Založ si blog

Počujete ten gagot okolo RTVS ? Trafené husi už besnejú

Ministerka kultúry po takmer 5 mesiacoch volania verejnosti po upratovaní v RTVS konečne predložila na vládu plán rekonštrukcie a návratu k normálnej mediálnej verejnoprávnosti. RTVS sa zmení na STvR. Miesto zemepisného označenia dostane toto médium označenie národnoštátne. Tak ako sa patrí. Tak ako ako ho majú aj v Česku, Maďarsku, Británii, Rakúsku a i.

Dôležitejšie než jazyková zmena sú ale úpravy v kontrole a usmerňovaní STvR. V Rade STvR a Programovej rade STvR získajú hlavné slovo miesto kadejakých nikým nevolených profesných združení, mimovládok a umeleckých mafií … transparentné štruktúry zvolené v demokraticky kreovanom slovenskom parlamente. Okrem nich budú mať v radách zastúpenie aj predstavitelia vlády a zamestnancov. Bude na dohode vládnej koalície a opozície, aké bude mať v radách slovo aj parlamentná opozícia. Budú si musieť určiť modus vivendi, – lebo veď o tri a pol roka tu máme ďalšie voľby a personálne zloženie a teda aj smerovanie STvR sa po nich môže radikálne zmeniť.

Návrh zákona v tomto duchu má ísť po schválení na vláde do NRSR a tam má byť prerokovaný v normálnom medzirezortnom pripomienkovom konaní . Bohužiaľ, nie v skrátenom konaní. Mal by byť ale schválený urýchlene. Pretože kritika voči RTVS zo dňa na deň rastie /naposledy kvôli Bebjakovmu zneužitiu kultúrnej akcie Český lev proti vláde SR/. Pretože Katarina Vitková, pretože Marta Jančkárová, pretože Marek Makara, …Pretože už včera bolo neskoro.

Toto je normálny obraz vývoja v RTVS resp. STvR. NORMÁLNY. Mala by sa k nemu normálne postaviť nielen vláda a verejnosť, ktorá ju podporuje ale aj opoziční politici, opozičné médiá, opoziční občianski aktivisti, opozične naladené mimovládky a voliči opozičných strán. Mali by. Ibaže sa tak nedeje. Opozícia, protivládne vládne médiá a kadejaké neziskovky už začali bláznieť, vyvádzať ako zmyslov zbavení. Kadejaké opozičné remišové, holečkové, cigánikové, kolíkové a samozrejme opozičné progresivistické šimečkovské, jaurovské, dubéciovské, števulovské, ,,,tlupy už začali v médiách poriadnu hystériu. Gagocú, kvičia, brešú, skučia ako zmyslov zbavení.

Dalo sa to čakať. Pretože oni ani nič iné nevedia. Iba ísť z protestu do protestu, z pouličnej demonštrácie do pouličnej demonštrácie, z hystérie do hystérie. Oni bez zloby, zlosti, nenávisti žiť nedokážu. Adrenalín z protivládnych aktivít je pre nich životodarnou energiou. Čím viac bude spoločnosť pod ich vplyvom vyhecovaná, vyčpicovaná, tým budú spokojnejší.

Je iba otázkou minút, kedy si protivládni hysterici nájdu svojich spojencov v zahraničí. V monštruóznom EP sa onedlho objaví ďalšia protislovenská rezolúcia. Opäť sa budú písať z EK výhražné listy. Opäť sa bude štrngať eurofondami, skrátenými príspevkami z plánu obnovy, pozastavením či odobratím hlasovacích práv a pod. Opäť bude veselo. Čudné, pretože to čo v Poľsku nová vláda BEZ PROTESTOV Z BRUSELU zmenila vo verejnoprávnych médiách za 5 hodín, – to si u nás zákonná Ficova vláda nesmie dovoliť ani za 5 mesiacov ?! Nuž veru nie. Nesmie. Prečo ? Lebo Fico. Lebo dvojitý meter-kilometer…

Vláda R.Fica sa konečne začala venovať poriadkom na našom mediálnom dvore. Konečne to tam začala čistiť. A ajhľa, koľko je tu zrazu gagotu. Najviac gagocú starí gunári, čo to tu roky ovládali, čo ničili autentickú slovenskú kultúru a umenie, čo mali prednostné právo zobu, čo si namáčali zobáky vo všetkom, z ktorého trčali zisky. Umelecké a mediálne mafie sa poriadne nahlas rozgagotali. Pomaly už v médiách nepočuť normálne slovo. Hrozné.

-Áno, pokiaľ sa zákon o STvR v NRSR schváli /opäť možno očakávať idiotské opozičné obštrukcie/, pokiaľ sa po prezidentkinom vete opätovne schváli v NRSR/ a vstúpi to do platnosti, bude tu v SR znovu o zábavu postarané. Kampane, demonštrácie, okupačné štrajky, parlamentné obštrukcie, intervencie a sankcie z EU…-to je program pre najbližšie týždne. Gagotu tu bude až až.

No a čo ? Nech. Raz ten zasvinený mediálny dvor bolo treba začať upratovať. Treba vydržať, nepopustiť. Ani o piaď. A treba sa tešiť, že ten gagot, to je dobré znamenie. To je dôkaz, že gagotajúce husi boli správne trafené. Že dostali zásah priamo do „zadku“. Že následne stíchnu. Alebo že sa prispôsobia normálnemu správaniu na mediálnom dvore. Tak ako inde v Európe a vo svete.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834242x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie