Založ si blog

Ako na Fica: rómska finta pána Šimečku a spol.

V Šimečkovej strane je niekoľko Rómov. Od nich si asi on a celá opozícia osvojili starú dobrú rómsku /ak chcete -cigánsku/ fintu, umožňujúcu menšine zastrašovať väčšinu.

Podstata rómskej finty je jednoduchá. Rómovia takmer nikdy nejdú na verejnosť sami alebo v maličkej skupine. Ak už idú medzi „bielych“, idú vždy v tlupe, spolu aspoň pol osady. V kŕdli, v stáde sa cítia istejší. Bieli takto nechodia a tak na ulici sú takmer vždy v relatívnej početnej prevahe Rómovia. Hoci sú v SR Rómovia v menšine, v konkrétnych situáciách na ulici sú takmer vždy v prevahe. V tom tkvie ich sebavedomie, v tom je ich sila.

Vytváranie relatívnej krátkodobej početnej prevahy, ktorá dodáva jedincom zo stáda sebavedomie nie je však vynález Romov. Zoopsychológ a etológ K. Lorenz popisuje túto prirodzenú formu obrany aj u subhumánnych živočíchov- u rýb, u vtákov, u husí, u oviec….

Šimečka a spol teda nie sú originálni, keď ju používajú pri organizovaní „masových“ opozičných demonštrácií proti vláde. Šimečka a spol. vedia, že opozične naladení proti vláde zameraní občania sú v SR v menšine. Svedčia o tom nielen voľby, ktoré sa konali pred 5 a pol mesiacom ale aj všetky odvtedy uskutočnené prieskumy verejnej mienky. Svedčia o tom ankety v Pravde či hlasovania v rôznych politických reláciách. /Napríklad v relácii ta3 Král na ťahu sú opozičníci bití ako žito; niekedy sú ich výsledky až nedôstojné…/.

Šimečka a spol. však nezúfajú. Siahnu po rómskej finte – vyjdú v jednom-dvoch slovenských mestách na ulicu v tlupe – a ajhľa, hneď majú okolo seba stovky rovnako mysliacich opozične ladených pravicových fanatikov. V dave rovnako hulákajúcich a rovnako zhysterizovaných „slušných občanov“ im vzrastie sebavedomie. Na 1-2 hodiny protivládnej demonštrácie sa cítia ako víťazi volieb. Zdá sa im, že sa karta obracia, že Fico pôjde do väzenia, že sa slnko a hviezdy začnú krútiť podľa sorosovských príručiek, že sa im ujdú nejaké tie trafiky po vyhnaných smerákoch. V tlupe na námestí sa opoziční lúzeri na pár minút cítia šťastní. Majú pocit, že im patrí svet-alebo aspoň Slovensko. V najhoršom prípade to Slovensko, ktoré začína v Petržalke a končí na Zlatých pieskoch.

-Takto nejako budú svoj protivládny hepening prežívať naši opozičníci aj v tento piatok. Jedinci, ktorí v SR tvoria jasnú menšinu sa znovu zhŕknu do tlupy. V stádočku sa budú opäť cítiť ako „všetok ľud“, ako „celoslovenská občianska pospolitosť“. A budú v rámci stádom predpísaných hesiel hroziť vláde smelými plagátmi, budú skandovať, budú neohrozene hulákať tie najhrdinskejšie heslá proti vláde a proti Ficovi. –

– Doprajme im toto stádové potešenie. Nech sa aspoň v piatok zo svojho chronického hnevu trochu uvoľnia. Nech sa na 1-2 hodiny cítia ako väčšina. Veď po piatku prídu ďalšie dni. Smutné NORMÁLNE dni, keď opozičníci budú zase musieť sekať dobrotu a poslúchať inštitúcie vedené demokraticky vytvorenou občianskou väčšinou.

-Tolerujme tej šimečkovskej pseudo-rómskej menšine pár minútový pocit väčšiny. Samozrejme, pokiaľ sa veci nevymknú z medzí zákona a naivná minorita neuverí vo svoju umelo nafúknutú silu. Ak by sa tak stalo, to by potom bola iná vec. To by sa potom demokratická väčšina musela brániť. To by potom musela takáto väčšina šimečkovskú menšinu výchovne umravniť. A vrátiť túto menšinu do medzí, určených zákonmi právneho štátu.

Miesto falošného zmierovania uznajte, že tu zákonne vládne Smer+Hlas+ SNS. /Pán Fabián, pán Lovaš ďakujem za vaše príspevky/

19.05.2024

Vždy ma poteší, keď niekto iný napíše alebo povie čosi, čo treba povedať a napísať a ja sa o to nemusím postarať. Stačí iba čítať. Tak aj teraz. Na blogovisku Pravdy sa objavil článok podľa mňa najkvalitnejšieho blogera Pravdy – pána Fabiána. Článok práve dali na titulku, prečítajte si ho. Obsahuje skvelú analytickú časť a bystré úsudky, ktoré z [...]

Fico, Kuciak, Židia siali vietor, žali búrku

17.05.2024

Kto všetko ten vietor sial a búrku žal ? Nuž podľa logiky platnej ako norma tohto blogoviska to boli napríklad: Kuciak, ktorý toľko svojimi článkami provokoval, až zožal búrku, LGBTI komunita, ktorá sa toľko pretrčala okolo teplárne, až zožala búrku, Kórejci, Vietnamci, Iračania, Afgánci…ktorí tak dlho nadávali na USA až zožali búrku, Židia, ktorí tak dlho [...]

Slušná otázka pre administrátora tohto blogoviska

16.05.2024

Dovoľte sa slušne spýtať iba jednu otázku – prečo je na blogovisku príspevok blogera pod prezývkou „karol“ pod nadpisom „Kto seje vietor zožne búrku ?“ Tento blog de facto schvaľuje atentát na premiéra a tvrdí, že ho svojim správaním vyprovokoval sám predseda vlády. Článok podľa mňa nie je iba nemravný a v rozpore s pravidlami blogovania ale [...]

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:04

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov

19.05.2024 16:04

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30, aktualizované: 17:20

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

Elon Musk

Elon Musk spustil v Indonézii satelitný internet Starlink

19.05.2024 15:01

Poskytuje ju Muskova spoločnosť SpaceX pre národný zdravotnícky sektor a cieľom je tiež zlepšiť prístup na internet v odľahlých častiach súostrovia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 768
Celková čítanosť: 2872836x
Priemerná čítanosť článkov: 3741x

Autor blogu

Kategórie