujímajú aj o názor kvalifikovaných predstaviteľov akademickej právnickej obce ?

Dalo by sa pánov opozičníkov, novinárov resp. protivládnych propagandistov opýtať aj na ďalšie otázky. Na odštartovanie férovejšej mediálnej diskusie by to však asi stačilo. Alebo nie ?

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

hufnica

Útoky trollov i hackerov, trestné oznámenia. Zbierka pre Ukrajinu napriek problémom pokračuje

17.06.2024 09:31

Jednému z iniciátorov zbierky 15. júna po opakovanom nahlasovaní natrvalo zablokovali účet na platforme X.

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2922613x
Priemerná čítanosť článkov: 3766x

Autor blogu

Kategórie