Založ si blog

Opozícia je na tom ešte horšie ako si myslí

Prieskumné agentúry nie sú spoľahlivým zdrojom informácií o politických trendoch v SR. Sú dosť predajné a nemajú škrupule upravovať údajov podľa želania tých, čo platia. Focus tiež nie je bez viny, no spomedzi prieskumných agentúr v SR nie je iba najskúsenejší ale relatívne aj najférovejší.

Dnes agentúra Focus publikovala prieskum najnovších preferencií slovenských politických strán. Výsledky Focusu museli na opozičných politikov a médiá zapôsobiť ako plesnutie smradľavou handrou po tvári. Po mesiacoch demonštrácií, po dlhom dlhočiznom šikanovaní a sabotovaní vlády, po nehorázne pro-opozičných krokoch Čaputovej a jej Fiačanovho „ústavného“ súdu museli prieskumné výsledky Focusu zapôsobiť na opozičníkov mimoriadne frustrujúco. Ukázalo sa, že aktuálne preferencie súčasných vládnych strán by v súčte dali ešte viac hlasov v parlamente ako doposiaľ koaličné strany mali. Počet mandátov Smeru+Hlasu+SNS by vzrástol zo 79 na 82. Hrozné…

No to nie je, milá opozícia, celá krutá pravda. V realite je to s opozíciou ešte horšie, než ukázali prepočty analytikov tv joj /pre ktorú focus prieskum urobil/. Do NRSR by sa totiž dostali aj „Maďari“. V event. novej NRSR by mali 10 poslancov. Analytici jojky ich zaradili do fiktívnej opozície voči aktuálnej koalícii. – Há, ibaže analytici urobili /asi úmyselne/ hrubú politickú chybu.

Forróova a Gyimesiho partia nepatria do opozičného liberálno-progresívneho stáda. „Maďari“ zo Szovetség sú z hľadiska svojich postojov jasne sociálne a národne orientovaní konzervatívci. Sú pod silným ideovým ale aj materiálnym vplyvom Orbánovej strany FIDESZ. No a navyše, – aj voličstvo týchto strán je orientované skôr doľava. Dôkaz ? Nedávny prieskum inej agentúry pred prezidentskými voľbami. Podľa neho až 80% voličov maďarského kandidáta na prezidenta p. Forróa by v druhom kole volilo Petra Pellegriniho. Je to percentuálne viac, než koľko voličov by sa v 2.kole pridalo na Pellegriniho stranu z tábora A.Danka či Š.Harabina.

Takže, nešťastná opozícia – v prípade nových volieb by pravdepodobne vznikla vládna štvorkoalícia v zložení Smer+Hlas+SNS+Aliancia/Szovetség/. Spolu by táto vládna koalícia mala 92 hlasov. Mala by teda ústavnú väčšinu. Mohla by na jej základe meniť aj momentálne platnú ústavu a mohla by nielen meniť zákony ale aj reorganizovať Ústavný súd samotný. Mohla by pána Fiačana poslať kade ľahšie a mohla by zmenou počtu sudcov či ich právomocí upraviť ústavný „chorý“ prvok v právnych základoch SR.

Ej, nevyvíja sa vám to tu na Slovensku k lepšiemu, páni opozičníci. Nebude tu pre vás dobre, – pán Matovič, Sulík, Majerský či Šimečka. Budete si asi musieť dakde pohľadať lepší národ. Slovákom vládnuť nebudete.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835182x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie