Založ si blog

USA sú najdemokratickejší a najrozvinutejší štát sveta – SR v tesnom závese !

Americký prezident Joe Biden pri svojom prejave v americkom štáte Wisconsin včera označil amerického ex-prezidenta Donalda Trumpa za svojho „PROFESORA“. Že by tým chcel naznačiť, ako veľmi sa od Trumpa učil a učí ? Nie, to si len deduško zmýlili anglické slovo „profesor“ s anglickým slovom „predecessor“. Uznávam, obe slová sú si fonteicky trochu blízke.

Ako si však vysvetliť, že v tom istom prejave si deduško Biden pomýlil aj slovo „pandémia“ so slovom “ recesia“ /myslí sa ekonomická depresia/ ? To sa už nedá vysvetliť fonetickou podobnosťou. To už nie je nič iné len ironické pripomenutie vysokej rozvinutosti krajiny, na čele ktorej môže byť človek-prezident s takouto „brilantnou“ mentálnou kondíciou.

V inom americkom štáte, – v Alabame, včera udusili „sáčkom“ s dusíkom človeka, odsúdeného na smrť. Čo je to za demokraciu, čo je to za humanizmus, keď v rámci nich štátni zamestnanci dusia ľudí „sáčkami“ ?

Môžu si USA iba na pozadí týchto dvoch príkladov o sebe hovoriť, že sú najdemokratickejšia, najrozvinutejšia a najhumánnejšia krajina na svete ?

Slovensko je zatiaľ iba malý, hoci snaživý žiačik USA. Áno, zatiaľ sa USA v rozvinutosti a demokracii nevyrovnáme-no usilujeme sa. Príkladom je, že už aj u nás v SR dokáže náš štátny súd odsúdiť občana /občana Magáta/ na 6 rokov. Nie za vraždu, nie za lúpež, nie za korupciu – ale ZA NÁZOR. Zato, že príliš veľa číta a na základe prečítaného píše články, ktoré relativizujú názor tých, čo nečítajú a preto nemajú problém uveriť jednému jedinému oficiálnemu názoru.

Takže, žiadne spochybňovanie, žiadna relativizácia. Sloboda názoru, -to áno, ale iba v rámci toho jedného jediného oficiálneho názoru. Ak túto demokratickú normu prekročíte, bude vás to stáť 6 rokov života. A ak neprestanete hnevať, potom vás udusia „sáčkom“ s dusíkom.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2966911x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie