Založ si blog

Opozícia je na tom ešte horšie ako si myslí

Prieskumné agentúry nie sú spoľahlivým zdrojom informácií o politických trendoch v SR. Sú dosť predajné a nemajú škrupule upravovať údajov podľa želania tých, čo platia. Focus tiež nie je bez viny, no spomedzi prieskumných agentúr v SR nie je iba najskúsenejší ale relatívne aj najférovejší.

Dnes agentúra Focus publikovala prieskum najnovších preferencií slovenských politických strán. Výsledky Focusu museli na opozičných politikov a médiá zapôsobiť ako plesnutie smradľavou handrou po tvári. Po mesiacoch demonštrácií, po dlhom dlhočiznom šikanovaní a sabotovaní vlády, po nehorázne pro-opozičných krokoch Čaputovej a jej Fiačanovho „ústavného“ súdu museli prieskumné výsledky Focusu zapôsobiť na opozičníkov mimoriadne frustrujúco. Ukázalo sa, že aktuálne preferencie súčasných vládnych strán by v súčte dali ešte viac hlasov v parlamente ako doposiaľ koaličné strany mali. Počet mandátov Smeru+Hlasu+SNS by vzrástol zo 79 na 82. Hrozné…

No to nie je, milá opozícia, celá krutá pravda. V realite je to s opozíciou ešte horšie, než ukázali prepočty analytikov tv joj /pre ktorú focus prieskum urobil/. Do NRSR by sa totiž dostali aj „Maďari“. V event. novej NRSR by mali 10 poslancov. Analytici jojky ich zaradili do fiktívnej opozície voči aktuálnej koalícii. – Há, ibaže analytici urobili /asi úmyselne/ hrubú politickú chybu.

Forróova a Gyimesiho partia nepatria do opozičného liberálno-progresívneho stáda. „Maďari“ zo Szovetség sú z hľadiska svojich postojov jasne sociálne a národne orientovaní konzervatívci. Sú pod silným ideovým ale aj materiálnym vplyvom Orbánovej strany FIDESZ. No a navyše, – aj voličstvo týchto strán je orientované skôr doľava. Dôkaz ? Nedávny prieskum inej agentúry pred prezidentskými voľbami. Podľa neho až 80% voličov maďarského kandidáta na prezidenta p. Forróa by v druhom kole volilo Petra Pellegriniho. Je to percentuálne viac, než koľko voličov by sa v 2.kole pridalo na Pellegriniho stranu z tábora A.Danka či Š.Harabina.

Takže, nešťastná opozícia – v prípade nových volieb by pravdepodobne vznikla vládna štvorkoalícia v zložení Smer+Hlas+SNS+Aliancia/Szovetség/. Spolu by táto vládna koalícia mala 92 hlasov. Mala by teda ústavnú väčšinu. Mohla by na jej základe meniť aj momentálne platnú ústavu a mohla by nielen meniť zákony ale aj reorganizovať Ústavný súd samotný. Mohla by pána Fiačana poslať kade ľahšie a mohla by zmenou počtu sudcov či ich právomocí upraviť ústavný „chorý“ prvok v právnych základoch SR.

Ej, nevyvíja sa vám to tu na Slovensku k lepšiemu, páni opozičníci. Nebude tu pre vás dobre, – pán Matovič, Sulík, Majerský či Šimečka. Budete si asi musieť dakde pohľadať lepší národ. Slovákom vládnuť nebudete.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Migranti, utečenci

Maďarsko nemieni akceptovať kvóty na prijímanie migrantov

14.05.2024 22:39

Maďarsko neakceptuje nanucovanie kvót na prijímanie migrantov a spolu s ďalšími krajinami nevykoná opatrenia migračného paktu.

fico, žiga, danko, taraba

Zákon o FPU prešiel, aj keď nie je dohoda. Medzi Hlasom a SNS to iskrí: Danko chce koaličnú radu, Žiga napomenul Michelka

14.05.2024 19:15

Líder SNS Andrej Danko chce zvolať koaličnú radu o tom, ako bude koalícia fungovať po odchode Petra Pellegriniho. Je nespokojný, že nevie meno jeho nástupcu.

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2862440x
Priemerná čítanosť článkov: 3747x

Autor blogu

Kategórie