Založ si blog

Statoční sudcovia a profesori práva sa postavili proti nehanebným krokom Ústavného súdu

Nehanebné a neústavné kroky Ústavného súdu sa od včera intenzívne diskutujú v odbornej i širšej verejnosti. Bohužiaľ, zväčša iba potichu. Drvivá väčšina právne vzdelaných ľudí sa bojí publikovať svoje voči ÚS kritické názory. Bojí sa mediálneho lynča pravicovej novinárskej tlupy.

O to viac si treba vážiť smelých ľudí, statočných odborníkov, ktorí proti nehoráznym krokom ústavného súdu vystúpili. Ďakujem pánovi profesorovi Slašťanovi, ďakujem pánovi doc. Burdovi a sudcom dr. Šorlovi a dr.Strakovi, – ktorí sa svoje odborne podložené názory nebáli publikovať. V atmosfére fašizoidnej mediálnej totality je to od nich hrdinský čin.

Povráva sa, že Fiačan, predseda „ústavného“ súdu má dnes večer kdesi vystúpiť na tribúne opozičnej protivládnej demonštrácie. Neviem, či je to pravda. Asi nie. No ak by bola, nebudem prekvapený. Spomínam si na jeden výrok o ústavnom súde z 90-tych rokov , pripisovaný V.Mečiarovi. Ten označil ústavný súd za „ďalší chorý prvok v ústavnom systéme“ protislovenskými živlami ovládaných štátnych štruktúr. Štruktúr, ktoré sa V.Mečiar snažil poslovenčiť. Nestihol. Lebo, ako sa zdá, veci sa od čias V.Mečiara veľmi nezmenili.

Ústavný súd asi v týchto dňoch nemá čo robiť. Asi sa nudí. Inak si neviem vysvetliť, že našiel čas na non stop 48 hodinovú smenu, aby vyšiel v ústrety opozícii a splodil 40 stránkový paškvil k jednej z mnohých noviel TZ. Škoda, že sa ústavný súd pod vedením premotivovaného Fiačana tak neusiloval, keď posudzoval pre Slovenskú republiku a ľud Slovenska dôležitejšie témy – napr. vyhlásenie referenda alebo možnosť skrátenia volebného obdobia prechádzajúcej vlády všeľudovým hlasovaním.

Teraz sa ÚS veľmi snažil. Tak sa snažil, že porušil ústavné postupy a pozastavil účinnosť zákona, ktorý ešte ani nebol oficiálne správoplatnený uverejnením v Zbierke zákonov. Teraz sa ÚS znížil dokonca k takým lapsusom, že text svojho rozhodnutia poskytol opozičným médiám /Sme, Denník N, Markíza/ skôr, než boli doručené procesným stranám.

Ústavný súd pod vedením Fiačana sa správa ako „hujer“. Koná ako opozičný protivládny subjekt. Porušuje doteraz platné ústavné zvyklosti. Miesto Ústavného súdu máme v SR Opozičný súd. Hanba. Hanba na sto rokov.

O to väčšia vďaka skutočným odborníkom a statočným právnikom. Ešte raz veľká vďaka pánovi prof. Slašťanovi, pánovi doc. Burdovi, a pánom sudcom – dr. Šorlovi a dr. Strakovi. A samozrejme, veľká vďaka aj dr. Suskovi, ministrovi spravodlivosti SR. Vďaka všetkým ,čo sa nedajú zastrašiť mediálnou mafiou a odvážne tlmočia hlas odborníkov i na verejnosti.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Izrael Palestína Gaza tank

Hamas tvrdí, že vývoj rokovaní o prímerí v Pásme Gazy má v rukách Izrael

10.05.2024 08:04

Delegácia Hamasu, ktorá sa v Káhire zúčastňuje na rokovaniach o prímerí v Pásme Gaze, odcestovala z egyptskej metropoly do Kataru.

aktivisti, Tatranská Lomnica,

Ako je to s prepúšťaním v národných parkoch? Aktivisti voči nemu protestovali, Taraba to považuje za pseudoaktivitu

10.05.2024 08:00

Približne 150 aktivistov v Tatranskej Lomnici protestovalo proti prepúšťaniu v správach národných parkov, spojilo sa do živej reťaze.

Ramón Fonseca, panama papers

Zomrel kľúčový aktér kauzy Panama Papers

10.05.2024 07:07

Významný aktér finančného škandálu známeho ako Panama Papers, panamský právnik Ramón Fonseca, zomrel vo veku 71 rokov.

vojna na Ukrajine, 2. svetová vojna, Kyjev

ONLINE: Rusi prudko útočia, kým Ukrajincom na fronte prídu nové zbrane. V Rusku horela ďalšia rafinéria

10.05.2024 06:30, aktualizované: 07:34

Pozemné útoky ruskej armády na Ukrajine sa výrazne zvýšili. Ich intenzitu môže otupiť príchod nových západných zbraní na front.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2858937x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie