Založ si blog

Uhádnite krvaja Valáška !

Hádajte, kto to je:

  • Nízky, šťúply, s nadmerne veľkým čelom a úlisným úsmevom, podobajúci sa na Hujera so známej českej komédie. Alebo na udavača a špicla Krvaja z filmu Posledná bosorka /hral ho J. Kroner/.
  • Panská žalobaba, donášač cudzím vrchnostiam. Politický sliz, čo sa hrá na diplomata a znalca nedostižných zahraničných mravov. Najmä tých bruselských a amerických. Navonok spôsobné správanie. Vo vnútri chrapúnske inštinkty.
  • Ideálny cenzor, – lovec protištátnych dvojzmyslov, v Bruseli zakázaných slov ba ešte aj nevyslovených myšlienok, vždy v strehu. poľujúci na všetko, čo sa v rámci našej demokratickej, liberálnej a humánnej Euroatlantídy nesmie a nemá.
  • Vždy pripravený brechať ako pes spoza plota. Pripravený osobne uraziť ideologického diverzanta -nepriateľského diskutéra-nie v priamom súboji ale na partizánsky spôsob – teda na spôsob „vystreliť a ujsť“ … pred férovkou.
  • Bruselský lokaj. Verný sluha svojho pána, ale len do momentu, pokiaľ sa nedozvie, že s týmto pánom je to už zle-nedobre, -lebo pánov pán sa pána chystá pustiť k vode. Vtedy ako potkan z potápajúcej sa lode uteká od starého panstva k novému.
  • Aby bol zaujímavý, rád naznačuje, že vie o čomsi tajomnom. Napríklad o 12 ľuďoch „z okolia Fica“, kvôli ktorým sa má zrušiť špeciálna prokuratúra a upraviť trestný zákon. Keby ste ho vyzvali, aby tých 12 ľudí „z okolia Fica“ vymenoval, vykrúti sa ako had. -Lebo on vie, ale nepovie…
  • Do médií a na rokovanie chodí s kopou papierov a dvoma okuliarmi. To aby každý videl, aký je pracovitý, ako má veci naštudované, ako pozná všetky európske „obežníky“ a predpisy.
  • Pri skupinových fotkách či spoločnej tlačovej besede je odsúdený na posledný rad vzadu. Odtiaľ sa snaží naťahovať aspoň dlhý krk ako vypĺznutá sliepka. Zbytočná robota. Plaváková má krk oveľa dlhší.
  • Na základnej škole ho iste šikanovali. Iste si z neho radi robili srandu. Ba možno aj futbalovú loptu. A on sa im za to pri prvej príležitosti iste neľútostne mstil.
  • Je to na prvý pohľad zábavná figúrka. Ale pozor – jedovatá, zákerná a kde môže, tam aj nebezpečná.

Ak viete, kto to je, nechajte si to pre seba. Lebo hrozí vymazanie. Pán poslanec „Malý Rumun“ alias Valášek je šikovný intrigán. On sa o to postará.

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848074x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie