Založ si blog

Šimečka v Užhorode /i v Berlíne/ vybuchol

Fico sa v Užhorode stretol s ukrajinským premiérom Šmigaľom. Ukrajinci prijali Fica s úctou. Nasledovalo podávanie rúk, úsmevy, fotografie pred zástavami. Ukrajinci poďakovali za humanitárnu pomoc, ktorú Fico priniesol a za pozvanie na návštevu SR, ktorú Šmigaľ dostal. Normálne pragmatické pracovné stretnutie. Žiadna dráma, skôr diplomatická nuda.

Benjaminko Šimečka a jeho tlupa očakávali krvavú tragédiu. Očakávali zrušenie schôdzky, urazenosť, prerušenie vzťahu, očakávali drámu, očakávali krv. Veľa veľa krvi. Nič také sa nekonalo.

Medzinárodná politika je o pragmatizme, o realizme, o vzájomnej tolerancii a rešpekte. Nie o bludoch mladých progresívno-liberálnych protislovenských pušiek z PS. Politika je o skúsenostiach, nie o siláctve. Na to, aby sa z človek stal politik a bohdaj aj štátnik, na to nestačia sorosovské rýchlokurzy. Na to treba štúdium, intelekt a lásku k vlasti. Na to treba to, čo Šimečka a spol. nemajú a ani mať nebudú.

Je pre Slovensko obrovským šťastím, že sa fanatici bez kvalifikácie a amatérski nímandi nedostali po voľbách v septembri 2023 do vládnych funkcií. – Ak by sa to náhodou stalo, Slovensko by pod vládou Šimečkovcov skončilo ako bezvýznamný priskoč-štátik, ktorý by urobil všetko, čo by od neho Washington, Brusel a aj Kyjev očakávali.

Škoda, že Šimečka dnes v Užhorode chýbal. Mohol by na vlastné oči vidieť, ako vyzerá pragmatická politika suverénneho štátu. Mohol by vidieť, ako práve takúto politiku hodnotí zahraničie s rešpektom a pochopením.

PS: Fico z Ukrajiny odletel do Nemecka. Slovenskí novinári očakávali, že predseda vlády SR dostane po nose aspoň tam, od kancelára Scholza. Po nose však nedostal Fico, ale novinári, Po nemecko-slovenskom summite museli konštatovať, že Scholz Fica za jeho /humanitárny/ prístup k Ukrajine neskritizoval ale pochválil. No a pokiaľ ide o to, čo trápi Šimečku a jeho tlupu na námestí SNP, novinári museli napísať, že v Nemecku otázky slovenského právneho štátu nikoho „NETRÁPILI“. – Takže ešte raz, mladý pán Šimečka, ak chceš byť raz politikom nezostáva ti iné, len si všímať Fica a od neho „učiť sa, učiť sa, učiť sa“ !

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848080x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie