Založ si blog

Mediálžandári -darmo vy mažete /RTVS…/

Mediálžanadári darmo vy mažete, veď vy tú pravdičku nikdy nezmažete.

RTVS dnes v obedňajšom Rádiožurnále opäť dokázala, že nie je verejnoprávna, nadstranícka, objektívna. RTVS opäť ukázala, že je protivládna a opozičná.

V čudnom žurnalistickom útvare /ktorý s informovaním nemal nič spoločné/ redaktorka RTVS poslucháčov klamala, že vraj proti stretnutiu Blanár-Lavrov bola a je „časť verejnosti“ a „odborníci“. Redaktorka RTVS, ktorá tento žurnalistický „útvar“ prezentovala, -ako inak, verejnosť dezinformovala, de facto klamala.

Po prvé, -o akej časti verejnosti redaktorka hovorila ? Mala či má k dispozícii nejaký prieskum verejnej mienky, ktorý by jej tvrdenie podporoval ? .Nemá. Naopak. Včerajší prieskum verejnej mienky od agentúry Focus ukázal, že súčasnú vládu, v ktorej za zahraničnú politiku zodpovedá J.Blanár podporujú momentálne takmer dve tretiny občanov SR /potenciálna staronová Ficova vládna koalícia by dnes získala 82 resp. 92 mandátov zo 150 mandátov v NRSR/. Ak teda redaktorka RTVS hovorí o časti občanov – je to výrazná menšina -asi tretina občanov, ktorí s diskusiou Blanár-Lavrov nesúhlasia. Prečo redaktorka RTVS dáva slovo iba tejto menšine občanov – a názor dvojtretinovej väčšiny občanov SR ignoruje ? Je to profesionálne ? Je to nadstranícke ? Je to objektívne ? Je to férové ?

Čosi podobné platí aj o publikovaní názoru tzv. „odborníkov“. Prečo redaktorka RTVS oslovila iba opozične, ba protivládne naladených „politológov“, de facto protivládnych propagandistov ? Prečo nedala v tejto oblasti zahraničnej a bezpečnostno-brannej politiky slovo odborníkom z druhého tábora ? Prečo nedala redaktorka RTVS slovo napr. F.Škvrndovi, E.Chmelárovi, F.Viktorinovi, A,Šandorovi, J.Baránkovi a i. ? – Prečo bol výber „odborníkov“ zo strany redaktorky RTVS taký neprofesionálny, neobjektívny, neférový ?

-Prečo sme dnes v obedňajšom Rádiožurnále boli zase svedkami ukážky hrubého porušenia verejnoprávnosti RTVS ? Dokedy to ešte máme my, čo tvoríme väčšinu občanov SR -trpieť ? Dokedy ešte ?

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2858731x
Priemerná čítanosť článkov: 3742x

Autor blogu

Kategórie