Založ si blog

Ako na Fica: rómska finta pána Šimečku a spol.

V Šimečkovej strane je niekoľko Rómov. Od nich si asi on a celá opozícia osvojili starú dobrú rómsku /ak chcete -cigánsku/ fintu, umožňujúcu menšine zastrašovať väčšinu.

Podstata rómskej finty je jednoduchá. Rómovia takmer nikdy nejdú na verejnosť sami alebo v maličkej skupine. Ak už idú medzi „bielych“, idú vždy v tlupe, spolu aspoň pol osady. V kŕdli, v stáde sa cítia istejší. Bieli takto nechodia a tak na ulici sú takmer vždy v relatívnej početnej prevahe Rómovia. Hoci sú v SR Rómovia v menšine, v konkrétnych situáciách na ulici sú takmer vždy v prevahe. V tom tkvie ich sebavedomie, v tom je ich sila.

Vytváranie relatívnej krátkodobej početnej prevahy, ktorá dodáva jedincom zo stáda sebavedomie nie je však vynález Romov. Zoopsychológ a etológ K. Lorenz popisuje túto prirodzenú formu obrany aj u subhumánnych živočíchov- u rýb, u vtákov, u husí, u oviec….

Šimečka a spol teda nie sú originálni, keď ju používajú pri organizovaní „masových“ opozičných demonštrácií proti vláde. Šimečka a spol. vedia, že opozične naladení proti vláde zameraní občania sú v SR v menšine. Svedčia o tom nielen voľby, ktoré sa konali pred 5 a pol mesiacom ale aj všetky odvtedy uskutočnené prieskumy verejnej mienky. Svedčia o tom ankety v Pravde či hlasovania v rôznych politických reláciách. /Napríklad v relácii ta3 Král na ťahu sú opozičníci bití ako žito; niekedy sú ich výsledky až nedôstojné…/.

Šimečka a spol. však nezúfajú. Siahnu po rómskej finte – vyjdú v jednom-dvoch slovenských mestách na ulicu v tlupe – a ajhľa, hneď majú okolo seba stovky rovnako mysliacich opozične ladených pravicových fanatikov. V dave rovnako hulákajúcich a rovnako zhysterizovaných „slušných občanov“ im vzrastie sebavedomie. Na 1-2 hodiny protivládnej demonštrácie sa cítia ako víťazi volieb. Zdá sa im, že sa karta obracia, že Fico pôjde do väzenia, že sa slnko a hviezdy začnú krútiť podľa sorosovských príručiek, že sa im ujdú nejaké tie trafiky po vyhnaných smerákoch. V tlupe na námestí sa opoziční lúzeri na pár minút cítia šťastní. Majú pocit, že im patrí svet-alebo aspoň Slovensko. V najhoršom prípade to Slovensko, ktoré začína v Petržalke a končí na Zlatých pieskoch.

-Takto nejako budú svoj protivládny hepening prežívať naši opozičníci aj v tento piatok. Jedinci, ktorí v SR tvoria jasnú menšinu sa znovu zhŕknu do tlupy. V stádočku sa budú opäť cítiť ako „všetok ľud“, ako „celoslovenská občianska pospolitosť“. A budú v rámci stádom predpísaných hesiel hroziť vláde smelými plagátmi, budú skandovať, budú neohrozene hulákať tie najhrdinskejšie heslá proti vláde a proti Ficovi. –

– Doprajme im toto stádové potešenie. Nech sa aspoň v piatok zo svojho chronického hnevu trochu uvoľnia. Nech sa na 1-2 hodiny cítia ako väčšina. Veď po piatku prídu ďalšie dni. Smutné NORMÁLNE dni, keď opozičníci budú zase musieť sekať dobrotu a poslúchať inštitúcie vedené demokraticky vytvorenou občianskou väčšinou.

-Tolerujme tej šimečkovskej pseudo-rómskej menšine pár minútový pocit väčšiny. Samozrejme, pokiaľ sa veci nevymknú z medzí zákona a naivná minorita neuverí vo svoju umelo nafúknutú silu. Ak by sa tak stalo, to by potom bola iná vec. To by sa potom demokratická väčšina musela brániť. To by potom musela takáto väčšina šimečkovskú menšinu výchovne umravniť. A vrátiť túto menšinu do medzí, určených zákonmi právneho štátu.

Koho to vlastne Ficova konsolidácia sklamala ?

20.09.2024

Po dlhom čakaní na novinársky „špek“ to predvčerom konečne prišlo. Ficova vláda naznačila, ako sa bude uberať konsolidácia verejných financií a čo bude treba urobiť s obrovským /a rastúcim/ deficitom štátneho rozpočtu. Médiá /samozrejme viac-či menej protivládne/ odvtedy nonstop bombardujú verejnosť tým, že Fico konečne ukázal svoju pravú /asociálnu, [...]

Medvede prešli Huliakovi cez rozum

02.09.2024

Končí sa leto. Je čas pomaly bilancovať stav môjho lesa. Nuž nebolo to bohviečo. Takmer žiadne čučoriedky, brusnice či maliny. Horúčavy ich spálili ešte vo vývoji. A hríby ? Pod 900 m na Liptove iba kuriatka, modráky, suchohríby, plávky-aj to v neobvykle malom množstve. Za hríbami smerkovými /“dubákmi“/ sa bolo treba štverať k hornej hranici lesa, na [...]

Drlička ide odvolávať vládu !

13.08.2024

Bývalý klarinetista, bývalý riaditeľ a majiteľ šoubiznisovej agentúry Matej Drlička sa včera postavil na čelo akéhosi štrajkového výboru a vyhlásil, že odteraz nebude už na mítingoch požadovať nič viac a nič menej – len odvolanie ministerky kultúry. Keďže dnes by takéto odvolanie nebolo možné bez hlasovania niektorých poslancov vládnej koalície s opozíciou a [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 785
Celková čítanosť: 3009594x
Priemerná čítanosť článkov: 3834x

Autor blogu

Kategórie