Založ si blog

Donald Tusk – persona non grata v SR ? Ale čo s RTVS ?

Polský premiér D.Tusk si asi nevšimol, že už nie je vo funkcii v EU ale iba v Poľsku. Prečo ? Lebo si dovoľuje zasahovať do vecí, do ktorých ho nič nie je. Zasahoval do vnútorných vecí suverénnej SR. Nepáčilo sa mu stretnutie ministra ZV SR Blanára s ministrom ZV RF Lavrovom. /Rovnako sa Tuskovi nepáčilo ani stretnutie Lavrova s ministrom ZV Maďarska Szíjartóom/. -Toto je čosi, čo je medzi predstaviteľmi zvrchovaných štátov neprípustné. Tusk by mal za toto dostať do diplomatického pasu pečiatku „persona non grata“.

Stretnutie Blanár-Lavrov sa ale nepáčilo nielen premiérovi jedného z našich susedov, ale aj verejnoprávnemu médiu RTVS. RTVS tvrdí, že sa toto stretnutie nepáčilo ani časti našej verejnosti a „odborníkom“ . Toto samozrejme nie je pravda. Podľa včerajšieho prieskumu Focusu sa veľkej väčšine našich občanov -dvom tretinám, stretnutie Lavrov-Blanár páči. Prečo ? Pretože podporujú vládnu koalíciu, v mene ktorej Blanár s Lavrovom rokoval.

Na Slovensku je popri „odborníkoch“, ktorým RTVS poskytla monopol na názory aj množstvo iných odborníkov, s inými názormi než majú tí, ktorých si RTVS volá do relácií. Keby bola RTVS nadstranícka a nezaujatá, spýta sa na názor aj odborníkov ako F.Škvrnda, E.Chmelár, J.Baránek, F.Viktorin, A.Šándor…

-Lenže to by RTVS musela byť verejnoprávne médium a nie protivládne zameraná inštitúcia. Nečudo, že RTVS v blízkom čase čaká reštrukturalizácia. Tí, ktorým sa to nebude páčiť možno odídu do Poľska. D.Tusk ich iste privíta s otvorenou náručou.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834542x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie