Založ si blog

Uhádnite krvaja Valáška !

Hádajte, kto to je:

  • Nízky, šťúply, s nadmerne veľkým čelom a úlisným úsmevom, podobajúci sa na Hujera so známej českej komédie. Alebo na udavača a špicla Krvaja z filmu Posledná bosorka /hral ho J. Kroner/.
  • Panská žalobaba, donášač cudzím vrchnostiam. Politický sliz, čo sa hrá na diplomata a znalca nedostižných zahraničných mravov. Najmä tých bruselských a amerických. Navonok spôsobné správanie. Vo vnútri chrapúnske inštinkty.
  • Ideálny cenzor, – lovec protištátnych dvojzmyslov, v Bruseli zakázaných slov ba ešte aj nevyslovených myšlienok, vždy v strehu. poľujúci na všetko, čo sa v rámci našej demokratickej, liberálnej a humánnej Euroatlantídy nesmie a nemá.
  • Vždy pripravený brechať ako pes spoza plota. Pripravený osobne uraziť ideologického diverzanta -nepriateľského diskutéra-nie v priamom súboji ale na partizánsky spôsob – teda na spôsob „vystreliť a ujsť“ … pred férovkou.
  • Bruselský lokaj. Verný sluha svojho pána, ale len do momentu, pokiaľ sa nedozvie, že s týmto pánom je to už zle-nedobre, -lebo pánov pán sa pána chystá pustiť k vode. Vtedy ako potkan z potápajúcej sa lode uteká od starého panstva k novému.
  • Aby bol zaujímavý, rád naznačuje, že vie o čomsi tajomnom. Napríklad o 12 ľuďoch „z okolia Fica“, kvôli ktorým sa má zrušiť špeciálna prokuratúra a upraviť trestný zákon. Keby ste ho vyzvali, aby tých 12 ľudí „z okolia Fica“ vymenoval, vykrúti sa ako had. -Lebo on vie, ale nepovie…
  • Do médií a na rokovanie chodí s kopou papierov a dvoma okuliarmi. To aby každý videl, aký je pracovitý, ako má veci naštudované, ako pozná všetky európske „obežníky“ a predpisy.
  • Pri skupinových fotkách či spoločnej tlačovej besede je odsúdený na posledný rad vzadu. Odtiaľ sa snaží naťahovať aspoň dlhý krk ako vypĺznutá sliepka. Zbytočná robota. Plaváková má krk oveľa dlhší.
  • Na základnej škole ho iste šikanovali. Iste si z neho radi robili srandu. Ba možno aj futbalovú loptu. A on sa im za to pri prvej príležitosti iste neľútostne mstil.
  • Je to na prvý pohľad zábavná figúrka. Ale pozor – jedovatá, zákerná a kde môže, tam aj nebezpečná.

Ak viete, kto to je, nechajte si to pre seba. Lebo hrozí vymazanie. Pán poslanec „Malý Rumun“ alias Valášek je šikovný intrigán. On sa o to postará.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2966976x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie