Založ si blog

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov zaplatili vlastným „životom“ a za ktoré padlo za „Slovensko“ aj hnutie Slovensko. Je to víťazstvo totálnej protificovskej mobilizácie. Je to víťazstvo dobre organizovanej protificovskej totality. Ale je to víťazstvo. Preto bez irónie, ešte raz blahoželám.

A teraz to horšie, čo Šimečku a najmä jeho riadiacich dôstojníkov v Bruseli nepoteší. Do spoločného progresívno -liberálneho mešca totiž Šimečkovci prispeli len čosi viac ako tretinou mandátov. VäČŠINU SLOVENSKÝCH MANDÁTOV v europarlamente ZÍSKALA ĽAVICA a NÁRODNIARI. Voľby sa totiž skončili víťazstvom sociálnych demokratov zo Smeru a Hlasu a národniarov z Republiky v pomere 8 ku 6. V slovnom vyjadrení osem ku šesť. Posledný mandát je pre konzervatívcov z KDH. Hoci formálne je tento mandát neutrálny a na Slovensku v praktickej politike bližší ku národniarom a ľavici, pravda je, že vzhľadom na aktuálnu začlenenosť KDH v ľudoveckej europarlamentnej frakcii je to viac hlas v prospech status quo v Bruseli ako proti nemu. Lexmanová bude v Bruseli asi viac na strane von der Leyenovej z CDU/CSU ako proti nej. Aj keby nechcela, bude musieť.

-No nech. Aj pomer 7 za bruselský status quo a 8 proti nemu je síce tesné, no predsa len víťazstvo ľavice a národniarov. V prípade fiktívneho zostavovania vlády by vládu nad reprezentáciou slovenských záujmov mali aj v EP ficovci.

Ak sa pozrieme na výsledky eurovolieb podrobnejšie, cez percentá voličov, hlasujúcich za národniarov a ľavičiarov a hlasujúcich za progresívnych liberálov, potom je víťazstvo „národnej ľavice“ úplne jasné: Smer 24,8%, Republika 12,5% a Hlas 7,2%. Spolu je to 44,5% hlasov. Oproti nim 27,8 % hlasov pre progresívnych liberálov z PS , – to je fakt málo, máličko. Pomer 44,5 ku 27,8 je jasný. Pre tých, čo chceli presvedčiť svet, že na progresívno-liberálnych demonštráciách v Bratislave je na ulici „vôľa väčšiny“, je to priam DEBAKEL. Politologicky nezmyselné spojenie s kádeháckymi 7,2% by veľmi opozícii nepomohlo: dostali by sme ním iba 35%. Oproti 44,5 je aj 35% málo. Veru málo.

Slováci vo voľbách do Europarlamentu Brusel nepotešili. Svet znovu vidí, na čej strane je Slovensko. Na strane takej európskej integrácie, ktorá sa opiera o hodnoty MIERU a tradičnej obojstranne výhodnej výmeny tovarov, služieb, kapitálu a ľudí. Slováci svetu ukázali, že napriek všetkej tej domácej a zahraničnej zlobe nepopustia. Slováci ukázali, že spolupráca na všetky svetové strany /vrátane Ruska a Číny/ a suverenita štátu sú pre ne posvätné hodnoty. Tak to bolo, je a tak to aj zostane.

Preteky nevzdelancov

20.06.2024

V SR sa rozhoreli preteky nevzdelancov. V centre pozornosti je dr. Kotlár. Poslanec vládnej SNS a tak nečudo, že na neho svojimi úmyselne nekvalifikovanými výrokmi útočia politici opozície. Nečudo, že na Kotlára útočia aj mejnstrímové médiá, veď sú usmerňované z pozadia tými istými štruktúrami, aké sú aj za opozičnými politickými stranami. Vážení priatelia, [...]

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

handlová, fico, atentát

Vyšetrovanie atentátu na Fica: Aký je posun? Prvé závery by mohli byť známe koncom leta, Cintulu posudzujú psychiatri

21.06.2024 07:00

Po embargu na informovanie prestali o prípade podrobne hovoriť aj ministri. Opozícia však kritizuje úniky či tvrdenia o jasnom motíve napriek tomu, že závery vyšetrovania ešte nepoznáme.

malvér, vírus, malware, malver, antivirus, trojsky kon, pocitac,

USA zakazujú ruskej firme Kaspersky Lab predaj antivírusového softvéru

21.06.2024 06:27

Ministerstvo obchodu svoje rozhodnutie odôvodnilo obavami o národnú bezpečnosť.

Kalifornia streľba usa

Počas sviatku pripomínajúceho koniec otroctva v USA bolo postrelených 15 ľudí

21.06.2024 06:20

Násilie vypuklo večer pri jazere Merritt počas akcie, na ktorej sa zúčastnilo až 5000 ľudí a ktorá bola inak pokojná,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 777
Celková čítanosť: 2927167x
Priemerná čítanosť článkov: 3767x

Autor blogu

Kategórie