Založ si blog

Iveta Vanková je „ozdoba verejnoprávnosti“

Je neuveriteľné, koľko mediálnych figúrok, ochotných manipulovať verejnú mienku VEREJNOPRÁVNA televízia RTVS má vo svojich útrobách. Takto sa vďaka RTVS 24 dostala na svetlo božie aj tiež-novinárka, moderátorka Iveta Vanková Gombošová. Po nástupe do redakcie 24-ky ju RTVS široko využíva. Zdá, že najmä na tie najtvrdšie protivládne misie, na misie proti Smeru, SNS, Hlasu, proti predstaviteľom demokraticky zvoleného súčasného režimu.

Iveta Vanková sa ako militantná proti-smerácka a protivládna dezinformátorka a demagogička prejavila veľakrát. Tak sa prejavila aj včera. Jej „moderovanie“ diskusie medzi pridusene pôsobiacim poslancom PS Dubócim a tradične žoviálnym poslancom Smeru Podmanickým – to bola „ozdoba verejnoprávnosti“. To bola skvelá ukážka toho, ako NEMÁ vyzerať nadstranícka, objektívna, racionálna a vecná novinárska práca.

Iveta Vanková už v minulosti, na začiatku pouličných protestov frustrovanej opozície, zažiarila tým, že organizátorom zaželala veľa úspechov. Včera Vanková žiarila ešte jasnejšie. Proti predstaviteľovi Smeru použila všetky osvedčené formy moderátorskej arogancie a agresivity: sugestívne v jadre nepriateľské až invektívne „otázky“, skákanie do reči už po prvej vete, samozrejme selektívne robené/ t.j. iba skákanie do reči „hnusnému smerákovi“/, prekrikovanie, odoberanie slova, demagogické prekrúcanie výrokov, pomáhanie protismeráckemu diskutérovi rétoricky, argumentačne, motivačne a pod. Tieto obvyklé formy zhadzovania a zosmiešňovania diskutérov zo Smeru Vanková vystužila skvele prezentovanou protismeráckou nepriateľskou rečou tela.

Slovný prejav poslanca Podmanického Vanková sprevádzala arogantnými grimasami, ironickými úškrnmi, hlasným pochechtávaním sa, sipením, syčaním, krútením hlavou až mykaním tela, nevraživou gestikuláciou…Poslanec Podmanický mal v Ivete Vankovej po argumentačnej ale najmä po emočnej stránke oveľa väčšieho a zúrivejšieho protivníka, ako v podobe poslanca Dubéciho.

Sledujúc zápas pána Podmanického s arogantnou Vankovou som si niekoľkokrát položil otázku, prečo sa Podmanický na takýto typ „diskusie“ dal nahovoriť, prečo sa na to nevykašle a od diskusného stola protestne neodíde. Pomyslel som si, -ten Podmanický musí mať nervy zo železa, ak v tejto VERTEJNOPRÁVNEJ FRAŠKE moderátorky Vankovej vydrží. Nie pár sekúnd, ale celé minúty. Prosto, – to čo predvádzala vraj-novinárka Vanková, to bola jedna žurnalistická hrôza. To bol intelektový ale najmä mravný suterén. To bola hybridná vojna proti Smeru a proti nedávno zvolenej demokratickej vláde Slovenskej republiky.

Každý normálny človek, ktorý včera sledoval mediálny paškvil RTVS 24 pod vedením Vankovej musel dospieť k jednému jedinému uzáveru: DOSŤ ! Áno dosť s takouto verejnoprávnosťou, dosť s takýmto vedením spravodajstva a publicistiky RTVS a dosť aj s takou „novinárkou“ a „moderátorkou“ akou je Iveta Vanková Gombošová.

Keby na Slovensku fungovala skutočná mediálna verejnoprávnosť, teda aj politická korektnosť, nadstraníckosť a férovosť, ľudia ako Iveta Vanková by v RTVS už dávno nerobili. Nerobili by v spravodajstve a publicistike, ba možno ani v strižni, v sklade, či pri údržbe kancelárií. Bohužiaľ, na Slovensku je tesne po voľbách a nová vláda stíha riešiť iba tie najzávažnejšie ekonomické, legislatívne a personálne zmeny. Na zmeny v oblasti masmédií sa zatiaľ ešte čas nenašiel. Ministerka kultúry a odborníci z Rady RTVS zatiaľ len signalizovali smer, akým sa zmeny budú uberať. Nič ešte v praxi neurobili, lebo to nestihli.

-A ajhľa, napriek tomu už kŕdeľ zväčša priemerných umelcov, samozvaných kultúrnych činiteľov a malomeštiackych polovzdelancov kotkodáka, ani čo by prišiel lišiak do ich kurína. Už sa podpisujú petície, už sa vykrikuje po námestí SNP. Už sa škrieka na poplach. – Ešte skôr, než nová vláda čokoľvek stihla podniknúť, už je tu zo strany kultúrnych niktošov verbálne zastrašovanie, vyhrážky odvolávaním a pod.

-Aký je cieľ týchto útokov /maskovaných za protiútoky/ ? Jednoznačný: zastrašiť ministerstvo kultúry, zastrašiť vládu, zastrašiť čestných a kvalifikovaných kultúrnych pracovníkov – pozor na nás ! Ak nám náš darmožráčsky snobský komfort akokoľvek narušíte, budeme sa búriť, budeme robiť na uliciach bordel a budeme jačať tak, že Slovensku EU zoberie nielen eurofondy ale USA možno raketami Tomahawk rozmláti aj centrálu Smeru na Súmračnej…

Iveta Vanková a jej podobné arogantné mediálne figúrky sa cítia byť istené takýmto preventívnym jačaním svojich kolegov. Podľahli sebaklamu, vlastným lžiam o tom, že tých pár tisíc pravicových voličov, čo sa v štvrtok večer zíde na SNP, -že je to naozaj „ľud“. A že tento ľud oceňuje ich prácu a keď bude treba, že ich obráni.

-Nuž pani Vanková, nuž páni protivládni novinári, páni zo šoubiznisu a kaviarní – mýlite sa. Ľud nie je na vašej strane. Naopak. Nielen nedávne voľby ale aj včerajší prieskum verejnej mienky /AKO/ ukázal, že väčšina občanov SR je politicky a názorovo inde, ako ste vy. Ľavicové strany /Smer, Hlas/ a národné strany /SNS, Republika/ majú v parlamente solídnu väčšinu a navlas rovnakú väčšinu /79 mandátov/ by mali aj keby sa dnes parlamentné voľby zopakovali.

– Takže páni opozičníci /v politike, v médiách,, na námestí SNP/ – znovu by ste prehrali. Znovu by ste sa museli podvoliť programu, ktorý súčasná vláda realizuje. Či sa vám to páči alebo nie. Vám páni opozičníci nič iné nezostáva, len sa zmieriť na 4 roky so status quo. Buď budete dnešnú dominantnú politickú moc rešpektovať, buď ju budete akceptovať, – alebo sa budete musieť podrobiť mocenským rozhodnutiam. – Áno, pani Vanková, -MOCENSKÝM rozhodnutiam.

Na Slovensku je dosť alternatívnych pracovných príležitostí. Nikto nikoho-ani novinárov z verejnoprávnej RTVS, nenúti, aby boli zamestnaní práve v RTVS. Platí ale aj opak: nikto z predstaviteľov súčasnej exekutívy nie je prinútený strpieť v radoch RTVS takých „objektívnych“ a „apolitických“ novinárov, akým je napr. pani Vanková. Slováci sú trpezliví a tolerantní ľudia. Ale čo je dosť, to je dosť…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836308x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie